Žurnāls: Gads pēc Mārtiņa Bunkus slepkavības - kāpēc tā nav atklāta? • IR.lv

Žurnāls: Gads pēc Mārtiņa Bunkus slepkavības – kāpēc tā nav atklāta?

Mārtiņš Bunkus sašautais auto Aizsaules ielā 30. maijā. Foto — LETA

Tieši pirms gada – 30.maija rītā blakus Brāļu kapiem un pārsimt metru no Valsts policijas galvenā biroja – pasūtījuma slepkavas nošāva maksātnespējas administratoru Mārtiņu Bunku. Taču slepkavība joprojām nav atklāta, ceturtdien raksta žurnāls Ir.

«Šis noziegums nesākās un nebeidzās tikai ar šaušanas brīdi. Tas ir ļoti ilgstošā laikā organizēts,» saka Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. Policijas galvenā versija toreiz un tagad — noziegums saistīts ar Bunkus profesionālo darbību maksātnespējas administratora vai advokāta arodā, taču netiek izslēgtas arī citas — ar personisko dzīvi saistītas versijas. «Mēs pārbaudām visu iespējamo informāciju, bet paliekam pie iepriekš izvirzītās prioritārās versijas, kas saistīta ar profesionālo darbību,» žurnālam pauž Grišins.

Žurnāls stāsta par iespējamiem virzieniem, kuros iezīmējušies vērā ņemami konflikti Mārtiņa Bunkus profesionālajā darbībā, lai gan policija slepkavības versijas nekomentē un nesniedz skaidru atbildi, cik tuvu ir lietas atrisinājumam.

Tikmēr Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps Ir teic, ka policijas darbu slepkavības izmeklēšanā uzskata par izgāšanos. Viņaprāt, policija jau no sākta gala šajā lietā nav bijusi uzdevumu augstumos. Skatoties, kā notiek reaģēšana līdzīgos gadījumos — «vai tie ir teroristu uzbrukumi vai kādi citādi bruņoti uzbrukumi ES» —, uzbrucējus izdodoties identificēt, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas. «Parasti tas notiek pāris dienu laikā.» Viņaprāt, izmantojot mūsdienu iespējas un «reaģējot adekvāti, šāvējs bija jāaiztur, iespējams, jau nedēļas laikā vai tajā pašā dienā, ja tiktu bloķēta satiksme, tiktu veiktas visas preventīvās darbības, lai neļautu noziedzniekiem aizkļūt no nozieguma vietas».

Tam nepiekrīt policijas priekšnieks Grišins un apgalvo, ka likumsargiem par notikušo esot “kopīgs redzējums”. Uz Ir jautājumu, vai slepkavības pasūtītāji un līdzdalībnieki ir tepat Latvijā, viņš atbild: «Tas, ka mūsu organizētās noziedzības dalībnieki tur ir saistīti, tas ir nenoliedzami.» Grišins ir pārliecināts, ka lietu izdosies atklāt.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu