Lai plīvo! • IR.lv

Lai plīvo!

Ilze Seržāne, SIA Zīmes valdes locekle. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Alberte

Amberlat karogu masti tika pie «lomas» simtgades Dziesmusvētkos, un šovasar plānots vienu uznest Monblānā, kā arī iespiesties eksportā tālāk par Baltijas tirgu

Dziesmusvētku uzvedumā Zvaigžņu ceļā Mežaparka estrādē pērnvasar bija iespaidīgs mirklis. Dons dziedāja fragmentus no Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas Lāčplēsis, un finālā tika izgaismoti 100 Latvijas karogi lokā ap estrādi. To masti bija radīti Madlienā, Ogres pusē, SIA Zīmes ražotnē, kur top zīmola Amberlat laivas un karogu masti. Visus 100 mastus atveda speciāli aprīkotā transportā, jo tie nav salokāmi, un katrs bija 12 metrus garš. Tos uzslēja uz Dziesmusvētku laiku — Amberlat mastus izīrēja, vēlāk tos pārdodot privātpersonām ar šiltīti, ka šis karogs piedalījies Latvijas simtgades Dziesmusvētkos. 

Atceroties svētkus, uzņēmuma Zīmes valdes locekle Ilze Seržāne saka: «Ģenerālmēģinājuma laikā bija ļoti pacilāta sajūta.» Ar Ilzi tiekamies Rīgā, Juglas ezera krastā, bijušajā Juglas manufaktūras ēkā, kur ir Amberlat birojs.

Laivas — kaimiņiem

Ilze uzņēmumu vada četrus gadus, iepriekš galvenais bija Aldis Kunšteins, kurš arī piedalās sarunā. Viņš tikko kā ieradies no Madlienas, kur trešo nedēļu aizvieto ražotnes vadītāju, kurš devies komandējumā. Šobrīd Ogres pusē daudz darba, jo ar Lauku atbalsta dienesta finansējumu sākta ražotnes atjaunošana, kā arī tiks iegādāta tehnika ražošanas procesa optimizācijai. 

Kunšteins ikdienā rūpējas par pārdošanu Latvijas tirgū, tāpēc ražotnes vadīšana viņam ir izaicinājums: ko darīt, ja kāds darbinieks neatnāk vai darbi kavējas. Pats gan savulaik tam visam gājis cauri, jo pirms 10 gadiem uztaisīja pirmo karoga masta prototipu — Aldis rāda nelielu, baltu cilindru, uz kura ar melnu marķieri uzrakstīts «2009». Amberlat nav viņa ideja, bet partnera — radinieka, kurš uzaicināja piedalīties laivu ražošanā no stiklšķiedras.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu