Dzirksteļo... • IR.lv

Dzirksteļo…

Nellija Ločmele

Kad divus elektrības vadus ar plikajiem metāla galiem sastrīķē vienu pret otru, var tikt pie maza salūta… un visā mājā izsist korķus. Tādi pretrunu uzšvirkstējumi šonedēļ Latvijā nāk no vairākām malām — jātur acis vaļā, vai īssavienojums neuzkarst par ugunsgrēku.

Viens šoferis šonedēļ atklāti Delfos Domburam un visai Latvijai izstāstīja, ka labklājības ministres vīra uzņēmumā saņēmis aplokšņu algu, kamēr viņa turpat džipā blakus sēdējusi. Ministre gan atkāpties netaisās! Redzēsim, cik ilgi partneri un vēlētāji piecietīs tādu sviluma smaku Ministru kabinetā.

Trīs augsti tieslietu jomas bosi — ģenerālprokurors, KNAB priekšnieks un tieslietu ministrs — šonedēļ skaidroja, kā gan tā varēja gadīties, ka Latvija nav Eiropas Savienības Tiesai iesniegusi pierādījumus par Latvijas Bankas prezidenta Rimšēviča kukuļņemšanu, tāpēc šī tiesa tagad kā nepamatotu atcēlusi Rimšēvičam uzlikto aizliegumu ieņemt amatu. Tagad jutīsim, kā gruzd likumsargu reputācija un valsts gods, kad pie valdības nupat apsolītā «kapitālā remonta» bankās ķersies korupcijas aizdomu apšmulētais priekšstrādnieks Rimšēvičs.

Bet ar atklātu liesmu jau deg Rīgas rāte un pašvaldības uzņēmums Rīgas Satiksme, kas tūlīt martā var sagaidīt maksātnespēju, ja dome nepiesviedīs kārtējos miljonus. Nils Ušakovs nav kapteinis, kas grims kopā ar degošo kuģi, — abi ar bijušo vicemēru Ameriku nolēmuši glābiņu meklēt Eiroparlamenta vēlēšanās. Redzēsim, vai Saskaņas vēlētāji uzsauks Nilam un Andrim brīvbiļeti uz Briseli, kamēr viņu pēctečiem tepat Rīgas domē var nākties izlemt par transporta brīvbiļešu atcelšanu pašiem vēlētājiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu