VIDEO: Aktieris Andris Keišs iedziedājis “Maskačkas himnu” • IR.lv

VIDEO: Aktieris Andris Keišs iedziedājis “Maskačkas himnu”

1
Kadrs no jaunās animācijas filmas.

Gatavojoties režisora Edmunda Jansona animācijas filmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” pirmizrādei šogad 30. janvārī, klajā laists “Runājošo suņu dziesmas” jeb “Maskačkas himnas” videoklips. Dziesmu izpilda tautā mīlētais aktieris Andris Keišs, kas filmā ierunājis suņa Bosa lomu, bet par instrumentālo noformējumu parūpējusies grupa “Jūk”.

Režisora pirmās pilnmetrāžas animācijas filmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” sižets balstīts zināmās latviešu rakstnieces Luīzes Pastores grāmatā bērniem “Maskačkas stāsts”. Filma būs aizraujošs piedzīvojumu stāsts par neparastu draudzību starp runājošiem suņiem un bērniem, kuri tic brīnumiem un nebaidās uzdrīkstēties. Ņemot vērā, ka filmā atainotie notikumi risinās mūsdienās, vienā no Rīgas noslēpumainākajiem rajoniem, Maskavas priekšpilsētā jeb Maskačkā, filmas tituldziesma neoficiāli jau nodēvēta par tās himnu.

Filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” tapusi animācijas studijā “Atom Art” sadarbībā ar Polijas studiju “Letko”, Nacionālā Kino centra programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” ietvaros. Filmas māksliniece ir Elīna Brasliņa, scenārija autore – Līga Gaisa, producente – Sabīne Andersone. Filma pie kino skatītājiem Latvijā nonāks 1. februārī.

Komentāri (1)

andrejs 10.01.2019. 16.19

Kā man riebjas šis vārds – “Maskačka”!!! Vēl varētu dziesmu par “Zadvinje” sacerēt.
Purčiks, Ustjdvinska, Zoļiks…

Agrāk, pat okupācijas laikā, mēs teicām “Maskavas forštate”.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu