Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas


STĀSTI.
VILIS LĀCĪTIS. SEKSS UN VARDARBĪBA. IZDEVNIECĪBA MANSARDS. Kopš 2010. gada, kad tika izdots autora debijas romāns Stroika ar skatu uz Londonu, viņa pseidonīms zināms gan literātiem, gan celtniekiem. Arī jaunā grāmata turpina sekot latviešiem, kas prieku un patikšanu par dzīvi meklē ne tikai Latvijā, bet arī Londonā un Ņūmeksikā. Apgāda cena 10,90 €.


DZEJA.
INĀRA KAIJA EGLĪTE. KLIEDZIENS STARP ĀBOLIEM. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. 70. gadu sākumā Eglīte bija viena no leģendārās kafejnīcas Kaza cilvēku loka, piedalījusies Andra Grinberga performancēs un hepeningos. Viņas dzejoļi nekad nav tikuši izdoti krājumā. Jaunajā grāmatā arī intervija ar dzejnieci un plašs fotogrāfiju klāsts, kas dod ieskatu 60.—70. gadu jauno dzejnieku vidē. Apgāda cena 7 €.


ROMĀNS.
VLADIMIRS NABOKOVS. CAMERA OBSCURA. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Par pašu kinematogrāfiskāko nodēvētais Nabokova romāns. Tā varonis Bruno Krečmars izlemj ļauties sakaram ar sešpadsmitgadīgo Magdu. Banālais izteiciens par mīlestības aklumu šajā romānā savērpjas īsteni kriminālā sižetā par kaislību, nodevību, greizsirdību un atriebību. Apgāda cena 9,15 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu