fbpx

Izvēļu, cik uziet

Restorāns Aprika. Šefpavārs Ingmārs Ladigs ēdienos apvieno labāko, ko Latvijas zeme spēj sniegt, ar mūsdienīgu skatījumu uz kulinārajām tradīcijām. M.facebook.com/aprikarestorans Pils laukums 4-3
Linda Tellgrena, Lindasvirtuve.lv
Print Friendly, PDF & Email

Jaunu vietu, kur ziemas spelgonī Rīgā paēst pusdienas, pasēdēt un papļāpāt ar draugiem, ir daudz. Piedāvājam dažas — ar latvisku, itālisku un saldu garšu. Un kādu, kur saimnieko viens no Latvijas labākajiem bārmeņiem

Mīlestība pret latvieša garšu

Vecpilsētas restorānā Aprika atrodas viens no mājīgākajiem galdiņiem ar lielisku skatu uz Rīgas pili. Ja vēlies omulīgu sajūtu un labi pagatavotu ēdienu, šī ir īstā vieta — te saimnieko pazīstamais šefpavārs Ingmārs Ladigs, īstenojot savu pārliecību, ka galdā jāliek mūsu zemītē izaudzētais. Aprikā visa pamatā ir cieņa pret vietējām un sezonālām izejvielām, neko īpaši nesarežģījot. Mani pārsteidza tas, cik neaizmirstami labs var būt vienkāršs un tajā pašā laikā mūsdienīgs ēdiens, kas pagatavots pareizi. Restorāna nosaukums ir senvārds. Ar vārdu «aprika» savulaik apzīmēja maizes riecienu, ko griež ap visu klaipu, tādējādi izrādot cieņu darba tikumam un senču ēdienkartes pamatam — maizītei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu

eskişehir escort samsun escort gebze escort sakarya escort edirne escort