3 x 3 galerijas • IR.lv

3 x 3 galerijas

Careva Contemporary Baznīcas iela 9-11, Rīga Līdz 15. decembrim — Ivars Grāvlejs Janvārī — Elīna Vītola Carevacontemporary.com
Veronika Viļuma

Pēc simtgades notikumu pārpilnības pienākusi ziema — laiks atvilkt elpu un nesteidzīgi izstaigāt neredzētas un jau pārbaudītas mākslas galerijas. Iesakām atšķirīgus pieturpunktus ar interesantām izstādēm dažādām gaumēm un sajūtām

Atklāšanai

Neraugoties uz izaicinājumiem, aizvadītajā gadā Rīgas mākslas galeriju ainā vērojami drosmīgi jaunpienācēji. Tie nebūs sveši aktīvākajiem kultūras patērētājiem, taču var sagādāt pārsteiguma sajūtu, ja liekas, ka viss jau ir redzēts. Katrai jaunajai galerijai piemīt savs raksturs un atmosfēra, bet visas vieno vēlme dažādot un papildināt pilsētas kultūras dzīvi.

Jauna un ambicioza ir Alises Carevas dibinātā galerija Careva Contemporary. Pērn atvērtajā mākslas telpā aizvadītas vairākas pašmāju un ārzemju jauno un sevi jau pieteikušo mākslinieku izstādes. Šogad galerija pārstāvēta arī mākslas mesēs Vīnē, Maskavā un Kopenhāgenā, bet tepat Rīgas centrā līdz decembra vidum var apskatīt fotogrāfa Ivara Grāvleja ironijas pilno izstādi Shopping Poetry, kam sekos jaunās mākslinieces Elīnas Vītolas personālizstāde.

Uz jauno mākslinieku atbalstīšanu un viņu darbu izrādīšanu fokusējas arī galerija LOW, kuru vada māksliniece, Mākslas akadēmijas pasniedzēja Maija Kurševa kopā ar domubiedriem. Tā ir vieta spontānām idejām un mākslai kā dzīvam un brīvam procesam. Ko sagaidīt? Nepieradinātu laikmetīgo mākslu, grafiku, zīmējumus un kolektīva Popper Publishing darbus tikai nedēļu īsās izstādēs.

Ziemas pelēcībā pēc krāsām izslāpušie prieku radīs galerijā Micēlijs Berga Bazārā. Visu decembri tajā norisinās Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas skolas audzēkņu un bijušo «rozīšu» izstāde Ikrs, kurā apskatāmos darbus var arī nopirkt par demokrātiskām cenām. Kas zina, varbūt pēc gadiem izrādīsies, ka iegādāts slavena gleznotāja agrīnā posma oriģināls. Ikrs piedāvā mācību procesā tapušās eļļas gleznas un daudz zaļuma — darbus no vasaras plenēriem. Kopā ar Ikru galerijā saimnieko neatkarīgā komiksu izdevniecība kuš! un mūzikas projekts Liminal Noise, kuru aktivitātēm visērtāk sekot feisbukā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu