Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Protestētāju izdemolēta iela Parīzē. Foto — AFP/LETA

Francijas premjers Eduārs Filips otrdien paziņoja, ka uz sešiem mēnešiem atliek 1. janvārī plānoto degvielas nodokļa celšanu, lai izbeigtu tā dēvēto Dzelteno vestu kustības vardarbīgos protestus. Prezidents Emanuels Makrons svētdien pēc atgriešanās no G20 samita bija spiests sasaukt ārkārtēju drošības apspriedi par vardarbīgajiem protestiem pārsvarā Parīzē, kuros vairāk nekā 100 cilvēku tika ievainoti, to skaitā 23 kārtības sargi. Līdz pirmdienai protestos bija miruši trīs cilvēki. Protesti pret degvielas nodokļa palielināšanu un dzīves dārdzību sākās pirms vairāk nekā divām nedēļām, un pirmdien 130 tūkstošiem aktīvo protestētāju pievienojās arī ātro palīdzību apkalpes.

Prezidenta reitings

Uzticēšanās Francijas līderim Emanuelam Makronam

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pirmdien paziņoja, ka Krievijas jaunās raķetes ir drauds Eiropai, un aicināja Krieviju sākt pildīt vēl aukstā kara gados parakstīto līgumu par vidējas un tuvas darbības rādiusa raķešu likvidāciju. ASV grasās izstāties no līguma, jo Krievija to ir pārkāpusi. Krievija noliedz, ka tā ir izstrādājusi jaunas kodolraķetes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu