Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Katoļu baznīcas pāvests Francisks paziņoja, ka Vatikāns mainījis doktrīnu par nāvessodu. Šādu soda mēru pāvests pasludināja par nepieņemamu, jo tas nozīmē uzbrukumu cilvēka neaizskaramībai un cieņai. Katoļu baznīca strādās, lai visā pasaulē panāktu nāvessoda atcelšanu.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka Savienotās Valstis atjaunos sankcijas pret Irānu. ASV sankciju pirmā kārta pret Irānu stājās spēkā otrdien uzreiz pēc pusnakts. Teherānai liegts tirgoties ar zeltu un citiem metāliem. Sankcijas pret Irānas naftas sektoru un centrālo banku ASV plāno atjaunot novembrī. Tramps maijā paziņoja, ka ASV izstājas no pasaules lielvaru noslēgtās kodolvienošanās ar Irānu un atjaunos apturētās sankcijas.

Eksperti ANO Drošības padomei iesniedza ziņojumu, ka Ziemeļkoreja turpina savas kodolieroču un raķešu programmas un izvairās no ANO sankcijām. Ziemeļkoreja krietni palielinājusi nelegālu naftas produktu pārkraušanu no kuģiem jūrā.

Gruzijā 7. augustā atzīmēja desmito gadskārtu kopš 2008. gada militārā konflikta ar Krieviju. Tas noveda pie starptautiski neatzītas Dienvidosetijas un Abhāzijas neatkarības pasludināšanas un Krievijas ietekmes palielināšanās reģionā. Rietumvalstis joprojām turpina uzstāt uz Gruzijas teritoriālo nedalāmību. Lai paustu solidaritāti ar Gruzijas tautu, tāpat kā pirms 10 gadiem, Gruzijā ieradās Polijas, Latvijas, Lietuvas un Ukrainas amatpersonas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu