Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

KNAB pabeidza izmeklēšanu Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča lietā un prokuratūrai lūdza viņam celt apsūdzību. KNAB Rimšēviču apsūdz kukuļņemšanā, bet uzņēmēju Māri Martinsonu — par kukuļņemšanas atbalstīšanu. KNAB arī oficiāli apstiprināja, ka lieta ir saistīta ar pašlaik likvidējamo Trasta komercbanku.

Prokuratūra nosūtījusi tiesai lietu, kurā astoņām personām uzrādījusi apsūdzības par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 826 000 eiro apmērā, krāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. No lietas izņemta daļa, kurā figurē uzņēmēja Māra Martinsona vārds.

Krievijas Ārlietu ministrija pirmdien iesniedza Latvijai sarakstu ar gandrīz 30 pilsoņiem, kuriem liegts iebraukt Krievijā par sankciju atbalstīšanu advokāta Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām. Lai arī Latvijas Ārlietu ministrija personu sarakstu nepubliskos, otrdien kļuva zināms, ka Krievijā liegts iebraukt Ir komentētājam Paulam Raudsepam, vairākiem Saeimas deputātiem no Vienotības frakcijas, kā arī Nacionālās apvienības deputātiem un tieslietu ministram.

Latvijas Banka samazināja valsts ekonomikas 2018. gada izaugsmes prognozi — iekšzemes kopprodukts šogad pieaugs par 3,9% iepriekš minētā 4,1% pieauguma vietā. Prognoze koriģēta, ņemot vērā norises Latvijas finanšu sektorā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu