Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Reinkarnācija
Kristīne Simsone

oooo Reinkarnācija / The Hereditary. Bauda skatīties šausmeni, kuras veidotāji neuzskata, ka jēgpilns un idejiski bagāts sižets ir lieka ekstra. Režisora Ari Astera filma ir tumša ģimenes drāma, kurā iespējams saskatīt gan Romāna Polaņska Rozmarijas bērna atblāzmas, gan izkoptu tēlu psiholoģiju. Savādu notikumu virknē, kas piemeklē kādu ģimeni pēc vecmāmuļas nāves, atjautīgi sapludinātas gan pārdomas par garīgo veselību, gan pārdabiskās parādības. Filma ir pārliecinoši labs žanra kino, kas iedarbojas, ne tikai skatītāju pārsteidzot, bet arī psiholoģiski. No 15. jūnija.

Oušenas 8 / Ocean’s 8. Šajā Oušena triloģijas papildinājumā visi galvenie tēli ir sievietes. Šī fakta uzsvēršanu filmas reklāmas materiālos uzņemu ar dažādu attieksmi, jo tas atstāj iespaidu, ka kinodarbi ar sieviešu dalību ir kas ārkārtējs. Tā vietā aicinātu šo krāpnieku komēdiju neuztvert kā nišas produktu, bet gan izvērtēt Stīvena Soderberga producētās lentes kinematogrāfisko un aktrišu sniegumu: te, galu galā, spēlē Sandra Buloka, Keita Blanšeta, Anna Heteveja un citas talantīgas aktrises. Neesmu redzējusi. No 15. jūnija.

ooo Viesnīca Artemīda / Hotel Artemis. Lai arī ir skaidrs, ka šo spraiga sižeta trilleri pēc gadiem neuztversim kā paliekošu žanra ikonu, filma sniedz patīkamu izklaidi. Stāstā par kriminālo aprindu attiecību kārtošanu netālā nākotnē, kur liela daļa notikumu norisinās par viesnīcu nomaskētā slimnīcā noziedzniekiem, netrūkst ne kodolīgu, humoristisku pavedienu, ne labu aktierdarbu (īpaši harismātiska ir Džodijas Fosteres spēlētā medmāsa, kā arī Džefa Goldblūma kriminālo aprindu «krusttēvs»). Viegla un koša stilizācija par film noir strāvojumu. No 15. jūnija.

ooooo Dziedot lietū / Singin’ in the Rain. Uz lielā ekrāna — viens no spilgtākajiem Holivudas mūzikliem. Džīna Kellija un Stenlija Donena veidotā komēdija liegi un ar trāpīgiem jokiem aplūko arī būtisku kinematogrāfa vēstures pagriezienu — pāreju uz skaņu kino un nozares izmisīgos pūliņus pielāgoties jaunajai sistēmai. Pirms došanās uz kino ne mazāk aizraujoša var būt iepazīšanās ar filmēšanas aizkulisēm (piemēram, vietnē IMDB.com), kas nav bijušas bezrūpīgas, — darbs pie deju un muzikālajiem numuriem ir bijusi smaga pieredze daudziem iesaistītajiem. Piemēram, aktrise Debija Reinoldsa filmēšanos pie Kellija pielīdzinājusi dzemdību sāpēm. Splendid Palace 20. jūnijā plkst. 19.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu