Znotiņa piekrīt ieņemt Kontroles dienesta vadītājas amatu • IR.lv

Znotiņa piekrīt ieņemt Kontroles dienesta vadītājas amatu

1
Investoru padomes Latvijā pāstāve Ilze Znotiņa. Foto: Zane Bitere, LETA

Advokāte Ilze Znotiņa ir piekritusi ieņemt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienests) vadītājas amatu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” apliecināja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Znotiņa amatā stāsies no 1. jūnija. Trešdien viņa savu piekrišanu vadīt Kontroles dienestu apliecinājusi rakstiski, teica premjers.

Kučinskis norādīja, ka vēlētos, lai līdzšinējais Kontroles dienesta vadītājs Viesturs Burkāns ar savām zināšanām turpinātu sniegt atbalstu dienestam. Viņš gan uzsvēra, ka tas diezvai būtu vadītāja vietnieka amats.

Premjers piebilda, ka no šā gada 1. jūnija līdz augustam īpaši izveidota darba grupa Znotiņas vadībā meklēs risinājumus dienesta neatkarības nodrošināšanai un reorganizācijai. Kučinskis pieļāva, ka Kontroles dienesta statuss varētu būt līdzīgs kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam un Satversmes aizsardzības birojam. Vienlaikus kāda pārraudzība ir jāsaglabā, vai tā būtu Finanšu vai Tieslietu ministrija, vai premjers, piebilda amatpersona.

Znotiņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka pēc pārdomu perioda piekritusi ieņemt šo amatu, jo panākta vienošanās par veicamajiem uzdevumiem un mērķiem, vadot Kontroles dienestu. Znotiņa detalizētāk par sasniedzamajiem mērķiem patlaban negribēja runāt, jo vēlas vispirms “visu salikt pa plauktiņiem un uz papīra”, lai sabiedrību ar tiem plašāk iepazīstinātu nākamnedēļ paredzētajā preses konferencē.

Vaicāta, vai aizejošajam dienesta vadītājam Burkānam piedāvātu ieņemt dienesta vadītāja vietnieka amatu, Znotiņa atbildēja, ka patlaban to nekomentēs, taču izslēgt nevarot neko. “Man, protams, Burkāna kunga zināšanas šķiet svarīgas, bet vietnieka amats ir pārāk nopietns amats, lai to varētu piedāvāt, nesatiekoties, neizrunājoties un neredzot viņa perspektīvu. Ja tas būs ārkārtīgi labs redzējums, kurš sakritīs ar manu redzējumu, tad es neizslēdzu absolūti neko, taču patlaban es atturētos no pārsteidzīgiem pieņēmumiem,” norādīja Znotiņa.

Viņa noliedza atsevišķos plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers viņai ieteicis Burkānu ņemt par savu vietnieku. “Man liekas, ka šeit uztaisīta ļoti jocīga drāma. Šī ir spekulācija. Nezinu no kurienes radusies šāda informācija,” piebilda Znotiņa. Viņa arī informēja, ka, stājoties amatā, apturēs savas pilnvaras advokatūrā.

Ministru kabinets otrdien vienojās izveidot darba grupu, kas meklēs risinājumus, lai Kontroles dienesta vairs nebūtu Ģenerālprokuratūras pārraudzībā. Ministri konceptuāli atbalstījuši premjera priekšlikumu mainīt Kontroles dienesta pārraudzības modeli, lai stiprinātu dienesta funkcionālo kapacitāti, neatkarību un dienesta priekšnieka pilnvaras.

Ģenerālprokurora Kalnmeiera izvēlētā kandidāte Kontroles dienesta priekšnieka amatam lūdza papildu laiku, lai izlemtu, vai ir gatava ieņemt šo amatu. Znotiņa informēja, ka pirms akceptēt piedāvājumu ieņemt šo amatu viņa vēlas vienoties par veicamajiem uzdevumiem ar Finanšu sektora attīstības padomes pārstāvjiem.

Pašreizējais dienesta vadītājs Viesturs Burkāns šajā amatā ir kopš 1998. gada un viņa pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31. maijā.

Komentāri (1)

Sskaisle 10.05.2018. 21.48

silta un laba vietiņa – dažiem dzīvē veicas

no ziņam masu medijos es tā arī sapratu , ka burkāns tikai bija amatā , bet nevienu netraucēja un viņu arī neviens netraucēja

jā …skaisti dzīvot neaizliegsi …ko citu teikt, neko ….

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu