Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Dovlatovs
Kristīne Simsone

oooo Dovlatovs / Dovlatov. Viena no šāgada Berlīnes kinofestivāla spilgtākajām filmām, ko veidojis viens no mūsdienu Krievijas nozīmīgākajiem kinoautoriem Aleksejs Germans jaunākais. Lai arī filmai ir tendence 20. gadsimta 70. gadus estetizēt, tā ir dramaturģiski meistarīgs stāsts par rakstnieku Sergeju Dovlatovu. Serbu aktiera Milana Mariča atveidojums rakstnieka personībai piešķir ironiju un skaidri apjaušamu, nospiedošu bezcerības sajūtu, ko rada padomju varas bezkaislīgā cenzūras mašinērija. Pirmizrāde un tikšanās ar filmas režisoru kinoteātrī Splendid Palace 11. aprīlī plkst. 18.30.

oooo Klusā pasaule / A Quiet Place. Aktiera Džona Krasinska režisētā šausmu filma ir svaigs pienesums žanra kino. Rotaļājoties ar skaņu kā galveno, briesmas vēstošo elementu, Krasinskim ir izdevies aizraujošs un iedarbīgs stāsts par dzīvi klusumā. Filmas varoņi lavierē pa vidi, kur mīt noslēpumainas radības — tās «medī» pēc skaņas. Groda stāstniecība skatīšanos padara par spriegu līdzpārdzīvojumu filmas galvenajiem varoņiem — pārim, ko spēlē pats Krasinskis un talantīgā britu aktrise Emīlija Blanta. Kino no 6. aprīļa.

Fokstrots / Foxtrot. Pagājušā gada Venēcijas kinofestivāla žūrijas balvas ieguvēja un Izraēlas saspīlētās sociopolitiskās situācijas šķērsgriezums, kur aplūkotas komplicētās attiecības starp ebreju un arābu tautām. Lai arī filma ir izsaukusi Izraēlas Kultūras ministrijas kritiku, ārvalstu kritiķu vidū atsauksmes ir eksaltētas, slavējot režisoru Samuēlu Maozu par izsmalcinātu vizuālo stilu, tumšu un trāpīgu stāstniecību par kādas ģimenes zaudējumu — armijā kritušo dēlu. Neesmu redzējusi. Kinoteātrī Splendid Palace no 6. aprīļa.

Zelta gads. Raidījumu vadītāja un autoeksperta Ilmāra Līkuma veidotā dokumentālā sporta filma par latviešu auto un moto braucējiem, viņu dalību starptautiskās sacensībās. Filma gada griezumā «seko Paulam Jonasam pasaules motokrosa čempionātā, pasaules rallijkrosa čempionāta dalībniekiem Jānim Baumanim un Reinim Nitišam, Konstantīnam Calko, kurš startēja autosacīkstēs 24 Hours of Le Mans, un Kristapam Blušam, kurš sacentās ASV notiekošajā čempionātā Formula Drift». Neesmu redzējusi. Kino no 6. aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu