ASV uz laiku ES un vēl sešām valstīm nepiemēros tērauda un alumīnija muitas tarifus • IR.lv

ASV uz laiku ES un vēl sešām valstīm nepiemēros tērauda un alumīnija muitas tarifus

Ilustratīvs attēls no pixabay.com

Amerikas Savienotās Valstis uz laiku nepiemēros jaunos tarifus Eiropas Savienības (ES) un vēl sešu valstu tēraudam un alumīnijam, ceturtdien paziņoja ASV tirdzniecības pārstāvis Roberts Laitaizers.

Viņš norādīja Senāta komitejai, ka ASV prezidents Donalds Tramps noteicis “pauzi” tarifu piemērošanā, kamēr notiek sarunas pastāvīga risinājuma atrašanai.

Tarifi netiks piemēroti arī importētajam tēraudam un alumīnijam no Argentīnas, Austrālijas, Brazīlijas, Dienvidkorejas, Kanādas un Meksikas.

Tramps 8. martā parakstīja rīkojumu par 25% muitas tarifu piemērošanu tērauda importam un 10% tarifa piemērošanu alumīnija importam.

Savukārt Ķīnas precēm Tramps piemēros tarifus apmēram 50 miljardu dolāru (40 miljardi eiro) vērtībā, tādā veidā reaģējot uz ASV intelektuālā īpašuma zādzību, ceturtdien pavēstīja Baltā nama amatpersonas. Jaunā ievedmuita tiks vērsta pret nozarēm, kurās “Ķīna ir centusies iegūt priekšrocības ar negodīgu tehnoloģiju iegūšanu vai to piespiedu pārnešanu no ASV kompānijām”, reportieriem pavēstīja Baltā nama ekonomikas padomnieks Everets Eisenstats.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu