Svētki ar izaicinājumiem • IR.lv

Svētki ar izaicinājumiem

Eva Juhņēviča. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Ieva Puķe

Simtgades Dziesmusvētki būs visu laiku lielākie gan skatītāju, gan dalībnieku skaita ziņā. Biļešu tirdzniecība «uzkārās», toties Mežaparka estrādes skatītāju zonas rekonstrukcija ir divus mēnešus priekšā laikam, stāsta izpilddirektore Eva Juhņēviča

Divas ļoti nogurušas, noraizējušās sievietes. Tā pa restorāna Niklāvs durvīm pirmdienas vakarā ienāk XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča un sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Inga paliek pie cita galdiņa, lai gatavotos nākamā rīta preses konferencei par nedēļas nogalē piedzīvoto haosu svētku biļešu iegadē. Eva mētelī turpina telefonsarunu ar LTV žurnālistu, pēc brīža ir gatava pievērsties man. Apetīte stresa dēļ zudusi, tomēr svētku galvenā organizatore ļaujas pierunāties tējai un desertam.

Pieredzējusi profesionāle, Juhņēviča virtuozi operē ar skaitļiem un noteikumu paragrāfiem, ik pa brīdim gan atvainodamās, ka neesot uzdevumu augstumos — galvā tobrīd pārāk daudz vietas aizņem biļešu krīze. Lai arī tikai pirms gada pievienojusies Nacionālā kultūras centra paspārnē esošajai Dziesmusvētku organizatoru komandai, Eva šajā valstij nozīmīgajā notikumā līdzdarbojas jau trešo reizi, arvien kāpdama augšup hierarhijā. 2003. gadā bijusi atbildīga par noslēguma vakaru svētku dalībniekiem, 2013. gadā kā komunikāciju aģentūras pārstāve rūpējusies par Dziesmusvētku ārējo komunikāciju.

Vai viņas trenētā intuīcija vēstīja, ka biļešu tirdzniecība, kas ievada skaisto Dziesmusvētku gaidīšanas laiku, izvērtīsies tik sāpīgā krīzes komunikācijā? Atbilde nav viennozīmīga.

«Biļešu jautājums vienmēr ir bijis ļoti jutīgs, jo pieprasījums ir pārsniedzis piedāvājumu. Sēdvietu skaits galvenajās norises vietās ir tāds, kāds tas ir. Plus šie svētki norit simtgades zīmē. Papildu interesi manām ne tikai no skatītājiem, bet arī no dalībniekiem. Skatēs patlaban piedalās 43 252 potenciālie svētku dalībnieki, rekordliels skaits!» Eva virza sarunu prom no biļešu peripetijām. «Koristi vien reģistrējušies 17 109 — arī lielākais skaits vēsturē.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu