Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

ooo Dziļie ūdeņi / The Mercy. Emocionāla biogrāfiskā drāma par burātāju amatieri Donaldu Krouhērstu un viņa noslēpumaino mēģinājumu apbraukt apkārt pasaulei 60. gadu beigās. Filma ātri vien «paklūp», jo pārcenšas ar stāstījuma vienkāršošanu un varoņu dalījumu «labajos» (Krouhērsts) un «sliktajos» (preses pārstāvji). Taču  lauvastiesu intrigas un groduma filmai piešķir Kolina Fērta sniegums galvenajā lomā — te ir nolasāmas smalkas, līdz neērtumam uztraucošas toņkārtas: vientulība un nepārvaramu grūtību uzliktais slogs. Kino no 9. marta.

ooo Trusītis Pēterītis / Peter Rabbit. 20. gadsimta sākuma britu ilustratores un rakstnieces Beatrises Poteres tāda paša nosaukuma stāstā balstīts darbs. Bērnišķīgi naivie stāsta tēli — modernās animācijas iedzīvināti — ir paskatā gluži reālistiskas, cilvēkveidīgas būtnes, kas ņirb viscaur dinamiskajam stāstam. Sižets — notikumiem pārblīvēts, taču idejiski skaidrs un jaunajai paaudzei satverams. Kino no 9. marta.

ooo Izzūdošie / In the Fade. Pazīstamā turku izcelsmes vācu režisora Fatiha Akina jaunākais darbs ir savāds mistrojums starp atriebes trilleri, politisku un tiesvedības drāmu. Stāsts — par taisnības meklējumiem pēc barbariskas slepkavības. Lai arī vācu aktrises Diānas Krīgeres spēlētā atraitne ir viena no viņas karjeras spēcīgākajām lomām, tā nespēj atsvērt filmas stāstniecības kļūmes. Piemēram, daži no sižeta pavērsieniem ir pārāk patētiski un ar filmas reālismu disonējoši elementi. Tāpat arī politiskie jautājumi, piemēram, ekstrēmisms (un arīdzan atbildes reakcija uz to), Akina interpretācijā ir stipri vienkāršoti. Kino no 9. marta.

7. Frankofono filmu festivāls. Kompaktā filmu izlase piedāvā iepazīt kinodarbus no frankofonās vides — Francijas, Šveices un Kanādas. Īpaši jāizceļ viens no pēdējo gadu aizkustinošākajiem animācijas stāstiem — Kloda Barasa sirsnīgā Mana dzīve kā Cukīni (Ma vie de courgette). Ieeja bez maksas, ielūgumus rezervējot Bezrindas.lv. Kinoteātrī KSuns no 8. līdz 11. martam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu