JKP tautas sapulces manifestu parakstījuši 1200, to iesniegs Valsts prezidentam • IR.lv

JKP tautas sapulces manifestu parakstījuši 1200, to iesniegs Valsts prezidentam

30
NULL

Manifestā tika izvirzītas arī trīs prasības, to skaitā, Valsts prezidentam pieprasīt oligarhu sarunās iesaistīto ministru – satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) un zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) demisiju

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) tautas sapulces manifestu parakstījuši 1200 cilvēku un tas tiks iesniegts Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, paziņojumā medijiem vēsta JKP vadītājs Jānis Bordāns.

Paziņojumā JKP saka lielu paldies visiem, kas ceturtdien piedalījās tautas sapulcē par tiesiskumu pie Rīgas pils, un novērtē arī Valsts prezidenta gatavību iznākt pie tautas, kas ir sarūgtināta par tā saukto “oligarhu sarunu” saturu. JKP arī cer, ka Vējonis sadzirdēja sanākušo noskaņojumu, proti, sarūgtinājumu un dusmas, vēsta LETA.

“Vakardienas vēstījums ir skaidrs un nepārprotams – muļļāšanās un klusēšana vairs nevar turpināties. Ir jāseko skaidrai rīcībai, lai tauta atkal varētu uzticēties saviem priekšstāvjiem,” teikts paziņojumā.

JKP atgādina, ka manifestā tika izvirzītas arī trīs prasības, to skaitā, Valsts prezidentam pieprasīt oligarhu sarunās iesaistīto ministru – satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) un zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) demisiju, Nacionālās Drošības komisijai un tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK) sniegt situācijas izvērtējumu no demokrātijas principu viedokļa un pieprasīt ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera paskaidrojumu par tiesisko nekompetenci valsts interešu aizstāvībā, savukārt tā iztrūkuma gadījumā, pieprasīt ģenerālprokurora atkāpšanos.

Partija uzsver, ka vakar parakstīto dokumentu iesniegs Valsts prezidentam un gaidīs skaidras atbildes. JKP sola neklusēt, piebilstot, “nākamreiz būsim vēl vairāk, ja reakcijas nebūs”.

Ceturtdienas vakarā JKP rīkotās tautas sapulces dalībniekus uzrunāja arī Valsts prezidents, atkārtoti aicinot “oligarhu sarunu” dalībniekus pašus vērtēt savu politisko atbildību, taču tika izūjināts un asi kritizēts, pieprasot no prezidenta skaidrāku un stingrāku nostāju pret “oligarhu sarunās” iesaistītajām personām.

Vējonis bija ieradies uz sapulci, taču uzstāties nebija plānojis. Politiķis uz skatuves tika uzaicināts ar vārdiem, ka beidzot pienācis laiks saņemt atbildes no prezidenta. Vējoni, kāpjot uz skatuves, pavadīja skaļi pasākuma dalībnieku saucieni.

Uzrunā Vējonis pateicās cilvēkiem par piedalīšanos tautas sapulcē un viedokļa paušanu, uzsverot, ka pasākuma apmeklēšana liecina, ka iedzīvotāji ir par tiesisku valsti. Politiķis atkārtoja pirms pāris dienām teikto, ka katram “oligarhu sarunās” iesaistītajam ir jāizdara secinājumi un jāuzņemas atbildība.

Vējonis atkārtoti teica, ka viņam Rīdzenes sarunas nav “absolūti pieņemamas”. “Mēs esam vienā laivā un mēs visi raudzīsimies, lai sarunu izvērtēšanas process notiktu stingri, pēc tiesiskiem principiem. Es esmu pārliecināts, ka šodienu notikumi palīdzēs mums būs labākiem un kopā veidot stiprāku valsti,” sacīja Vējonis.

 

Komentāri (30)

jurisml_inbox_lv 14.07.2017. 18.20

vē( ē platais )jons ir lupatbunte , ne prezidents , lembes kājslauķis , ja pats neuzteiks savu amatu demisionējot , tad uzskatu viņu par cilvēku bez morāles , laiks viņam rādīt piemēru , lai sekotu pārējie , iespējams pat rīkojumu nummur divi

+15
-2
Atbildēt

0

dzeris49 14.07.2017. 14.46

“Vējonis atkārtoti teica, ka viņam Rīdzenes sarunas nav “absolūti pieņemamas”.

—————————————————————————-

Kaut kā dīvaini izsakās tas Vējonis, “nav absolūti pieņemamas”, manā izpratnē, nozīmē, ka vispār jau tās sarunas ir pieņemamas, bet, ne absolūti, tātad, daļēji pieņemamas, daļēji nepieņemamas.

Manuprāt, tās sarunas ir absolūti nepieņemamas, nevis nav absolūti pieņemamas, starpība, manā uztverē, ļoti liela.

Vai, varbūt, žurnalisti nokļūdījās, un Vējonis tā nemaz neteica, vai arī man slikti ar latviešu valodu?

+14
-3
Atbildēt

4

    andrejs > dzeris49 14.07.2017. 14.53

    To AK

    “nav absolūti pieņemamas”

    neprasi no SC balsotāja pārāk daudz.

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Austras koks > dzeris49 14.07.2017. 14.50

    “ir absolūti nepieņemamas” un “nav absolūti pieņemamas” latviski būs viens un tas pats. Tikai otrajā variantā nebūs īsti valodnieciski pareizi.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 14.07.2017. 15.37

    Kursus viņam kādus organizējiet latviešu valodā, vai, tam savam prezidentam.

    —————–

    vienotībai varētu būt grūtības. Tiem jau drīz valsts valoda būs, izsakoties fretkas vārdiem, curiku valoda. Savukārt ZZS un SC tuvāka varētu būt “valoda, kuru visi saprot”.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 14.07.2017. 15.03

    Izskatās, ka pareizi valodnieciski izteikties, kā augstāk atzīmēja AK, neprot tavas iemīļotās ZZS pārstāvis un Lemberga ieliktenis Vējonis, ne jau es.

    Nu, viņi tur gan vairāk mīl krievu vārdus, kā dzirdējam, saprast jau var.

    Kursus viņam kādus organizējiet latviešu valodā, vai, tam savam prezidentam.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

Riiii 14.07.2017. 16.58

Mēs ar bijām mītiņā. Mums neiedeva petīciju parakstīt un tādu bija daudz. Tad dalībnieku noteikti bija vairāk kā 2000.

+13
-4
Atbildēt

5

    Austras koks > Riiii 15.07.2017. 08.36

    Tātad tomēr anonīmi paraksti, respektīvi – bezjēga :)))

    Tad jau tiešām Bordāns, Jurašs un Strīķe ar prastu propagandonismu nodarbojas. Un viņu rīcības motīviem un patiesumam ticības arvien mazāk

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > Riiii 15.07.2017. 08.02

    Izrādās, ka nekādi paraksti tur nemaz nav savākti, ne tūkstotis vai divi, pat ne simtiņš.

    Dabūju redzēt nobildētu parakstu lapu – juku jukām vieni ķeburi, liela daļa bez vismazākās konkrētības, pat atšifrējuma nebija, kur nu vēl personas kodi un/vai adreses. Nu līdzīgi, kā parakstās čomaki uz apsveikuma kartiņas jubilāram. Krievu laikā, kad personas kodu nebija, sarkanos tramdot parakstījos un reizēm pat vācu parakstus kārtīgi numurētās rindiņās ar pilnu Vārdu Uzvārdu un adresi.

    Tik smalkiem juristiem kā konservatīvo Bordāns un izbijušie knābisti nevar būt nezināms, cik tās viņu lapas vērtas.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Riiii 15.07.2017. 10.29

    Jūtamas Potāpovu ģimenes Maskavā iegūtās zināšanas.

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > Riiii 14.07.2017. 17.30

    mana sieviņa arī gribēja parakstīties par okupācijas pieminekļa nojaukšanu. Tad būtu 12200 balsis. Meita arī, tad būtu jau 12201 balss, bet neparakstījās, jo domāja, ka balsu pietiek. Man domāt… 12200 varētu droši reizināt ar trīs – sanāk vismaz 36 600 bija par okupācijas pieminekļa nojaukšanu.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Riiii 14.07.2017. 17.28

    Jā – es brīnos ka tāda ir bijusi. Saprotama lieta, ka es uz tribīnēm nerāvos , varbūt tur bija kāda parakstu nodošanas vieta. Piketā bija labi redzams, kur parakstīties un par ko

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu