Autentisks «bļ*ģ» • IR.lv

Autentisks «bļ*ģ»

1
Nellija Ločmele

Neticu, ka Amerika kungs varētu tik rupjus vārdus lietot! Ar šāda līmeņa «argumentu» Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē izcēlās bijušais AT tiesnesis, komisijas konsultants Pāvels Gruziņš, piebalsojot paša Rīgas vicemēra Amerika apgalvojumam, ka Rīdzenes sarunu atšifrējumos lamuvārdus kāds esot pierakstījis klāt.

Un, ja jau vieniem vārdiem grūti noticēt, tad kā lai notic pārējiem — tāda ir Rīdzenes sarunu «autentiskuma» apšaubītāju plate, ko ik pa laikam kāds atkal iegriež, lai novērstu uzmanību no lietas būtības.

Par laimi, Rīdzenes sarunas nav ticības jautājums — atšķirībā no to dalībnieku atmiņām vai fanu pārliecības viesnīcā runātais ir fiksēts ierakstos. Tos tagad caur saviem priekšstāvjiem klausās Latvijas tauta. Deputāti jau ir komentējuši dzirdēto, un viņu teiktajā šaubas par publicēto sarunu «autentiskumu» saistās tikai ar to, kā pierakstīt neartikulētas skaņas vai kur likt komatus. Kā jau Ir iepriekš apliecināja Saeimas komisijai, Rīdzenes sarunu dalībnieki ir teikuši katru publicēto vārdu, un redakcija tos ir dzirdējusi. Arī visus bļ*ģ, kas Rīdzenes elites politisko runu izraibina kā mušu mēsli nekad nemazgātu šķūnīša logu.

Katra nākamā komisijas sēde nes jaunu informāciju. Šonedēļ analizējam, kādus melus Saeimā izteica Ameriks — paša vārdiem, «hozjaistveņņiks», kas Rīgas domē atdarina Aivaru Lembergu. Hm, kā tad te ar autentiskumu?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu