Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers oligarhu lietas Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijā pirmdien apliecināja publiskoto Rīdzenes sarunu autentiskumu un pastāstīja, ka Aināram Šleseram bijis savs informators no KNAB. Zatlers arī atklāja, ka pie viņa kā tobrīdējā prezidenta ieradies Andris Šķēle ar lūgumu atbalstīt Amnestijas likumu par labu vienam politiķim.

Vairākums Saeimas Juridiskās komisijas deputātu pagājušajā nedēļā atbalstīja 11 212 Latvijas pilsoņu iesniegumu par atklātu balsojumu Valsts prezidenta vēlēšanās un nolēma veidot darba grupu Satversmes grozījumu iniciatīvu vērtēšanai. Pret atklātām prezidenta vēlēšanām bija ZZS un No sirds Latvijai deputāti.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) prognozē Baltijas valstu un it īpaši Latvijas ekonomikas straujāku izaugsmi. Organizācija izaugsmes tempa pieaugumu skaidro ar spēcīgāku izaugsmi ES un Krievijā, kas veicina Latvijas eksportu.

Vidējā darba samaksa Latvijā trešajā ceturksnī bija 925 eiro, un tas ir par 65 eiro jeb 7,5% vairāk nekā 2016. gadā. Trešajā ceturksnī uzsila arī Latvijas ekonomika. IKP gada griezumā pieauga par 6,2% — visstraujāk kopš 2011. gada. Vislielākais pieaugums bija būvniecībā — par 25%, liels pieaugums bija arī apstrādes rūpniecībā, elektrisko iekārtu, datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu