Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Senajā Olimpijā Grieķijā svinīgi iedegta 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu lāpa. Olimpiskās uguns stafete beigsies 9. februārī olimpisko spēļu atklāšanā. Foto — EPA/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušajam kampaņas vadītājam Polam Manafortam un viņa biznesa partnerim Rikam Geitsam pirmdien izvirzīja apsūdzības par sazvērestību pret ASV un naudas atmazgāšanu. Naudu viņi nopelnīja, strādājot bijušā Ukrainas prokremliskā prezidenta Janukoviča labā. Abiem noteikts mājas arests. Šīs ir pirmās apsūdzības lietā par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV vēlēšanās 2016. gadā. Manafortam un Geitsam izvirzītas apsūdzības 12 punktos.

Pēc Spānijas Senāta balsojuma par tiešas pārvaldes atjaunošanu Katalonijā premjers Mariano Rahojs atlaida Katalonijas valdību un parlamentu un pārņēma kontroli pār reģiona varas iestādēm. No amatiem pirmdien atcēla reģiona premjeru Karlesu Pudždemonu un citus, bet otrdien Spānijas Konstitucionālā tiesa apturēja pagājušajā nedēļā pieņemto Katalonijas parlamenta deklarāciju par neatkarības pasludināšanu. Jaunas reģionālās vēlēšanas notiks 21. decembrī. Prokuratūra izvirzīja apsūdzības atlaistās valdības un parlamenta vadītājiem par dumpi, musināšanu, sacelšanos pret likumīgo valsts varu un budžeta līdzekļu izšķērdēšanu. Tikmēr Pudždemons un citas atlaistās amatpersonas devās uz Beļģijas galvaspilsētu, kur varētu lūgt patvērumu.

Kanādas uzņēmumiem no 31. oktobra aizliegts maksāt kukuļus ārvalstu amatpersonām par uzņēmējdarbības sekmēšanu. Sods par kukuļošanu būs līdz 14 gadiem cietumā.

Vairāk nekā 100 miljonus eiro Eiropas Komisija paredzēja nākamgad atvēlēt cīņai pret terorismu un palīdzībai Eiropas pilsētām pasargāt vēsturiskās un populārākās vietas no teroristiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu