Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kvadrāts
Kristīne Simsone

oooo Kvadrāts / The Square

Zviedru režisors Rūbens Estlunds (arī Force Majeure autors) ir izcils manipulators. Ar smīnīgu satīru viņš skatītāju iesviež neērtās situācijās, vēstot par Zviedrijas karaļnamā ierīkota laikmetīgās mākslas muzeja kuratora dzīvi un karjeras krahu. Kaut arī nedaudz izstiepta un dažkārt pašmērķīga, filma ar griezīgu humoru ataino mūsdienu vidusšķiras dekadenci un ārišķības, kas negaidītā situācijā sagāžas kā domino kauliņi. Šāgada Kannu kinofestivālā Kvadrāts saņēma augstāko godalgu — Zelta palmas zaru. Splendid Palace no 2. novembra.

oooo 120 sitieni minūtē / 120 BPM

Šonedēļ uz ekrāniem vēl viena Kannu šāgada «čempione» — žūrijas Grand Prix laureāte. Franču režisora Robina Kampijo līdz sīkākajai detaļai reālistiskā filma stāsta par HIV/AIDS aktīvistiem. Šķetinot stāstu par deviņdesmitajos nepieejamām ārstniecības iespējām, Kampijo meistarīgi būvē dziļu un aizkustinošu attiecību drāmu. Kino Bize no 3. novembra.

oooo Stranger Things

Režisoru un scenāristu, dvīņubrāļu Daferu straumēšanas vietnē Netflix radītā zinātniskās fantastikas seriāla otrā sezona apgriezienus uzņem gausāk, taču ir ne mazāk aizraujoša un neparedzama. Šoreiz sižeta fokusā ir ne tikai pārdabiskie notikumi Indiānas štata mazpilsētā Hokinsā, bet arī varoņu savstarpējo attiecību dinamika. Stāsta pavērsieni, lai arī joprojām populārzinātniski un 80. gadu ASV kinoklasikas atsauču pilni, otrajā sezonā intriģē ar tumšākām toņkārtām un lielāku intensitāti. 2. sezonas sērijas skatāmas Netflix.com no 27. oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu