Fotogēniski un veselīgi • IR.lv

Fotogēniski un veselīgi

Katrīnas avokado grauzdiņi ar kazas sieru un čili mērci. Klāt apcepts lapu kāposts ar tahini mērci
Ilze Vītola

Instagram diktē gastronomiskās tendences

Vispirms nobildēt un tad pacelt dakšiņu! Šo ieradumu pazīst daudzi kafejnīcu un restorānu apmeklētāji. Arī mājās gatavotas maltītes vairs neaprobežojas tikai ar dillēm un pētersīļiem rotātiem salātiem. Ēdiens tiek noformēts tā, lai labi izskatītos bilžu vietnē Instagram. Tāpat Instagram sācis iespaidot to, ko liekam mutē. Jau labu laiku Rīgas ēstuvju ēdienkartēs lasāmi tādi nosaukumi kā «asaī bļoda», vitrīnās izkārtoti koši čia sēklu pudiņi, bet Vecrīgas ielas piepilda pusaudži, kas mielojas ar burbuļainām vafelēm.

Krāsainiem dārzeņiem bagāti salāti un košas vegāniskas alternatīvas — veselīgs ēdiens ir arī vizuāli efektīgs. Kulinārā bloga Krustnaglina.lv autore un aktīva Instagram lietotāja Katrīna Mame uzskata, ka pilnvērtīgu maltīšu foto instagramā labi papildina citas veselīgu dzīvesveidu ilustrējošas bildes — foto no sportošanas, pastaigas svaigā gaisā.

Avokado un lapu kāposts

Instagram devums veselīga uztura popularizēšanā ir vērā ņemams — brokastis ir visvairāk atspoguļotā ēdienreize vietnē (ar tēmturi #brokastis atzīmēts 5501 foto, bet #breakfast pat 65 miljoni). Starp ogām apkaisītu putru un tornī sakārtotu pankūku bildēm bieži manāmas dažādu veidu avokado maizītes. Šīs vasaras hits bija avokado šķēlītes izkārtot rožu ziedu formā.

Taču šis nav vienīgais dārzenis, kura slavināšanā savu artavu pielicis Instagram. Lapu kāposts veselīgā dzīvesveida piekopējiem kļuvis tik populārs, ka tam ASV ir pat sava Nacionālā lapu kāposta diena, ko amerikāņi atzīmē oktobra pirmajā trešdienā. Taču krokainā dārzeņa piekritēju netrūkst arī šaipus okeānam. Arī pašmāju Instagram lietotāju profilos lapu kāposts redzams visdažādākajās variācijās, sākot ar čipsiem, beidzot ar salātu bļodām un sautējumiem, bet visbiežāk — kombinācijā ar tikpat veselīgajiem turku zirņiem, kas fotogrāfijās lieliski izceļas uz zaļā kāposta fona.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu