"Vienotības" ģenerālsekretāra pienākumus turpinās pildīt Kampars • IR.lv

“Vienotības” ģenerālsekretāra pienākumus turpinās pildīt Kampars

40
Artis Kampars. Foto: Ieva Čīka, LETA

Partijas ārlietu sekretārs arī turpmāk būs Edgars Ikstens

“Vienotības” ģenerālsekretāra pienākumus turpinās pildīt Artis Kampars, aģentūru LETA informēja poliskā spēka pārstāve Elīna Bīviņa.Partijas  valde otrdien uzklausīja partijas ģenerālsekretāra ziņojumu, uzticot viņam turpināt pildīt šos pienākumus.

Valde arī vienojās, ka partijas ārlietu sekretārs arī turpmāk būs Edgars Ikstens.

Par “Vienotības” vadītāja vietniekiem partijas valde otrdien apstiprināja iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, Saeimas deputātu Ainaru Latkovski un Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi.

Kozlovskis būs atbildīgs par valdības darba koordinēšanu, Latkovskis – par sadarbību ar frakciju, bet Ķirša pārziņā būs partijas attīstības jautājumi.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā “Vienotības” kongresā par partijas priekšsēdētāju ievēlēts ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Uz šo amatu sākotnēji bija pieteikti divi kandidāti – bez viņa arī līdzšinējais “Vienotības” priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns. Tomēr Smiltēns kongresā paziņoja, ka izstāsies no partijas un aizies no “Vienotības” Saeimas frakcijas.

Līdz šim “Vienotības” priekšsēdētāja pienākumus pildīja Andris Piebalgs, kurš tagad vairs uz šo amatu nepretendēja.

 

Komentāri (40)

jupissb 23.08.2017. 17.44

Dzeri, par Vienotību (Jauno Laiku) balsoju katrās vēlēšanās, kā jau minēju – vērtības vairumā sakrita. Traipi – kuri tiešām ir katram – kaitināja, tomēr pozitīvā bija vairāk. Tikai priecātos, ja V spētu izkārpīties, un manā izpratnē Ķīpa komentāra būtība un konteksts ir tieši par šo – iespēju V izdzīvot un atjaunoties. Ķīps uzskata, ka pēdējie notikumi V vērtējami negatīvi, Jūs, iespējams, pozitīvi. Normāla divu pamatotu viedokļu atšķirība.

Atbildot arī Zanei, Vienotības vērtības manā skatījumā bija tiesiskums, virzība uz Eiropu, mērens fiskāls konservatīvisms. Sociāli un etniski/nacionāli V bija man par konservatīvu (tie 25%, kuros īsti nesakrita), tomēr nekā tuvāka manam redzējumam Latvijā nebija arī šajās jomās.

Daudz kas ir mainījies. Tiesiskuma karogu V pazaudēja (zaķis sagrauza); liberāļi no V aizgājuši, un šobrīd V identitāte ir sašaurinājusies uz nacionālu un sociālu konservatīvismu (pārapdzīvots pleķis) kombinācijā ar vēl aizvien Eiropeisku ārpolitikas orientāciju. Iespējams, ka šajā inkarnācijā V ir ideoloģiski tīrāka un „loģiskāka”, bet šaurākam piedāvājumam mazāk ņēmēju.

Vienotībā vēl aizvien ir sakarīgi cilvēki, un tā tāpat ir labāka izvēle par sārtajiem, sarkanzaļajiem, ķermeņa daļās nosauktiem balsu smelšanas politprojektiem, utt, tāpēc – lai Ašeradenam, Dzerim un Zanei veicas.

PS Zane, diskusija tikai iegūs no ieturētāka toņa.

+4
-2
Atbildēt

5

    Ēriks > 24.08.2017. 10.48

    Vienotība ar zatleristiem uz borta sākšot kopēt NA?!Tad nu gan varēs izsmieties :D

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE > 23.08.2017. 18.43

    …Dzeri!…JKP tak ir konservatīvie!…vismaz tas, par ko iestājas Bordāns – ir visai tālu no tā liberālisma, kādu mēs to saprotam…

    …varu piekrist – ja Vienotība sāks kopēt NA = par Vienotību nebalsošu…

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    basta > 24.08.2017. 12.59

    to Ēriks

    Ja Tu būtu nodzīts tantuks, kas kādreiz bija dežūrvariants čekistu un komuņjagu orģijās un kuru tie tagad izliekas nepazīstam, arī sāktu nest visādu huiņu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    zanE > 23.08.2017. 18.39

    …jupissb…paldies par atbildi, to arī prasīju no Ķīpa…viņš savu izvēli nespēja pamatot, vien aizbildinājās ar tukšiem saukļiem…

    …var piekrist daļai no Taviem argumentiem, tomēr katru no tiem vajadzētu skatīt atsevišķi, kāpēc ir pamats uzskatīt, ka kaut kas nav paveikts, kāds ir cēlonis…

    …tagad mēs redzam, ka tika strādāts intensīvi uz Vienotības iznīcināšanu un to redzam gan no “oligarhu sarunām”, iesaistot medijus – ziņojot puspatiesības, kaut ko izceļot, kaut ko noklusējot, galvenais ir skandalozs virsraksts…kādreiz bija teiciens – nosist politiķi ar avīzi, šodien iespēja kādu/s nosist ir vēl vienkāršāka – apmaksāti mediji, tīmeklis, plašsaziņas telpa to nodrošina pārpārēm…un, protams, partijas iekšējie kašķi, kas ar tādu pompu tika iznesti uz āru…tas parādīja partijas vājumu un ievainojamību…viņķelieši ir prom, ārdīt nākamo partiju, karjerists Smiltēns arī prom, gan jau būs vēl kāds līdzskrējējs, bet cilvēkresurss partijai, kuri vēlas un var pilnvērtīgi strādāt – ir pietiekams…

    …tiesiskuma karogs…mjā, pārāk maz tika vicināts, taču, pieļauju, ka esmu kaut ko palaidusi garām un neesmu pamanījusi, ka Vienotība virzījusi kādus likumus pretēji tiesiskuma nostiprināšanai…kļūda bija situācijās, kad nav koalīcijas atbalsts priekšlikuma virzīšanai (to nosaka koalīcijas līgums – nevirzīt jautājumus, kuriem nav visas koalīcijas atbalsts), problēmu klusējot nolikt maliņā un nekustināt mīļā miera labad…bet vajadzēja!…lai sabiedrība redz, kuri ir tie, kas nostājas pret…savā ziņā tas būtu bijis riskanti, jo koalīcijas partneri nekautrētos paziņot, ka priekšlikums guvis atbalstu ar opozīcijas balsīm…grozies kā gribi, “tauta” to nesaprastu ne vienā, ne otrā gadījumā…un rezultāts ir tāds, kāds tas ir…

    …Tieslietu ministrijai Vienotība netika laista pat tuvumā, jo portfeļu sadalījums ar asinīm rakstīts, lai vispār tāda koalīcija spētu pastāvēt…ministrijas – kā partiju mazdārziņu privātīpašums…iekārojamās, kurās var gūt popularitāti un celt partijas reitingu un negribētās, kurās vari iegūt tikai “tautas” naidu…

    …raksti: – “Sociāli un etniski/nacionāli V bija man par konservatīvu”…kā izpaudās tas konservatīvisms?…balsojumos par “tikumības likumiem”, kur vēl?…

    …un tā mēs varam analizēt visu Vienotības darbību, paveikto un nepaveikto, meklējot kļūdas un neveiksmes…parasti neveiksmes spilgtāk redzamas, par labo mūsu sabiedrībā runāt – tas nav smalkais tonis…

    P.S. …ja manus jautājumus uztvēri kā agresiju, manuprāt, Tu kļūdies…

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 23.08.2017. 18.08

    Ja V tiešām sludinās “nacionālo un sociālo konservatismu”, un konkurēs šinī, patiešām pārapdzīvotajā lauciņā, ar ZZS un NA, diezin vai bijušais V elektorāts, vismaz, lielākā daļa, par to balsos.

    Cerams, tā nenotiks, un V atjēgsies un savu nišu saglabās, tas, ka Āboltiņa it kā ko līdzīgu sludināja, it neko nenozīmē, un tā bija tikai epizode, no kuras V būtu jādistancējas.

    Ja tā notiks, un V skaidri nedeklarēs, ka tā vēl arvien ir liberāla partija – balsošu par to V liberālo daļu, kas V pametusi, vai kaut vai par JKP, tie tad vismaz ir konsekventi.

    Un, manuprāt, tā darīs liela daļa no V elektorāta.

    Tāpēc cerams, ka V to sapratīs, un izdarīs att. secinājumus, ja nē – nu tad ko lai dara, nebūs jau pirmā partija, kas aiziet nebūtībā tāpēc, ka nodod savus principus, un stratēģiju apmaina pret populistisku taktiku, kas it kā var dod kādus varbūtējus ātrus panākumus.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

jupissb 23.08.2017. 14.55

Piekrītu Ķīpa sākotnējā komentāra pamatdomai. Balsoju par Vienotību, jo manas vērtības par 75% sakrita ar viņu sludinātajām, lai gan ar katrām vēlēšanām atšķirība starp deklarēto un reālo kļuva aizvien lielāka.

Tomēr šobrīd, atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām, ir parādījusies izvēle. Liberāļi (arī no V aizgājušie), JKP, tādēļ pat V nogrimstot, liberālā/eiropeiskā/tiesiskuma niša tukša nepaliek.

PS Zane un Dzeris kasās, nerunājot par Ķīpa pamatdomu, bet no konteksta izķerot atsevišķas, un nebūt ne svarīgākās frāzes. Nez, kādēļ?

+5
-4
Atbildēt

3

    basta > 23.08.2017. 15.24

    to jupissb

    Vai esi galīgs idiots, ja sagaidi tiesiskumu no LC, kas valsts uzņēmumus desmitiem miljardu apmērā atdeva čekistiem, komuņjagām un bandītiem, ar dzīvokļiem apdāvināja nelegālos imigrantus, atdeva Krievijai rubļu vagonu, atstāja Latvijā Krievijas militārpersonas un nodrošināja tās ar privilēģijām, pieņēma Pilsonības likuma “0” variantu, palīdzēja Laventam izkrāpt naudu no iedzīvotājiem utt. vecbebra, čekas kurmja, Bordāna un krievu militārista meitas Potapovas, zvēriski nīsti latviešu valsti un tautu, jeb esi vienkārši čeka propagandons?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > 23.08.2017. 15.58

    …jupissb raksta: – “Balsoju par Vienotību, jo manas vērtības par 75% sakrita ar viņu sludinātajām, lai gan ar katrām vēlēšanām atšķirība starp deklarēto un reālo kļuva aizvien lielāka.”

    …kuras bija tās vērtības, kas par 75% sakrita un nosauc atšķirības starp deklarēto un reālo, kas ar katrām vēlēšanām palielinājās…pamato, kas šīs atšķirības radīja…un kas ietilpa tajos 25%?…

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 23.08.2017. 15.56

    jupissb – un kāda būtu tā pamatdoma – ka V nepieciešams pašattīrīties, un kurš tad tam nepiekrīt?

    Kamparam biogrāfijā ir “traipi” – un kuram tādi nav, ja tā labi pameklē, tos var atrast jebkuram, arī JKP vai tam V liberālajam spārnam, kas atdalījies, da jebkuram var ko piesiet, Kampars un Šadurskis nebūt nav tie sliktākie, īpaši jau Šadurskis, kas arī ko reālu ir darījis un izdarījis, neskatoties uz milzu pretestību.

    Un no tā izriet, ka cilvēkus nedrīkst vērtēt tik viennozīmīgi un primitīvi, un tas nebūt nav ne mazsvarīgi, ne izrauts no konteksta, taisni otrādi, tas viss ir pilnībā atbilstošs Ķīps komentāra būtībai.

    Un tas attiecas ne tikai uz cilvēkiem, bet, arī uz partiju – jāprot, tomēr, saskatīt galveno, trūkumi ir gan katram cilvēkam, gan katrai partijai, tas, manuprāt, ir pašsaprotami.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

Absints 23.08.2017. 11.43

Vienotībai ir tikai tad izredzes pacelties, ja viņi tiks vaļa’no “savējiem”. Manā skatījumā Kampars ir viens no viņiem. Nedomāju, ka laiks dzēš mahinācijas ar dzīvokļa darījumu, jo šinī vecumā jau cilvēks (vairs) nemainās. Tāpat man ir vienalga vai kāds ir frakcijā, nav partijā, ir partijā, nav frakcijā utt. Vienotība tiek uztverta kā kopums, nevis atsevišķas struktūras. Domāju, Ašredans izdara to pašu kļūdu, ko Piebalgs, atstājot veco balastu, un tādējādi lidmašīna ir par smagu, lai paceltos. Grābeklis tas pats, uz izskatās, kāpējs arī..

Vienotība tādējādi nespēs attīrīties, nākt ar kaut ko svaigu un uzticamu. Jebkurš “savējais” ir kāda procenta vērts vēlēšanās. Atstājam Kamparu – vismaz viens procents nost. Šadurskis, kā Āboltiņas pāžs un patronu pienesējs šaušanai no muguras- procents. Dzērājs Spolītis un izcilais komisijas vadītājs – procents…’

Man bija uzplaiksnījusi cerība, nu izskatās, tā izplēn. Nespēja norobežoties no mahinatoriem un intrigantiem raksturo “jauno” Vienotību- tā nebūs jaunā, tā bus tā pati kulīte ar tiem pašiem vēžiem…

+10
-9
Atbildēt

23

    basta > 23.08.2017. 13.12

    to dzeris49

    Tikai esot nemitīgā pālī, varēja ienākt prātā doma, sūtīt bezjēdzīgā nāvē savus tautiešus, ieraut karā ASV un galu galā, karojot pret Vāciju, padirst Staļinam varenāko impēriju. Vienu reizi, kad resnais alkašs bija izkritis no kodiena, tad paziņoja: “We Killed The Wrong Pig”

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    basta > 23.08.2017. 14.12

    to dzeris49

    Ir divas kategorijas, kuri alkoholu nedrīkst lietot nevienu gramu, tie ir vārguļi un plānprātiņi. Čerčila saprāta brāļi: https://www.youtube.com/watch?v=4mF7DM7kHi0

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    basta > 23.08.2017. 12.20

    to Ķīps

    Kā Meļņiks, Zaharjins, Savickis, Korens, Rāvis un citi uzraugi teiks, tā arī notiks un pret gazpromizatoru, Kamparu, viņiem iebildumu nebūs.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    basta > 23.08.2017. 13.08

    to Ķīps

    Paškritika ir laba lieta, tomēr jāatcerās ka tik pat apmāti vēl bija gandrīz 1/4 vēlētāju.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    basta > 23.08.2017. 13.59

    to Ķīps

    “Un ceru, ka V atpakālpārvērtīses par Jauno Laiku.”

    Izspiesto zobu pastu atpakaļ vairs nevar dabūt un noziegumus, ko pastrādājuši Dombrovskis un Kampars par nebijušiem nevar uzskatīt.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Absints > 23.08.2017. 13.09

    Džeri, protams, katram gadās ieraut pāri par mēru kādreiz, bet runa nav part to, runa ir par sodāmības slēpšanu. Vai tās Jums liekas “pārejās” īpašības? Un, jā, man uz godīgumu ir paranoja, un man tā nešķiet deputāta cienīga rīcība.

    Bez tam Spogulītis savu “profesionālismu” pierādīja, vadot Saeimas pretkorupcijas komisiju. Domāju, nez vai man vajag atgādināt, ar ko tas beidzās.

    Šīs lietas es zinu. Par “pārejām īpašībām”, ne. Varat, varbūt, apgaismot…

    Salīdzinājāt Spolīti ar Čerčilu? Labi! Čerčils bija godīgs, un viņam bija šīs “pārejās” īpašības…

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    Absints > 23.08.2017. 13.54

    Uz Zani, Kā jau teicu, iepriekšējās vēlēšanās balsoju par V. Tāpēc arī ceru, ka tā reinkarnēsies, un varēšu to darīt atkal. Bet neizskatās, ka tas tā notiks. Nāksies meklēt citu mazāko ļaunumu. Un Zane, ja tā būtu ticība, tad es te neprātotu. Balsotu un viss. Es visas partijas vērtēju no godīguma un konstruktīvisma skatu punkta. Visas! Un vēl nezinu, kurš mazākais ļaunums tas būs.

    Un Zane- uz Jūsu tiešo jautājumu atbildēju. Divreiz! Nesaprotu, ko uzskatāt par laipošanu

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    Absints > 23.08.2017. 18.36

    Vai uzskatot Kamparu svarīgāku par vēlētāju atbalstu, partija vinnēs?

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Absints > 23.08.2017. 13.22

    Uz Zani, Man ir vajadzīga partija, kurai uzticēties. Iepriekš domāju, ka ir tāda. Pārdzīvoju, ka V mani piekrāpa, bet ceru, ka tā spēs attīrīties

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Absints > 23.08.2017. 13.28

    Zane. Izlasiet iepriekšējo komentāru. Ja vēl nepielec, varu Jums atkārtot vēlreiz un lēni:

    Man ir vajadzīga Vienotība, jo man ir vajadzīga partija, kurai uzticēties…

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    Absints > 23.08.2017. 15.40

    Uz Zani. Jau esmu pamanījis, ka loģiski argumenti Jums nešķiet pārliecinoši. Pat nesaprotu, kāda mana atbilde būtu Jūs apmierinājusi. Es gan nelietoju personiskus uzbraucienus, kā Jūs, varbūt, tāpēc tas uz Jums neiedarbojas…

    Un jā, piedodu Jums, kā prasijāt.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    Absints > 23.08.2017. 13.40

    Tā es neteicu. Es teicu, ka man tāda ir vajadzīga. Es skatos un sveru. Visas. Kā visi. Un ceru, ka V atpakaļpārvērtīses par Jauno Laiku. Es gribētu balsot par partiju, kuru es atbalstu, nevis par mazāko ļaunumu.

    Es gribētu, lai Latvijā rastos neoliberāla partija. Tādu nav, visas ir sociāldemokrātiskas. Visas!

    A par Spolīti, jā, mans epitets varbūt nav tas raksturojošākais, piekrītu. Bet mans vērtējums ir par viņu kopumā- un tas ir, ka viņš ir negodīgs un neprofesionāls.. Manā rīcība nav informācijas, lai domātu savādāk.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > 23.08.2017. 14.12

    …piedod, Ķīps…Tu neatbildēji…ja tās Tev šķiet atbildes, to vari stāstīt mazbērniem, viņiem ar to varbūt pietiks…

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    zanE. > 23.08.2017. 11.52

    …Ķīps…nu, pastāsti mums, ko tik ļoti pārdzīvo par Vienotību?…kāpēc Tev tā Vienotība vajadzīga, ja skaiti procentus un lolo cerības?…

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    zanE. > 23.08.2017. 13.25

    …Ķīps…kas tad, nu?…nespēj formulēt, kāpēc Tev ir vajadzīga Vienotība?…tik daudz politisko partiju, kustību, apvienību, bet…Tev vajag Vienotību…kāds ir tam iemesls?…

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > 23.08.2017. 13.41

    …Ķīps…nu, beidz laipot!…Dzeris noformulēja savus argumentus, kāpēc viņš balso par Vienotību un kāpēc valstij ir vajadzīga tāda partija…bet, Tu, tik vien spēj izdvest par ticību…nu-ū, tad Tev jādodas uz baznīcu…tur būs gan ticība, gan uzticība…

    …kas ir tas, ko citas partijas Tev nespēj piedāvāt un nerada uzticību, kā vien Vienotība?…

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    Absints > 23.08.2017. 12.54

    Uz Zani. Iepriekšējās vēlēšanās balsoju par V. Tāpēc arī pārdzīvoju šo degradāciju… Nevajag?

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > 23.08.2017. 13.18

    …Ķīps…nē, Tu neatbildēji uz jautājumu – kāpēc Tev ir vajadzīga Vienotība?…

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    klusais > 23.08.2017. 21.14

    Ķīps – bez naudas partija arī nevinnēs … skarbi , bet patiesi :)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > 23.08.2017. 16.55

    Viens no galvenajiem partijas ģenerālsekretāra praktiskajiem pienākumiem ir dabūt naudu partijas kasei . Un tapēc NA savulaik piecieta Lūsi un no tādas pašas prizmas domājams arī Kampars ir pietiekami atbilstošs savam amatam.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 23.08.2017. 12.59

    “Dzērājs Spolītis…” – saprotams, Ķīps, ka tu esi ideāls, piemērs visiem, pat ielu nešķērso pie sarkanās gaismas, kur nu vēl iedzēris sēdies pie stūres.

    Bet – visi tādi nav, cilvēkiem gadās kļūdīties.

    Noraksturot Spolīti ar vienu vārdu – “dzērājs”, var tikai cilvēks, kas vai nu nezina, vai nu izliekas, ka nezina Spolīša pārējās īpašības un to, ko viņš dara.

    Līdz šim domāju, ka tu esi gudrāks, un nelieto tāda līmeņa “argumentus”, kas vairāk atbilstu kādam NA fanam.

    Izcilais Čerčils teica – “realitāte ir smags murgs, ko izsauc alkohola nepietiekamība asinīs”.

    Viņš izdzēra vismaz pudeli viskija dienā ( nerunājot par cigāru pīpēšanu, ko darīja praktiski nepārtraukti).

    Un ko tu par viņu pateiktu?

    Dzērājs, vai ne?

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    cabulis > 23.08.2017. 13.18

    No otras puses, ja viņš ir ģenerālsekretārs, un nelien nevienā vēlēšanu listē (man šķiet, ka jau 2 vēlēšanas viņš to nav darījis), baigi jau nu viņš nevienam acīs necērt un procentiņu nenograuj. Ir jau amats tāds drusku dīvains, kā Brežņevam, nez kāda alga?

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 23.08.2017. 13.35

    Ķīps – tad jau tu atzīsti, ka pārējās partijas ir vēl sliktākas, un tām uzticēties nevar?

    Un, saprotamas, Spolīti ar Čerčilu nesalīdzinu, gribu teikt, ka cilvēkus nedrīkst vērtēt pēc kāda viena parametra, jāvērtē kopumā.

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu