Ķirsis par labu Ašeradenam atsauc savu kandidatūru uz "Vienotības" priekšsēdētāja amatu • IR.lv

Ķirsis par labu Ašeradenam atsauc savu kandidatūru uz “Vienotības” priekšsēdētāja amatu

40
Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Uz “Vienotības” priekšsēdētāja amatu pašlaik ir palikušas divas kandidatūras

Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis atsaucis savu kandidatūru uz “Vienotības” valdes priekšsēdētāja amatu par labu citam pretendentam, ekonomikas ministram, Ministru prezidenta biedram Arvilam Ašeradenam, aģentūrai LETA pavēstīja Ķirsis.

Līdz ar to uz “Vienotības” priekšsēdētāja amatu pašlaik ir palikušas divas kandidatūras – Ašeradens un “Vienotības” priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Ķirsis sacīja, ka atsaucis savu kandidatūru, jo ir jākoncentrējas “nevis uz “es”, bet “mēs” un “Vienotībai” ir jāpanāk iekšēja savstarpēja vienošanās. Politiķis norādīja, ka jau iepriekš pieļāvis iespēju atsaukt savu kandidatūru par labu kādam profesionālākam pretendentam, un Ķirsis uzsver, ka “vicepremjers ir ļoti pieredzējis kandidāts”.

Rīgas domes deputāts paziņojumā partijas biedriem pauž gatavību savu “jaunības degsmi un enerģiju ieguldīt kopīgam darbam partijas valdē”, ja kolēģi kongresā uzticēs viņam iespēju strādāt šajā politiskā spēka pārvaldes institūcijā.

“Vienotība” ir vienīgais traucēklis tādas valdības izveidošanai pēc Saeimas vēlēšanām, kurā Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un “Saskaņai” būtu vairākums, un kas nozīmētu došanos virzienā uz Latvijas atgriešanu Krievijas ietekmes zonā, pauž Ķirsis paziņojumā.

Ķirsis skaidro, ka pašlaik Latvijas pašvaldībās notiek iesildīšanās pirms nākamā gada parlamenta vēlēšanām ar mērķi izveidot tādu valdību, kurā ZZS un “Saskaņai” būtu vairākums. “Tas nozīmētu doties virzienā uz Latvijas atgriešanu Krievijas ietekmes zonā,” pauž politiķis.

“Šī mērķa īstenošanai ir tikai viens traucēklis – tā ir mūsu partija “Vienotība”, kas vienīgā starp partijām Latvijas dalību un integrāciju eiroatlantiskajās struktūrās uzskata par pašsaprotamu un vērtīgu valsts izaugsmei. Tā ir partija, kas atklāti nostājas pret oligarhu īstenoto politiku Latvijā, cenšoties visiem spēkiem to ierobežot,” uzsver galvaspilsētas domes deputāts.

Ķirsis paziņojumā vēršas pie atbalstītājiem, kam “rūp tiesiska, latviska un eiropeiska Latvija”, uzsverot, ka pašlaik Latvijā pastāv tiesiskuma un demokrātijas krīze. “Mēs redzam, kā “oligarhu sarunās” minētās shēmas īstenojās viena pēc otras, mēs bijām liecinieki tam, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadībā tiek ievēlēts cilvēks, kas šajās pašās sarunās minēts kā “Maskavā saskaņots premjera kandidāts”. ZZS varas alkatības dēļ “Saskaņai” ar ZZS nav ne mazāko grūtību veidot koalīciju Latvijas pašvaldībās – pat Jūrmalā, kur vienu no “Saskaņas” deputātēm Drošības policija ir atzinusi par “Krievijas ietekmes aģenti Latvijā”,” norāda politiķis.

Lai nepieļautu augstāk minētās valdības projekta izveidošanos, biedriem ir jādara viss iespējamais, lai “Vienotība” atdzimtu, kļūtu saliedēta un atgrieztos pie tās pamatvērtībām – tiesiskuma, cīņas pret oligarhu varu, Latvijas kā proeiropeiska un stabila NATO partnera, kā arī stabilas un atbildīgas ekonomiskās un fiskālās politikas, skaidro Ķirsis. “Esmu pārliecināts – lai atjaunotu sabiedrības uzticību mūsu partijai, mums ir jāspēj aizmirst mūsu individuālās vēlmes un ambīcijas, savstarpējās ķildas un tam sekojošais aizvainojums,” akcentē politiķis.

“Mūsu partijā ir bijis par daudz “es”, bet par maz “mēs”. “Mēs,” kas kopīgi virzāmies uz vienu mērķi, strādājot partijas un Latvijas labā. Šis trūkums vairākkārt aizēnojis mūsu patieso vēlmi – stipra un neatkarīga, moderna un eiropeiska, bet vienlaikus latviska un tiesiska Latvijas valsts,” norāda Ķirsis, uzsverot, ka tikai spēcīga komanda spēj nodrošināt iepriekš izvirzītu mērķu sasniegšanu.

Rīgas domes deputāts skaidro, ka šādos apstākļos “Vienotība” nedrīkst šķelties un tai ir jāspēj vienoties par kompromisiem un saliedēties. “Tādēļ uzskatu, ka par “Vienotības” vadītāju ir jākļūst cilvēkam, kurš spēj apvienot partiju kopīgam darbam,” savas kandidatūras atsaukšanu par labu Ašeradenam skaidro Ķirsis.

Partijai 19.augustā notiks kongress, kurā vēlēs jauno valdes priekšsēdētāju un pārējos vadības pārstāvjus. Kongresā partijas biedriem būs tiesības izvirzīt kādu jaunu kandidātu partijas vadītāja postenim. Pašreizējais partijas vadītājs Andris Piebalgs paziņojis, ka uz šo amatu nekandidēs.

(papildināta ar Ķirša viedokli)

Komentāri (40)

MChuzzlewit 17.08.2017. 14.08

Vienotības izredzes uzlabosies, sevi pozicionējot kā ekonomikā pragmātisku partiju – un Ašerādena uznāciens ir pareizs solis ceļā uz to -,

kā arī aizrotējot Rinkēviču pie Viņķeles piecīšiem vai kkur vēl tālāk, ideālā gadījumā nomainot ārlietu ministra amatā ar Vaideri.

Tad partija izskatīsies ne tikai ekonomiski saprātīga, bet arī nacionālāka, ar stāju dialogā ar Briseli.

“Āboltiņas skandāls” ir tīrākais vecās Šķēles-Lemberga politmafijas, tās asiņaino punduru un troļļu PR projekts, kuram Vienotības un Jaunā laika elektorāts vispār nepievērš nekādu uzmanību.

Protams, tādi plānā galdiņa urbēji kā Smiltēns var noticēt, ka Āboltiņas nīšana ir teju vai tautas kustība, kaut arī sašutuma imitācija reti kad sniedzas pāri asiņaino punduru un šleserjūgenda trikiem.

Savādāk ir ar Rinkēviča velkomismu un melošanu visas “bēgļu afēras” laikā, kas bija gan apkaunojoša, gan nepiedodama.

+8
-6
Atbildēt

11

    basta > MChuzzlewit 17.08.2017. 15.08

    to papageno

    Vai tiešām esi tik sliktās domās par Vaideri?

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    basta > MChuzzlewit 17.08.2017. 15.27

    to Baiba

    Kļūdījos, tūkstotim nāvessodu pietiks jau ar TECII 2. kārtu, tā kā, lai Temīda gūtu satisfakciju, vajadzēs arī visus Vienotības reakcionārākos fanātus.

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    basta > MChuzzlewit 17.08.2017. 15.04

    to Baiba

    “Varu pievienoties Jūsu teiktajam, izņemot Jūsu viedokli par Edgaru Rinkēviču.”

    Faktiski vienam no vissliktākiem ārlietu ministriem, Rinkēvičam, būtu jāaiziet kopā ar vienu no vissliktākiem iekšlietu ministriem, Kazlovski, bet tad jau tā vairs nebūtu tā tumsonīgā Vienotība ar zvēra purnu, kādu to zinām pēdējos gados.

    Ar to, ko Vienotības politiķi spējuši paveikt “valsts labā”, pietiks tūkstotim nāvessodu.

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

    basta > MChuzzlewit 17.08.2017. 16.16

    to papageno

    “Manuprāt Vaidere būtu OK ministre.”

    Es domāju, ka Vaidere saķēra galvu vēl tad, ka Vienotībā visu sāka izrīkot čekas mērgļi: Pabriks un Štokenbergs, bet kad to pārņēma ZRP reakcionārākie saskaņieši, vispār bija, kā ar sliedi dabūjusi pa galvu.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > MChuzzlewit 17.08.2017. 15.48

    Jā,tas būtu labs gājiens,kārtīga Boržomi šļuka slimajām aknām,ja Rinkēviču pabīdītu malā.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    MChuzzlewit > MChuzzlewit 17.08.2017. 15.42

    >>> Baiba

    Ārlietu ministru pienākumus konsekventi, pārliecinoši un cienījami veikuši un veic Višegrādas valstu ārlietu resoru vadītāji, atsakoties savās valstīs uzņemt Eiropā cilvēku kontrabandistu masveidā iepludinātos robežpārkāpejus.

    Tas, ka minētajam E.R. krīzes apstākļos patika ieņemt kājslauķa ampluā, bija apkaunojoši un valstsvīra necienīgi.

    Atbrīvojoties no viņa, Vienotība savu elektorātu tikai nostiprinās.

    Un E.R. melošana, ka Latvija ir “vienīgā”, kas atsakās uzņemt Junkera kvotu pseido-bēgļus, tāpēc “tiks izolēta”,- nepiedodama.

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    MChuzzlewit > MChuzzlewit 17.08.2017. 15.48

    >>> basta

    Manuprāt Vaidere būtu OK ministre. Nezinu, vai viņai būtu duka un prasmes kārtīgi tikt galā ar ĀM serpentāriju, bet imidža ziņā V ar šādu rokādi būtu ieguvēja.

    Arī neslikti ;-)

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    MChuzzlewit > MChuzzlewit 17.08.2017. 15.52

    >>> Baiba

    runāju savā un man zināmā V (ex-JL) elektorāta vārdā, kas balsoja par JL, kad tāds E.R. vēl bēdu nepazīdams dzīvojās pa “Latvijas ceļu”.

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    Baiba. > MChuzzlewit 17.08.2017. 15.47

    >papageno

    Kāpēc Jūs runājat visa Vienotības elektorāta vārdā? Jums pieder tikai viena balss, ja Rinkēvičs ir Jūsu klupšanas akmens, varat izvēlēties Nacionālo apvienību.

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    Baiba. > MChuzzlewit 17.08.2017. 14.57

    Varu pievienoties Jūsu teiktajam, izņemot Jūsu viedokli par Edgaru Rinkēviču. Nevajag līst zem deķa un nepatiku attiecināt uz viņa tiešo pienākumu veikšanu, kuru viņš dara izcili labi. Būtu žēl, ja Rinkēvičs aizdotos līdzi viņķeliešiem, viņš bija un ir viens no labākajam Latvijas ārlietu ministriem.

    Ja atsaucāties, ka Vienotības elektorāts ignorē 3A politmafiju un viņu asiņainos pundurus, nevērtējiet par zemu vēlētājus attiecībā pret politiķu privāto dzīvi, domāju, Vienotības vēlētājiem ir svarīgāk, ko politiķis spēj paveikt valsts labā.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    Baiba. > MChuzzlewit 17.08.2017. 15.24

    >basta

    Savus sasmakušās dvēseles izvirdumus pataupiet saviem domubiedriem un nepiesārņojiet publisko telpu ar man adresētiem komentāriem.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

Anonīms 21.08.2017. 10.03

Runa nav par apvienošanos partija, bet par apvienotu sarakstu velešanas, jo sadrumstalots starts, no eiropiskam partijam ir tikai par labu SC nometnei, un tikai ta ari vareja mainit velešanu rezultatus Riga.

0
0
Atbildēt

0

vitalisvita 18.08.2017. 00.34

“Ja reakcionārais saskaņietis kaut kur bija, kur vēl citur, kā pie LC, DPsaimņieks vai TSP viņš vēl varēja būt? Taču ne jau pie kremlim nīstamiem naciķiem.”

—————-

Par to patriotisko šķīstību gan nebūtu īstais laiks strīdēties. Okupācijas laiks ir bijis pietiekoši ilgs, lai tas “reakcionārais saskaņietis” varētu atrasties jebkurā partijā.

Vai tad tas nebija TB/LNNK biedrs Jānis Straume, kurš ilgstoši bija aktīvs “naciķu” partijas vadībā, bet vēlāk balotējās kā deputāta kandidāts no partijas “Saskaņa”…?

Un tāpēc – nākošās Saeimas vēlēšanās ir jāsvītro pilnīgi visi (un visās partijās!) bijušie “padomju” politiskie avantūristi, kas nav savas varas mandātus nolikuši, bet tikai “politiskos kažokus apmetuši” un tagad atkal kā “liberāli kosmopolīti” darbojas daudzpartiju sistēmā.

0
0
Atbildēt

3

    vitalisvita > vitalisvita 18.08.2017. 13.10

    “Ēriks Tātad tas attiektos arī uz E.Berklavu,ja viņš vēl būtu dzīvs un politikā?”

    ———-

    Nē, tas attiektos uz visu “komunistu un bezpartejisko bloku” vai, pareizāk sakot – uz tiem politiskajiem avantūristiem, kuri nenolika savus nelikumīgās varas mandātus un pārorientējās uz daudzpartiju sistēmu, bet ne uz tiem, kuri bija ideālisti un kļūdījās meklējot patiesību, kāds bija arī Berklavs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > vitalisvita 18.08.2017. 07.48

    Tātad tas attiektos arī uz E.Berklavu,ja viņš vēl būtu dzīvs un politikā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > vitalisvita 18.08.2017. 11.29

    to vitalisvita

    NA konsekventi no saviem atkritumiem kā Straume un Bordāns atbrīvojas, bet Vienotība, kā zināms, visus fiziskos, garīgos un morālos kropļus vāc pie sevis.

    Reakcionārais saskaņietis, atšķirība no Šļesera, Godmaņa, Ģiņēviča, Freibergas un daudziem LC, DPsaimņieks un TSP pociem ir otrā iesaukuma, pēc 1991. gada augusta, čekas ziņotājs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu