Slow fashion parāde • IR.lv

Slow fashion parāde

2
Viena no izstādes ekspozīcijām.

Izstāde jāapmeklē katram mūsdienu cilvēkam, kas, ātrās modes pārbarots, slīgst drēbju kalnos

Strādājot bērnu apģērbu modes industrijā, jaunu iedvesmas avotu meklējumi kleitu, kreklu, bikšu un citu apģērba gabalu dizainā ir mana ikdiena. Jāatzīstas, ka lielākoties iedvesmu smeļos tīmeklī un sociālajos medijos, retāk kādā drukātā grāmatā vai žurnālā, tāpēc Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiekošās izstādes Bērnu pasaule. 18.-20. gadsimts apmeklējums devis ko daudz taustāmāku.

Iespēja klātienē redzēt gan 200 gadu vecu, miniatūru, smalku, aristokrātisku zīda kleitiņu, gan arī padomju laika skolas formu ir krietni iespaidīgāka nekā kādas gleznas vai melnbaltas, novecojušas fotogrāfijas aplūkošana. Uz izstādi devos gan kā modes industrijas pārstāve, gan kā divu bērnu mamma un, protams, arī sieviete, kas novērtē apģērba nozīmi mūsu dzīvē.

Izstādi, kas rīkota sadarbībā ar modes vēstures eksperta un kaislīga kolekcionāra Aleksandra Vasiļjeva fondu, iesaku apmeklēt katram mūsdienu patērētājam, kas, ātrās modes pārbarots, slīgst drēbju kalnos un pieradis pirkt, pēc kāda laika izmest un atkal pirkt gan savus, gan arī savu atvašu rūpnieciski ražotos, ne pārāk dārgos, apdrukātos krekliņu un džinsu kultūras eksemplārus. Steigā esam tā pieraduši pie pieejamības un ērtībām, ka aizmir-stam par rūpīga darba, kvalitātes un ilgtspējas nozīmi apģērbos, ko valkājam. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu