Par rakstu Heroīns un kaķi žurnāla 27. jūlija numurā • IR.lv

Par rakstu Heroīns un kaķi žurnāla 27. jūlija numurā

5

Kustībai Free Riga rūp Rīgas tukšās ēkas, kas lēnām iet bojā. Šo ēku atdzīvināšana ir vienlaikus sociālās integrācijas un vēstures saglabāšanas projekts. Free Riga dalībnieki nopietni un aizrautīgi veic netīru, neapmaksātu, bet nenovērtējamu darbu. Fēniksa pelnu ostīšana un nesenās tagadnes putekļu ieelpošana var sniegt spēcīgu garīgo pārdzīvojumu. D27 – viens no Free Riga projektiem – aicina pievienoties ikvienu radošu dvēseli, kas meklē telpu pašizpausmei. Jūs iegūsit ne tikai telpu mākslas eksperimentiem, bet iepazīsities ar alternatīviem dzīves un patēriņa modeļiem, piemēram, bezatkritumu dzīve (zero waste), vegānisms, dalīšanās ekonomika u. c.

Mūsu kā sabiedrības locekļu atbildība ir meklēt ciešanu avotus, ko apslēpj kapitālisma un patērnieciskuma virskārta. Izprotot sabiedrībā pastāvošo ciešanu cēloņus, mēs veicināsim cilvēces kā veseluma dziedināšanu. Tas, vai šie procesi vienmēr izskatās skaisti, ir cits jautājums. Kā mākslinieks es esmu pateicīgs par žurnālā Ir publicēto rakstu, kura autore ir jaunā žurnāliste Ieva Cielava, jo tas drosmīgi un tieši parāda mūsu darba sētas pusi – gruvešus, kuros dīgst D27 projekts. Ciniski izvēlētas un sabiezinātas detaļas glezno ainu, ko varētu salīdzināt ar pankroka dziesmu. Es vienīgi vēlētos, kaut šie žurnāli vairāk pētītu saknes problēmām, ar kurām mēs strādājam, vai vismaz atnestu pārtiku mūsu pagrabā mītošajiem kaķiem, pirms publicēt mūsu privātās dzīves detaļas. Ārdoties pie pankroka, var gadīties kādam uzmīt uz kājas, bet tas ir O.K., jo – hei, šis taču ir pankroks!

P. S. Vēlos koriģēt dažas pieļautās faktuālās neprecizitātes:  

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu