Gerhards: VARAM vērtēs arī Balvu un Saulkrastu novada domju lēmumus par komisijām • IR.lv

Gerhards: VARAM vērtēs arī Balvu un Saulkrastu novada domju lēmumus par komisijām

36
Kaspars Gerhards. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Daugavpils un Baldones pašvaldības ir solījušas mainīt deputātu proporciju komisijās

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) vērtēs arī Balvu un Saulkrastu novada domju lēmumus par komisiju sastāva noteikšanu, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK). Vērtējums tiks veikts pēc paskaidrojumu saņemšanas no šīm pašvaldībām, raksta LETA.

Gerhards teica, ka attiecībā uz VARAM lēmumiem vai prasītajiem paskaidrojumiem pašvaldību reakcijas ir dažādas, turklāt vairākas no tām ir izlabojušas situāciju. Daugavpils un Baldones pašvaldības ir solījušas mainīt deputātu proporciju komisijās, viņš teica.

Savukārt Salaspils dome ir nolēmusi par VARAM pieņemto lēmumu vērsties Satversmes tiesā, un ministrs uzskata, ka “tiesiskā valstī tiesa ir īstā vieta, kur šādus jautājumus izvērtēt”.

“Vienotības” priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns (V) teica, ka pozitīvi vērtē to, ka ministrs risina arī problēmas Saulkrastos, kur vadībā ir Gerharda pārstāvētās Nacionālās apvienības deputāti.

VARAM pēc pašvaldību vēlēšanām ir saņēmusi dažādas sūdzības par kopumā 12 pašvaldību jaunievēlēto domju darbu. Sūdzības saņemtas par Rīgas, Jūrmalas, Ventspils, Daugavpils, Baldones, Jelgavas, Lielvārdes, Balvu, Viļānu, Carnikavas, Salaspils un Saulkrastu domju rīcību.

4.augustā Jūrmalas dome ārkārtas sēdē pārvēlējusi pastāvīgās deputātu komitejas, visās no tām ievēlot arī opozīcijas deputātus, tādējādi ņemti vērā VARAM iebildumi, informēja Jūrmalas domē.

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu