Trieciens organizētajai noziedzībai Latvijā • IR.lv

Trieciens organizētajai noziedzībai Latvijā

40
Ilmārs Krūms jūnijā tiek konvojēts uz tiesas sēdi, kurā izskatīja drošības līdzekļa piešķiršanu aizdomās turētajam.
Atis Lejiņš

Pirmajā vasaras ārkārtas plenārsēdē Saeima bez labojumiem atsvieda atpakaļ grozījumus Kredītiestāžu likumā, kurus prezidents nebija parakstījis. Kā no tribīnes teica šo grozījumu referents Imants Parādnieks, izmaiņu nav, jo “ir mainījušies apstākļi”.

Apstākļi tiešām mainījušies. Organizētajai noziedzībai neizdevās nomainīt maksātnespējas administratoru Ilmāru Krūmu ar “Krūmu numur 2”, turklāt grozījumu patiesais autors – bēdīgi slavenais Māris Sprūds – kopā ar “Trasta komercbankas” administratoru nonāca aiz restēm. Tagad bankas maksātnespējas administrators ir FKTK sākotnēji izvirzītais Armands Rasa. Krūms kopā ar vairākiem atbrīvots pret drošības naudu, bet Sprūds vēl sēž.

Tiesa, diemžēl ir arī solis atpakaļ – te, protams, es runāju par otrajā ārkārtas sēdē doto “zaļo gaismu” Ingunai Sudrabai, ieceļot viņu par “Rīdzenes sarunu” izmeklēšanas komisijas vadītāju (balsojumā to atbalstīja deputāti no ZZS, “Saskaņas”, NSL un LRA).

Bet kā būs nākotnē? Runa ir par milzīgu naudu, ko Latvija ir zaudējusi pēdējos gados tieši bankrotējušo uzņēmumu maksātnespējas pārvaldīšanas procesā. Naudu, kas bija nepieciešama mūsu veselībai, izglītībai, aizsardzībai!

Kā agrāk, arī šoreiz “Vienotība” balsoja pret, jo vēlējās tādas izmaiņas, kas padarītu procesu caurspīdīgāku. Arī nacionāļu frakciju šo strīdu dēļ pameta viens deputāts – Ilmārs Latkovskis, tāpat vairāki citi frakcijas deputāti neatbalstīja savējos un nebalsoja.

Zīmīgi, ka šoreiz tikai “Saskaņa” uzstāja, ka aicinājumi savest kārtībā maksātnespējas likumu ir vienīgi divu administratoru grupējumu savstarpējā cīņa – ar attiecīgo politisko partiju atbalstu katram. Tas nu gan būtu bēdīgi, jo tad sanāktu, ka Sprūds ar sabiedrotajiem ir iesēdināti politiski, nevis par noziegumiem! Bet otrais grupējums dzīvo laimīgi tālāk! 

“Saskaņa” tādējādi izsaka pilnīgu neuzticību mūsu valsts tiesībsargājošajām institūcijām – sanāk tā, ka pie mums ir tāpat kā Krievijā.

Deputāts Parādnieks atbildīgajā komisijas sēdē pirms Saeimas balsojuma gribējis zināt, vai „amerikāņi” konsultējuši prezidenta padomniekus. Bet mums taču ir divi FKTK pārstāvji Vašingtonā (mūsu vēstniecībā), kas sadarbojas ar ASV organizētās noziedzības apkarošanas instancēm! Tikai pateicoties šai sadarbībai, mēs vispār sākām uzlikt nopietnus sodus bankām Latvijā, kuras atmazgāja naudu varenos apmēros. Proti, 1% no visa atmazgātās naudas apmēra pasaulē! Un agrāk valsts to pieļāva… Skat, kādu sodu Francija uzlika Rietumu bankas filiālei Parīzē – 80 miljonus! Tātad franči arī slikti?

Interesanti, ka debatēs Lolitas Čigānes un Imanta Parādnieka versijas par to, ko teikusi prezidenta padomniece Kristīne Jaunzeme par negrozīto likumu, stipri atšķīrās.

Šķiet, ka saceltā drāma ap šo tēmu vēl tik ātri nebeigsies.

Autors ir 12.Saeimas deputāts, Vienotība

Raksts pirmpublicēts Facebook

Komentāri (40)

west 02.08.2017. 19.09

1790. gadā Rotšilds aristokrātu vidū izteica savu leģendāro atziņu:

„Ļaujiet man kontrolēt nācijas naudu, un man vienalga, kas raksta šīs nācijas likumus.”

Baņķieri sargā savu naudu un dara visu,lai tā nepazustu. Tā ir viņu interese. It īpaši tajās valstiņās ,kurām savas valūtas vairs nav, bet kuras šiverē ar viņu drukāto.

Kas notiek šo sīko pīļu dīķu politiskajā iekšienē – tas baņķierus vairs neinteresē. Galvenais , lai nauda kustas kā tai ir atļauts un kur paredzēts.

+7
-1
Atbildēt

2

jurisml_inbox_lv 03.08.2017. 04.56

mēs atklāti pasakam , ka mums ir organizētā noziedzība , jautājums , tad kādēļ musu tiesibsargātāji šos neliešus neizķer un nesamet aiz restēm, kā to dara piemēram Italijā , kurā nesen aiz restēm iemeta mafiozu struktūru vairāku desmitu cilvēku sastābā?

vai tikai astoņkāja taustekļi nav sen jau ieviesušies saeimā? šitādu triecienu muusu mapija mierīgi pārdzīvos un turpinās shēmot tālāk

+7
-2
Atbildēt

2

    edge_indran > 03.08.2017. 10.14

    ————Ebenemezers mēs atklāti pasakam , ka mums ir organizētā noziedzība , jautājums , tad kādēļ musu tiesibsargātāji šos neliešus neizķer un nesamet aiz restēm..

    =======================================================================================

    Organizētā noziedzība – tās ir sekas, ar kurām var cīnīties bezgalīgi. Tiesībsargājošie orgāni ātri vien izķertu oligarhus, ja politiskie orgāni pasludinātu Latvijā veikto prihvatizāciju par nelikumīgu. Piemērs nav tālu jāmeklē –

    vien jāapjēdz t.sk.”zemes baronu” pastāvēšanas pamatu: “Tiesiskais pamats dalītā īpašuma radīšanai Latvijas pilsētās tika izveidots 1991. gada 20. novembrī, pieņemot likumu “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”.

    Twenty-Five Sides of a Post-Communist Mafia-State

    http://www.ceupress.com/books/pictures/twentyfive_sides.jpg

    http://www.pietiek.com/raksti/par_dalita_ipasuma_neatbilstibu_lr_satversmei_faktiski_atjaunotas_feodalas_privilegijas_un_likvideta_demokratija

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    basta > 03.08.2017. 05.40

    Neizķer, tāpēc, ka publicētā “astoņkājī” bija arī Meļņika, Zatļera, Kazlovska un Maizīša bildītes. Itālijā saimnieko mafija, bet pie mums pasaulē lielākā teroristu un noziedznieku banda, Krievijas FSB.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

Es 02.08.2017. 17.03

Labdien! Vai A. Lejiņa atklātība par notiekošo norāda, ka škelšanās V attīstās? Nebūs tikai 5 promejošie, bet vēl? Ķirša un Smiltēna intervijas LTV1 un TVRīga24 parāda, ka V vadībā ir sācies kaut kas līdzīgs haosam.

Bet par i.paradņiku jau nav nekāda pārsteiguma. Runasvīriem, tiem ir spēks! Kā tie lems, tā būs. paradņika firmaments…. (brāli Kaudzītes)

+3
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu