Reinis Irmejs, sudraba medaļas ieguvējs pasaules fizikas olimpiādē • IR.lv

Reinis Irmejs, sudraba medaļas ieguvējs pasaules fizikas olimpiādē

5
Reinis Irmejs ir Latvijas olimpiāžu čempions jau kopš 9. klases, kad sāka padziļināti interesēties par fiziku.
Ieva Cielava

Reinis ir divkārtējs pasaules vicečempions. Lai gan aizraujas ar vieglatlētiku un velobraukšanu, medaļas izcīnījis pavisam citā disciplīnā – fizikā. No starptautiskās fizikas olimpiādes Indonēzijā šogad pārvedis mājās savu otro sudraba medaļu. Pie iepriekšējās tika pērn Šveicē. Latvijas skolēnu starptautiskais sniegums jau tradicionāli ir labs – pie bronzas šogad tika arī Ingvars Vitenburgs un Aleksejs Jeļisejevs.

«Olimpiāde bija šausmīgi interesanta,» Reinis kautrīgi novelk. Ko tas īsti nozīmē? «Pieklājīgs veids, kā pateikt, ka briesmīgi organizēta,» viņa smiekli pieskandina Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas tukšo vestibilu, kur tiekamies. Haoss bijis gan praktiskās lietās, gan uzdevumu lapās. Piemēram, no pieciem uzdevumiem tikai vienā Reinim izdalītas visas lapas gan angļu, gan latviešu valodā. Pārējie – tikai vienā vai otrā. «Biju diezgan dusmīgs,» Reinis neslēpj. Viņam patīk risināt uzdevumus angliski, jo ikdienā mācās no grāmatām svešvalodā.

Pārbaudījumus uz latviešu valodu naktī pirms sacensībām tulko līderi, kas pavada jauniešus ceļā, – tie bija fiziķi Vjačeslavas Kaščejevs un Ģirts Barinovs. Lai organizatori būtu droši, ka neviens neko nepačukst skolēniem priekšā, viņi dzīvo atsevišķā viesnīcā bez telefoniem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu