Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Lai izpildītu kādas 61 gadu vecas sievietes prasību noskaidrot, vai mākslinieks Salvadors Dali ir viņas bioloģiskais tēvs, Spānijā 28 gadus pēc nāvēs ekshumēts pasaulslavenā sirreālista līķis. Tiesu medicīnas eksperti DNS iegūšanai paņēmuši matu, nagu un kaulu paraugus.

Nedēļas notikumi pasaulē


Polijas prezidents Andžejs
Duda apturēja parlamenta pieņemto likumu par valsts Augstākās tiesas reformu, kas ļāva valdībai atlaist un iecelt Augstākās tiesas tiesnešus. Pret to visā valstī notika plaši protesti, un Eiropas Komisija piedraudēja Polijai atņemt balsstiesības. Par spīti veto, Polijas konservatīvā valdība solīja turpināt strīdīgās reformas.

ASV enerģētikas milzim ExxonMobil piespriests divu miljonu ASV dolāru naudassods, jo firma pārkāpa sankcijas pret Krieviju laikā, kad šo firmu vadīja tagadējais ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons. Exxon pārkāpa sankcijas pret Krieviju par tās darbībām Ukrainā, bet firma 2014. gadā parakstīja juridiskas vienošanās par naftas un gāzes projektiem Krievijā ar Rosņeftj prezidentu Igoru Sečinu, kurš arī ir ASV Finanšu ministrijas sankciju sarakstā.

Pagājušajā nedēļā beidzās ES un Lielbritānijas pirmā sarunu kārta par Brexit. Lai sarunas pabeigtu divu gadu laikā, līdz oktobrim abām pusēm jāvienojas par pilsoņu tiesībām pēc Brexit, Lielbritānijas iemaksām ES budžetā un robežām ar Īriju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu