Sabiedrībā pazīstami cilvēki nodibina politisko kustību "Mēs esam par!" • IR.lv

Sabiedrībā pazīstami cilvēki nodibina politisko kustību “Mēs esam par!”

116
"Kustības Par!" līderis Daniels Pavļuts. Foto: Evija Trifanova, LETA

Jaunā politiskā kustība noteikti piedalīsies nākamā gada Saeimas vēlēšanās

Jaunajā politiskajā kustībā “Mēs par”, kurā apvienojušies pieci no partijas “Vienotība” aizgājušie Saeimas deputāti, iesaistīsies arī fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, matemātiķis Andris Ambainis, mācītājs Juris Cālītis un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki, ziņo LETA.

Trešdien tika parakstīts jaunās kustības manifests. Kustībai pagaidām pievienojušies 48 cilvēki, starp viņiem arī visi pieci no “Vienotības” aizgājušie politiķi – Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Ints Dālderis.

Tāpat kustībā darbosies bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, politikas analītiķe Marija Golubeva un uzņēmējs, “Innocent Coffee Masters” un “Innocent Pro” īpašnieks Mārtiņš Staķis, bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs, mediju eksperts Ainārs Dimants, režisors Dmitrijs Petrenko, vēsturnieks Gustavs Strenga, advokāts Indulis Balmaks, bijušais “Sabiedrības par atklātību “Delna”” vadītājs Kristaps Petermanis, Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes (V) padomnieks Pēteris Viņķelis, valsts pārvaldes eksperte, viena no sabiedriskās politikas centra “Providus” dibinātājām Vita Tērauda un citi.

Pavļuts iepazīšanās preses konferencē teica, ka jaunā kustība pilnīgi noteikti nākamā gada rudenī piedalīsies Saeimas vēlēšanās. Partijas dibināšanas kongress notiks tieši pēc mēneša – 26.augustā. Viņš teica, ka šā mēneša laikā aicinās iesaistīties atbalstītājus un partijas dibinātājus, kā arī pilnīgi atvērtā pūļa formātā aicināja dalīties ar savām idejām.

Partijas dibināšanai nepieciešami 200 biedri, bet dalībai Saeimas vēlēšanās partijai jābūt dibinātai vismaz gadu pirms tām un jābūt vismaz 500 biedriem.

Fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs un matemātiķis Andris Ambainis topošajā politiskajā partijā nestāsies, lai gan atbalstu jautājumos par izglītību un zinātni jaunveidotajai politiskajai kustībai abi zinātnieki neliegšot. Ambainis teica, ka, ienākot politikā, paliktu “tukša vieta” viņa zinātnes nozarē, līdz ar to viņš paliks zinātnē un augstākajā izglītībā, neliedzot savu padomu partijas pārstāvjiem.

Kaščejevs aģentūrai LETA sacīja, ka viņa devums zinātnē patlaban būtu lielāks nekā politikā, tādēļ pagaidām neplāno stāties partijā. Kaščejevs tomēr piebilda – ja radīsies liela nepieciešamība, viņš varētu apsvērt domu stāties partijā, tomēr patlaban tas nav viņa plānos.

Kaščejevs norādīja, ka viņš nevēlētos stāties partijā kā “spilgta personība un seja”, kas darbotos kā vilcējspēks partijas iekļūšanai Saeimā. Viņš gan ir gatavs konsultēt kustības biedrus par jautājumiem, kas skar zinātni un izglītību.

Pēc šodienas preses konferences jaunā sabiedriski politiskā kustība iedarbinās arī savas sociālo tīklu vietnes, kurās varēs lasīt partijas dibinātāju manifestu un dalīties ar to tālāk. Pavļuts arī acināja visus līdzīgi domājošos šo manifestu izplatīt tālāk. 

Jaunā politiskā kustība savā manifestā uzsver uzsver cilvēka brīvību, tiesiskumu un “slaidu publisko pārvaldi”, kā arī citas vērtības.

Kustības manifestā “Mēs esam par!” tiek izklāstītas idejas, ko kustība atbalstīs. “Mēs esam par Latviju, kura ir iespēja visiem,” uzsver kustības pārstāvji. Viņi uzsver, ka tic ikviena cilvēka tiesībām izdarīt savas izvēles un atbildībai par paša lēmumiem.

Kustības manifestā uzsvērta sabiedrības saliedētība, atbalstam grūtības nonākušajiem esot jābūt tādam, kas iedrošina, ļauj atsperties, savukārt pabalstus vajagot pakāpeniski aizstāt ar “vispārējo pamatienākumu”. Kustība uzsver, ka jābūt visiem pieejamai sabiedriskajai veselības aprūpei, kas vecumdienās integrēta ar sociālo aprūpi, izglītībai jābūt izcilai, tādai, kas attīsta radošumu, kritisko domāšanu un emocionālo inteliģenci. Augstskolām jābūt dažām, bet pasaules pieredzei atvērtām.

“Mēs esam par tiesisku republiku, kurā likums stāv pāri varai un taisnīga tiesa – pāri koruptai ietekmei. Par valsti, kuru nenozog,” pausts manifestā. Tāpat kustības dalībnieki iestājas par slaidu publisko pārvaldi, lielākiem novadiem un spēcīgiem attīstības centriem.

Kustības dalībnieki ir par valsts mērķtiecīgu atbalstu izcilai un globāli ilgtspējīgai uzņēmējdarbībai. Viņi arī uzskata, ka taisnīgi iekasēti, caurredzami izlietoti, progresīvi un attīstību veicinoši nodokļi var kļūt par pamatu atjaunotam sabiedriskajam līgumam.

“Mēs esam par līdzpilsoņiem nepilsoņu vietā. Par valsti, kas pastāv vienā valodā, un cilvēkiem, kuri spēj sarunāties daudzās,” pauž kustības pārstāvji. Viņi arī iestājas par stiprām ģimenēm, daudziem bērniem, ģimeņu līdztiesību, kā arī par “globāliem latviešiem, viņu atgriešanos modernā Latvijā, inteliģentu imigrāciju un dziļu integrāciju”.

Kustības manifestā arī akcentēta kvalitatīvu un stipru sabiedrisko mediju nozīme, kā arī informācijas telpa, kas brīva no naida un viltus ziņām.

Tāpat kustība iestājas par stipru Latviju aizvien ciešākā Eiropas valstu apvienībā, par NATO sabiedrotajiem uz mūsu robežām. Kustības dalībnieki arī atbalsta “cilvēcīgus līderus”, kuri uzdrošinās neizpatikt un nebīstas no skaudrām patiesībām.

Manifestu “Mēs esam PAR!” lasiet šeit.

 

Komentāri (116)

Absints 26.07.2017. 17.01

Es esmu par “mēs esam par”.

Manifests ir lozungi, un atkal te redzu minējumus, ko tas praksē nozīme, un tai sekojošu kritiku savam minējumam. Škiet, ka nemākam redzēt pozitīvo, galvenais ir noriet.. Man gan šķiet, ka tik tālu ir labi, vismaz iesaistīto vārdi nav no “savējo” vidus. Man vienīgi nepatīk Dimanta iesaistīšanās,jo tas var novest pie jaunām saulaino tāļu diskusijām, bet no jaunās partijas gribētos tieši pragmatismu vairāk.

Savukārt, izlasot jūsu komentārus, mani komentāri ir sekojoši:

Pat tautu vienlīdzības doktrīnu, ko te reprezentē Džeris. Jā demokrātijā tā ir viena no aksiomām, bet es tai nepiekrītu. Manuprāt, apdraudētām tautām būtu jābūt priviliģētākām. Un par apdraudētām būtu jāuzskata tās, kas ir mazskaitlīgas. Minoritātes aizsargājam taču, bet, ja tauta pati ir minoritāte tautu vidū, tad nekā.., Eksistē piemēram, Sarkanā grāmata, kas “aizsargā” ekosistēmas subjektus- kautkam līdzīgam būtu jābūt arī Demokrātijā V2. Pavisam sīks piemērs- Vācija ar miljonu imigarantu -bēgļu gadā, vai ASV ar milzīgu skaitu nelegālajiem imigrantiem no Latīņamerikas vienmēr paliks Vācija vai ASV, kamēr Latvija pat relatīvi mazu bēgļu pieplūdumu nespēs izturēt. Mēs integrēt nespējam, vai tad ar milzīgo skaitu ekonomisko bēgļu PSRS laikā tas nav pierādīts? Un viens no iemesliem tam – esam minoritāte citu tautu vidū

Tālāk par “pamatpienākumu”. Domāju, ka tas ir DARBS. Brīdis, kad bezdarbnieku pabalsts pārvēršas par sociālo, būtu tas, kad pabalsts būtu jānopelna ar sabiedrisku darbu. Nu kāpēc gan pabalstu saņēmēji nevarētu kaut reiz nedēļā nopļaut zālājus, vai aizkrāsot Rīgas vizītkartes- grafiti, kāpēc pabalstus dodam tāpat? Kāpēc piemēram pabalstu saņēmēju brigādes daudzdzīvokļu namu durvīm nevarētu notīrīt pielīmētos papīrīšus ar uzrakstiem “kupļu vašu kvartiru?” Protams, nav runa par sociāli sensitīvām kategorijām -pensionāriem, invalīdiem, runa ir par bomžiem, kas saņem valsts dāvanas.

Par Skaisles “Latviju latviešiem” arī nepiekrītu, manuprā, manifests netieši pauž domu – Latviju Latvijas patriotiem”. Un tas nav viens un tas pats. Tieši šitāda skaišlu attieksme vairo SC rindas… Tāpēc jaunā partija tikai iegūtu, ja tā būtu multinacionāla, bet tāda, kas pastāv uz valsts valodu – kā tas manifestā arī ir teikts. (un tīri pragmatiski – tad nevis daļa latviešu balsotu par SC, bet daļa krievu par MEP)

+14
-6
Atbildēt

7

    basta > 26.07.2017. 19.03

    to J.Biotops

    Tas čekistu piesmietais mēsls, morālais kroplis, jau nu noteikti nenosprāgs mājās savā gultā. Pakārsies cietuma kamerā, nobeigsies no anāla asiņošanas, jeb to nobeigs viņa čekas kurators, kad sajutīs deguma smaku.

    Man jau patiktos viņu redzēt Briseles Vecā tirgū uzmauktu uz mieta, blakus citiem putļerastiem: Junkeram un Tūskam.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Absints > 26.07.2017. 21.00

    Uz J,Biotops

    >ja partijā iesaistīsies valstiski un patiesi liberāli domājoši ļaudis, var gadīties..

    Vai varat minēt kādus vārdus. Kuri tie būtu?

    Jūsu komentārā ir pieņēmums – būs, kā parasti, būs slikti… Kāpēc necerēt otrādi, kāpēc uzreiz noriet, neatbalstīt?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Absints > 26.07.2017. 17.54

    Skaisle izlasiet, ko rakstīju:

    >bet tāda, kas pastāv uz valsts valodu.

    par pārejo nekomentēšu, tā jo es par meitu, Jūs par māti,..

    Protams, ka ir tādas problēmas, taču es par tām nerakstīju..

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > 26.07.2017. 18.42

    Ķīps – “Manifests ir lozungi, un atkal te redzu minējumus, ko tas praksē nozīme, un tai sekojošu kritiku savam minējumam. Škiet, ka nemākam redzēt pozitīvo, galvenais ir noriet…” Vai Latvijā un pasaulē jau nav pietiekoši pieredzēts, ko nozīmē “valsts mērķtiecīgs atbalsts uzņēmējdarbībai”, jau nemaz nerunājot par brīnumjauko pamatienākumu”?

    Tiesa, viena cerība ir – ja partijā iesaistīsies valstiski un patiesi liberāli domājoši ļaudis, var gadīties, ka aiz kreisā populisma saukļiem seko tīri saprātīgi darbi. Tā jau ir gadījies. Repšes JL valdības ministra Dombrovska izteikumi nepavisam nedeva pamatu gaidīt tādu rīcību, uz ko vēlāk izrādījās spējīgs Ministru Prezidents – tas pats Dombrovskis. Kaut nu vēlreiz tā gadītos.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > 26.07.2017. 21.15

    ————Ķīps Uz J,Biotops:”… Kāpēc necerēt otrādi, kāpēc uzreiz noriet, neatbalstīt?”

    =======================================================================================

    J.Biotops nav “Par” gaišo nākotni, kas sagaida Latvijas tautu un latviešu pēc pilnīgas saplūšanas ar ES kodolu? Kāpēc pretoties neo-liberālisma ideoloģijas ieviesējiem?

    Vēstures doktors, ANO Starptautiskās migrācijas organizācijas Latvijas biroja vadītājs Ilmārs Mežs:

    “…. pēc 100 gadiem mūsu mazbērni būs apmēram 10% no Latvijas iedzīvotāju skaita, tāds mazs pulciņš latviešu. Tie tad lūkos no krieviski, angliski vai ķīniski–arābiski runājošas Rīgas domes izlūgt mazu estrādīti Dziesmu svētku sarīkošanai.”

    Mežs: 2100.gadā pasaulē būs tikai 300 000 latviešu

    http://itvnet.lv/article/zinas/648959_640x420.jpg

    https://www.diena.lv/raksts/latvija/politika/mezs-2100.gada-pasaule-bus-tikai-300-000-latviesu-756692

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    kolpants > 26.07.2017. 23.31

    un tīri pragmatiski – tad nevis daļa latviešu balsotu par SC, bet daļa krievu par MEP)

    Да, вполне возможно. Или пойдут те русские, которые не голосуют за ЦС, но и за ассимиляцию тоже не голосуют.

    А латышей пойдет голосовать минимум, потому что всю экономическую и политическую программу со всеми ЕС и НАТО с лихвой нейтрализует “сограждане вместо неграждан” и слишком большое количество русских фамилий – что, собственно, великолепно отображают комментарии к этой статье.

    Так что максимум, что светит этой партии-пара мест в Сейме

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 26.07.2017. 17.43

    ķip – nu beidz, nu lai zinātāji, tas pats pavļuts uzraksta – kādā valoddā dokumentu aprite notiek rietumu bankā , piemēram, pēc kadas valsts kalendāra tiek svinēti svetki un brīvdienas rietumu bankā

    kas vada ekskursijas Rīgā un Latvijā – cik no viņiem -gidiem ir Latvijas pilsoņi un cik Krievija s un NVS pilsoņi

    zvani sodien kur gribi – vai valsts vai privātai iestādei, uzņēmumam – man atbild – izvēlieties valodu – krievu vai latviešu

    cik veikalos mani uzrunā nolādēto okupantu valodā , kāpēc? es kāda krieviete vai ?

    viņķele ko izdarija ? cik valsts naudu tērēja lai jau maziem bērniem , bez vecāku ziņas liktu, spiestu domāt – ka varbūt labāk būt meitenei nevis zēnam un otrādi – tas ir normāli?

    kad mūsejie bērni dzīvo nabadzībā un mirst badā – viņa slapju muti metās raut iekšā labakas dzīves meklētājus – jo tā taču izpelnīsies partiju sponsoru paldies

    nē, zini – es saku nē , kategorisku nē

    un sc elektorātu jebkura partija piesaistīs tikai un vienīgi pakļaujoties kremlim – ja tu vel to apšaubi, tad ej sēdēt uz viena plauktiņa ar ērikiņu – tad ar tevi nav vērts diskutēt

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

vvilums 26.07.2017. 15.31

Var jau saprast labējo NA atbalstītāju šūmēšanos, jo pāris procentu jau nu šamējie varētu atņemt saeimas vēlēšanās.

+14
-7
Atbildēt

11

    edge_indran > vvilums 26.07.2017. 16.45

    ————-

    Skaidrs ir arī tas, ka Lielais Baltais aizjūras tēvs nav Latvijas liberastus aizmirsis! Alleluja, alleluja, alleluja…

    https://www.youtube.com/watch?v=Lfj-lc1jaks

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Austras koks > vvilums 26.07.2017. 19.00

    Biotop, nu beidzam vienreiz MN administratorus siet kopā ar NA. Rebes viņi bīda caur citām partijām un cilvēkiem, t.sk. V cilvēkiem, un arī ziedojuši ir citām partijām pat vairāk kā NA. MN administratori nav nekāda NA piederoša ekskluzīva manta.

    Bet par labējiem un kreisiem – ja par NA ekonomiskā ziņā, tad tur programma ir pa vidu apmēram, varbūt nedaudz pa labi, jo tur iekšā ir gan ekonomiski labēju uzskatu, gan centrisku, gan iekreisu uzskatu biedri, kā arī ja uztaisītu patiesi ekonomiski labēju problēmu – lielāka daļa Latvijas elektorāta (absolūti visu partiju) to nesaprastu. Jo kreisimu un “visiem pienākas” mums ieaudzināja okupācijas laikā komunisti, bet tagad šādu politiku turpina kultivēt rietumi.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Austras koks > vvilums 26.07.2017. 16.09

    Bet saliekot kopā tos lozungus, no kuriem daži nav nemaz tik izplūduši, ar zināmajām personālijām un to uzskatiem, iepriekš izteiktajām idejām un viedokļiem, ģenerālvirziens tomēr tai kustībai/partijai ir visai skaidrs.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    basta > vvilums 26.07.2017. 18.55

    to J.Biotops

    Visi maksātnespējas administratori kopā ar tiesu izpildītājiem nav nodarījuši pat nelielu daļu skādes no tā, ko Vienotības prokremlisko zagļu un fekāliju stumdītāju cash machine, Haralds Velmers, atsavinot kreditoram – latviešu valstij, Dombrovska un Zaharjina krietni izvazāto, ap pus miljarda vērto LM un atdodot to bez naudas Krimas čekistu firmai.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > vvilums 26.07.2017. 19.32

    Nacionālistu uzmanības centrā ir savas tautas attīstība.No tā izriet- ja apstākļi prasa kreisāku politiku,var paiet pa kreisi,ja tautas attīstībai konkrētā brīdī izdevīgāka labēja politika,tad jāiet pa labi,te nekas nevar būt sastindzis kādā skalas vietā.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > vvilums 27.07.2017. 08.40

    Tautas vairākums demokrātiskā valstī,protams,vienmēr balsos par tādu politiku,kura nāk par labu tautas vairākumam,šaubu nav,Biotops tur var izstiepties vai sarauties,bioloģijas likumus viņam nepārkāpt.Tad mums būtu vajadzīgs cars vai ģeniāli polittehnologi,kas iegalvotu,ka tīri labēja politika,kas paredz labumu aizplūšanu to pāris procentu izmanīgāko un viltīgāko darboņu virzienā,kuri māk vislabāk izmantot sistēmu savā labā,nāk par labu visai sabiedrībai.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Austras koks > vvilums 26.07.2017. 15.46

    Nu šitā liberālleftistu varza jau nu NA gan neko neatņems. Ja kāds NA var atņemt kādu vēlētāju, tad tas ir tikai JKP. Bet faktiski jau būs tā, ka Vienotības elektorāts sadalīsies starp šo, starp JKP un starp NA. Varbūt kaut kas vēl aizies pie reģioniem.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    kolpants > vvilums 26.07.2017. 23.16

    Это шутка? Фраза про сограждан вместо неграждан способна отобрать пару процентов от НА?))))

    У кого могут отобрать, так это немного от Единства и ЦС.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > vvilums 26.07.2017. 18.27

    vvilums – “Var jau saprast labējo NA atbalstītāju…” Vai tiešām grūti saskatīt, ka NA ir tikpat “labēja”, cik tagadējie “liberāļi” liberāli?

    Kritizējot šodienas kreiso populistu sociālekonomisko piedāvājumu, es ne par matu netuvojos nemaksātspējas advokātu tautiskajam sociālismam un prātā nav nācis to atbalstīt. Ienaidnieki, nu tie labējie, Jums jāmeklē citā aplokā, šejienes komentos labējus un liberālus daudz neatradīsiet.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > vvilums 26.07.2017. 20.08

    AK – Netaisos noliegt citu partiju klātbūtni tās “ekskluzīvās mantas” sadalē.

    Par labējiem, kreisiem un elektorātu -pilnīgi piekrītu. Ekonomiski labējus uzskatus ne sapratīs, ne atbalstīs.

    Reiz jau rakstīju, ka patiesi labēju ideju īstenotājiem nekāda pastāvīga elektorāta Latvijā nav un nebūs. Tikai okupācijas laiks un komunisti te nu nepavisam nav pie vainas – savdabīgi uzskati par ekonomiku Latvijā valdīja arī pirms kara. Nepatīk to atzīt, bet regulācijas un taisnīgas sadales gribētājiem nemaz nebija tik grūti pieņemt 1940.gadu, kā to tagad iztēlojamies. Pat no Sibīrijas atgriezušies man ir stāstījuši, ka viņus gan nepareizi izsūtījuši, bet tie kaimiņi no blakus mājām, budži gatavie, gan bija pelnījuši. Viņiem taču mūra māja, kad man tikai koka būda.

    Ēriks jau te skaidrāk par skaidru uzrakstījis, ka pareizā partija, kuras “centrā ir tautas attīstība” (kura gan teiks ko citu?) aritmētiku var grozīt pēc tā, ko “apstākļi prasa”.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > vvilums 26.07.2017. 15.48

    vvilum, ko tad šobrīd var spriest? Var apspriest personālijas un var apspriest lozungus (diezgan izplūdušus – tāpēc plaši interpretējamus)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

nomale 26.07.2017. 13.12

Nu tas jau ir labi! Nopietnu zinātnieku iesaiste dod cerības stariņu, ka jaunais politiskais spēks būs pietiekami pragmātisks un neiebrauks otrā grāvī (ar to domāju galēji kreiso liberālismu, kad akli skrienot pēc vienas brīvības tiek samīdītas daudzas citas).

Veiksmi! Ja pratīsiet noturēties ceļa vidū, tad varat cerēt uz manu balsi!

+20
-16
Atbildēt

5

    basta > 26.07.2017. 13.30

    to nomale

    “Nu tas jau ir labi! Nopietnu zinātnieku iesaiste dod cerības stariņu”

    Atceros, kā čekas pidarasi Burkovska vadītā raidījumā LNT slaucīja savus sūdainos daiktus cienījamā akadēmiķa Stradiņa kamzolī. Zinātnieks tas vēl nav politiķis, bieži vien izcils zinātnieks nemaz neiederās normālā dzīvē.

    +5
    -14
    Atbildēt

    0

    riks_sondors > 27.07.2017. 07.36

    nomale Līdz vēlēšanām vēl gads un šoreiz tā nebūs vienīgā izvēle – tā kā skatīsim, lasīsim, redzēsim!
    bet līdz tam, ka drikst nodibināt par†iju un ar to ņemt dalību Kangarā†a vēlēšanās, apmēram mēnesis! par†ijai, lai tā drīkstētu ņemt dalību Kangarā†a vēlēšanās, jābūt vismaz gadu vecai.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > 26.07.2017. 13.23

    Līdz vēlēšanām vēl gads un šoreiz tā nebūs vienīgā izvēle – tā kā skatīsim, lasīsim, redzēsim!

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    Austras koks > 26.07.2017. 13.19

    Skat manu komentāru zemāk – jau brauc otrā grāvī. Un to liecina ne tikai manis citētā frāze, bet arī citas norādes tekstā. Šī izskatās, būs reāla liberālleftistu partija.

    +18
    -11
    Atbildēt

    0

    Baiba. > 26.07.2017. 15.26

    >nomale

    Sabiedrībā atpazīstami cilvēki piedalījušies Manifesta radīšanā, to arī parakstījuši. No apvienības solīts pārtapt par partiju. Gaidīsim, cik no parakstītājiem būs gatavi kļūt par partijas biedriem, tad arī varēsim vērtēt.

    Nelielu skepsi rada dažādie izbijušo partiju pārstāvji, kas nāk ar to pašu piedāvājumu, kāds bijis daudziem jaundzimušiem politiskajiem spēkiem. Pārlasot partiju programmas, nekas jauns netiek piedāvāts.

    Pēc Zatlera urrā partijas izveidošanas, kas sabiedrībai sagādāja vislielāko vilšanos un atmeta sabiedrības uzticēšanos desmit gadu senā pagātnē, uz notiekošo daudzi raudzīsies ar piesardzību.

    Līdz vēlēšanām vēl laiks sevi pierādīt. Lai izdodas!

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu