Piebalgs vairs nekandidēs uz "Vienotības" vadītāja amatu • IR.lv

Piebalgs vairs nekandidēs uz “Vienotības” vadītāja amatu

49
Andris Piebalgs. Foto: Ieva Čīka, LETA

No “Vienotības” aizejošo “piecinieku” mudina iespējami ātri izšķirties par savu politisko nākotni

Politiķis Andris Piebalgs nākamajā “Vienotības” kongresā vairs nekandidēs uz partijas priekšsēdētāja amatu. Piebalgs aģentūrai LETA apliecināja, ka pieņēmis šādu lēmumu. Tikmēr no “Vienotības” aizejošo “piecinieku” mudina iespējami ātri izšķirties par savu politisko nākotni.

Viņš pēc partijas valdes sēdes, kas ilga teju piecas stundas, teica, ka tika analizēta situācija partijā. Tuvākajā laikā tiks sasaukts partijas kongress, kas sākotnēji bija iecerēts rudenī.

Partijas biedri un atbalstītāji sagaida radikālas pārmaiņas, teica Piebalgs, piebilstot, ka tas nozīmē arī nepieciešamību pēc jaunas vadības. Politiķis atzina, ka viņa piedāvājums neparedzēja radikālas izmaiņas, bet gan bija partijas konsolidācijas plāns.

Piebalgs nekandidēs arī uz partijas valdi, tomēr turpinās darboties “Vienotībā”. Viņš arī būtu gatavs startēt vēlēšanās, ja partijas biedri aicinās viņu to darīt.

Politiķis atzina, ka partijā ir iekšēja spriedze, tomēr būtiskākais ir atgūt vēlētāju uzticību. Lēmumu vairs nekandidēt uz partijas vadītāja amatu Piebalgs pieņēma pats, un biedri viņu neesot mudinājuši uz šo soli.

Piebalgs par partijas vadītāju tika ievēlēts pērn 4.jūnijā politiskā spēka ārkārtas kongresā. Viņš partijas vadīšanu pārņēma no Solvita Āboltiņas. Toreiz uz partijas priekšsēdētāja amatu bija divi kandidāti – Piebalgs un Edvards Smiltēns, kurš vēlāk kļuva par “Vienotības” vadītāja vietnieku. Piebalgs iestājās “Vienotībā” 2014.gada septembrī, bet 2014.gada decembrī viņu ievēlēja partijas valdē.

Tikmēr pieci Saeimas deputāti, kuri ir paziņojuši par iespējamo izstāšanos no “Vienotības”, no partijas vadības puses ir mudināti pēc iespējas ātrāk izšķirties par savu politisko nākotni.

Ilze Viņķele (V), Lolita Čigāne (V), Ints Dālderis (V), Aleksejs Loskutovs (V) un Andrejs Judins (V) varētu pievienoties kādai jaunai partijai. Dālderis piektdien sacīja, ka būtu gatavs pievienoties kādam jaunam politiskajam spēkam, taču pats nebūšot tā dibināšanas organizators.

“Vienotības” vadītājs Andris Piebalgs uzskata, ka šiem cilvēkiem būtu iespējami ātri jāizlemj, vai viņi turpinās darboties partijā, vai arī nē. “Vienotība” ir gatava rast sadarbības mehānismu frakcijā, tomēr “divdomīgajai situācijai” attiecībā uz partiju vajadzētu rast risinājumu.

Pēc Piebalga domām, “pieciniekam” jāturpina strādāt “Vienotības” frakcijā, tomēr tas būs arī jautājums par sadarbību ar citu politisko spēku, ja šie deputāti pievienosies kādai partijai.

Šie deputāti jau iepriekš vairākkārt pauduši atšķirīgu pozīciju no “Vienotības” vadības, īpaši valdības veidošanas procesā, kad Viņķelei tika pārmesta “Vienotības” promejera amata kandidāta virzīšanas bloķēšana. Toreiz opozicionāru vidū bija arī Veiko Spolīti, kurš strādā “Vienotības” frakcijā, bet no partijas ir izstājies pēc skandāla, kas bija saistīts ar braukšanu reibumā.

Taujāts, kāpēc Spolītis vairs netiek minēts kā viņu domubiedrs, Dālderis vien atteica, ka “nekas nav noticis”, vienkārši dažos jautājumos esot atšķirīgi viedokļi. Neoficiāli citi politiķi gan pieļauj, ka šāda situācija varētu būt saistīta ar Spolīša ne pārāk veiksmīgo darbu, vadot pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisiju.

 

 

Komentāri (49)

Valdis Eiserts 15.07.2017. 12.09

Otreiz Vējoni neievēlēs.

+7
-2
Atbildēt

2

    basta > Valdis Eiserts 15.07.2017. 14.37

    to eiserts

    “Otreiz Vējoni neievēlēs.”

    Uh ti, cik informēts! Droši vien pat Lubjankā, kas Dzeržinska laukumā, vēl nav izlēmuši, likt preža krēslā Putina mīluli, Vējoni, vai kādu citu.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Valdis Eiserts 15.07.2017. 12.55

    Ahā, neievēlēs, visi tie uzpirktie politkretīni Saeimā, kas viņu ievēlēja pirmo reizi – SC, ZZS un daļa V, protams, atjēgsies, plēsīs sev matus, un vaimanās – ak, ko mēs izdarijām, būtu mēs labāk balsojuši par intelektuāli Levitu, nu mēs jau neesam vainīgi, jo nezinājam, no kuras partijas viņš nāk, un cik prasts un ietekmējams viņš ir.

    Varbūt, kāds aiz savām hipertrofētām “goda jūtām” pat atteiksies no mandāta, vai pat izdarīs pašnāvību!

    Tāpat, kā tie, kas ievēlēja Bickovice, Kalnmeijeru, utt.

    Tad es aiz sajūsmas apraudāšos.

    Vienīgais variants – ja būs lieli protesti arī pret Vējoni un šī varza jutīs, ka tas apdraud viņu reitingu, un tad tiem būs jāizvēlas – reitings vai Lemberga labvēlība un dažādi bonusi, bet, tas diezin vai notiks.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

nomale 14.07.2017. 20.32

Man ir viens jautājums, kuru gribu uzdot gan Vienotībā palicējiem, gan no Vienotības aizejošajiem:

Vai taisnība ka Lembergs piedalās koalīcijas sēdēs?

Paldies avansā!

+6
-5
Atbildēt

6

    Ēriks > 16.07.2017. 10.41

    Priekš kam tā ZRP vairs bija vajadzīga,ja kremļa plāns – SC ievilkšana koalīcijā neizdevās?

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > 15.07.2017. 00.40

    Tātad par valsts izzagšānu apsūdzētais Lembergs Ventspils domi……
    ——
    Tieši tā!!!
    Tikai tagad pieleca? Labāk vēlu, nekā nekad, vai ne ………..

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 14.07.2017. 23.20

    Sadarbības līgums

    Lai nodrošinātu Latvijas kā tiesiskas, eiropeiskas un nacionālas valsts stabilu attīstību, ilgtspējīgu izaugsmi, globālo konkurētspēju un saliedētu, pilsonisku un iekļaujošu sabiedrību un Deklarācijas par Māra Kučinska vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību izpildi, politisko partiju apvienība «Zaļo un Zemnieku savienība» (ZZS), politiskā partija «Vienotība», un politiskā partija «Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!«-»Tēvzemei un Brīvībai/LNNK«» (NA), kopā turpmāk – «Sadarbības partneri», vienojas par sekojošo:

    ……………….

    2. Sadarbības noteikumi

    2.1. Sadarbības un vienotas rīcības nodrošināšanai regulāri tiks rīkotas politisko partiju pārstāvju sanāksmes – Sadarbības padomes sēdes, kurās piedalās ne vairāk kā 5 pārstāvji no katra Sadarbības partnera.

    2.2. Sadarbības padomes sēdēs pēc Ministru prezidenta vai Sadarbības partneru uzaicinājuma atsevišķu dienaskārtības jautājumu izskatīšanā ar padomdevēja tiesībām var piedalīties ministri, Saeimas deputāti, Ministru prezidenta un ministru padomnieki.http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/595317-toposas_mara_kucinska_valdibas_koalicijas_partneru_sadarbibas_liguma_projekts

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > 16.07.2017. 09.46

    Pie visa šī vēl jāpiebilsts, ka Vienotība noraka ZRP un izvilka no miskastes ZZS.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    nomale > 14.07.2017. 23.58

    Tātad par valsts izzagšānu apsūdzētais Lembergs Ventspils domi vadīt nedrīkst, bet atrasties pie valsts vadīšanas Āboltiņas, Viņķeles, Piebalga, Čigānes prāt ir OK? Par kādu, nahren, tiesiskumu viņi vēl runā?

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    Austras koks > 14.07.2017. 23.42

    Reku Ēriks nocitēja līgumu. Savukārt Lembergs ir partijas “Venspilij un… (neatceros kā tur saucās)” vadītājs (laikam). Bet šitā partija ir oficiāli ZZS sastāvā. Tātad – nekāds brīnums, ja visās koalīcijas partiju sēdēs piedalās.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 14.07.2017. 22.34

… Dālderis piektdien sacīja, ka būtu gatavs pievienoties kādam jaunam politiskajam spēkam, taču pats nebūšot tā dibināšanas organizators. +++ tipiski Latvijas iekšpolitikai :)

+6
-6
Atbildēt

4

    basta > rinķī apkārt 15.07.2017. 08.58

    to Austras koks

    Ir divas: SC un JKP, kurai čekas polittehnologi izdomās, tai arī piekomandēs.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 15.07.2017. 11.15

    Pie SC Vinķeli nevarēs likt,nebūs populāra,putinistu oficiālā propaganda ir pret geju laulībām..Atliek tikai JKP

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 14.07.2017. 23.12

    Īkšķīšu rādītājiem taču vienmēr būs vajadzīgi akurāti pogu spaidītāji.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Austras koks > rinķī apkārt 14.07.2017. 23.45

    Godīgi, nevaru iedomāties, kura partija būtu gatava ņemt bariņā Viņķeli un Čigāni.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu