KNAB sāk pārbaudi par Dūklava zemi Rīgas brīvostā • IR.lv

KNAB sāk pārbaudi par Dūklava zemi Rīgas brīvostā

21

KNAB pārbaudi par Dūklavu veiks sadarbībā ar VID

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS), iespējams, nedeklarēto īpašumu Rīgas brīvostā, vēsta LETA.

KNAB, balstoties uz žurnālā “Ir” publiskoto informāciju, sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu ir sācis resorisko pārbaudi par publiski izskanējušo informāciju par to, ka iespējams valsts amatpersonas deklarācijās nav uzrādīts īpašums Rīgas brīvostas teritorijā, pavēstīja KNAB Sekretariāta vadītāja Māra Priedīte.

Dūklavs izteicis gatavību sadarboties ar VID un tiesībsargājošajām institūcijām, sniedzot visu nepieciešamo informāciju lietā par nopublicētajām “Rīdzenes sarunām”, aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

“Ņemot vērā izskanējušo informāciju plašsaziņas līdzekļos par notikušajām “Rīdzenes sarunām” un to interpretāciju par it kā manis veiktajiem prettiesiskiem darījumiem, aicinu Valsts ieņēmumu dienestu pēc iespējas ātrāk pārbaudīt manā valsts amatpersonas deklarācijā norādītos datus,” norādīja Dūklavs.

“Vienmēr esmu atvērts, arī tagad esmu gatavs jebkurā brīdī gan Valsts ieņēmumu dienestam, gan tiesībaizsardzības institūcijām sniegt visu nepieciešamo informāciju, kas ir manā rīcībā,” teica ministrs.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume šonedēļ paziņoja, ka birojs pārbaudīs žurnālā “Ir” publicēto “oligarhu sarunu” autentiskumu. Ja šī informācija ir autentiska, tad noteikti daļa no tās neesot skatīta kriminālprocesā. Ja pārbaudes laikā sarunu saturā būs informācija par iespējamiem amatpersonu noziegumiem, tad KNAB to pārbaudīs, solīja Straume.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) noliedz žurnālā “Ir” publicēto, no viesnīcā “Rīdzene” noklausītajām sarunām izrietošo informāciju, ka viņam pastarpināti piederētu zemesgabals Rīgas brīvostas teritorijā.

Saskaņā ar žurnālā “Ir” publicētiem noklausīto sarunu atšifrējumiem Dūklavs 2010.gadā politbiznesmenim Aināram Šleseram kā Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājam palūdzis “vienu praktisku jautājumu”. “Man arī tanī skaitā ostā viens zemes gabals pieder tīri privāti,” Šleseram stāstījis ministrs. Īpašums esot Daugavas kreisajā krastā, vairāku hektāru plašs. “Tur zem vienas firmiņas jeb zem divām viņš tagad ir piereģistrēts.” Īpašnieki gan esot vairāki, turklāt “visi zem svešām famīlijām”. Pašam Dūklavam piederot 10% zemes, bet kompanjoni vēlējušies īpašumu ostā pārdot un saņemt “15 ļimončikus”. Šlesers skaidrojis, ka par tādām summām nav ko sapņot, jo zemi ostā neviens nepērk – to varot lēti iznomāt.

Vairāk par Oligarhu sarunām lasiet šeit.

 

Komentāri (21)

jurisml_inbox_lv 08.07.2017. 08.38

ja uz ši pelavmaisa nekāds īpašums brīvostā nav reģistrēts , tad tur 100 izmeklētāji kaklu nolauzīs meklēdami , neko nepierādīs , komunists nekad neatzīsies, vienīgi romas inkvizīcija izspiestu no ši taisnību , varbūt arī staļina nagu maucēji , šodien tie paņēmieni demokrātiskās valstīs nav pieņemami un to šis slīpētais zellis labi zin, pēc ētikas normām būtu tākā jāatkāpjas , bet šiem ļaudīm tādu neeksistē, ši kartēja otmazka , sabiedrībai acu aizmālēšana , sak mēs daram ko varam…

+10
-2
Atbildēt

2

    lno > 08.07.2017. 10.25

    Ebenemezers. Ja šī zeme reģistrēta uz kāda Duklavam uzticama cilvēka vārda, tad prokuratūra to pārbaudīt bez vismazākā riska:):):)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > 08.07.2017. 10.50

    bet vai to darīs?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Fridolins 08.07.2017. 09.58

Tā jau ir tās varzas lielākā nelaime – gļēvums.

Mīkstmieši.

Normālā valstī atkāptos bez nesakarīgas murmulēšanas.

+5
0
Atbildēt

0

Anonīms 08.07.2017. 13.40

jā un Kučinska valdībai ir jākrīt – es redzu to, ka tā ved tautu dziļākā postā un nelaimēs – tā nespēj risināt nevienu pašu jautājumu – izrādās – esam ne tikai absolūti nabagi visādā ziņā, bet arī ES atkritumu kaste – un ZZS par to klusēja –

+5
-1
Atbildēt

7

    basta > Anonīms 08.07.2017. 21.02

    to Ēriks

    Freiberga ir laba un tas nekas ja kaut ko arī nozog, tāpat kā LC, LPP un Vienotība. Nav jau nekāda naciķi vai trubas dolārkrāsas zemnieki.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Anonīms 08.07.2017. 17.27

    Pareizi,dzeri,kā tajā gadījumā:

    Daudziem jau piemirsies, kā pirms nepilniem trīspadsmit gadiem Vaira Vīķe-Freiberga kopā ar savu dzīvesbiedru jau vēlējās „tāpat vien” tikt pie zemesgabala ģimenes vajadzībām. Tiesa, toreiz bija runa par miljonu eiro vērtu zemi Jūrmalā, taču līdzība ar tagadējo „ģimenes kapavietas” gadījumu ir acīmredzama – arī 2004. gadā toreizējā Valsts prezidente ilgi un sīksti turējās pie saņemtās „dāvanas”, minot gan dažādus iemeslus, kāpēc viss ir noticis pilnīgi pareizi, gan norādot, ka vienmēr atradīšoties dažādi nelabvēļi un skauģi. Tiesa, pirms trīspadsmit gadiem Vīķe-Freiberga vēl apgalvoja – viņa nedomājot, ka viņas ģimenei zemes nomas tiesības būtu jāpiešķir privileģētā kārtā vai viņas nopelnu dēļ, jo šāda prakse vairs Latvijā nepastāvot.

    2004. gada jūlija vidū Neatkarīgā Rīta Avīze atklāja, ka Vīķe-Freiberga pēc amata pilnvaru termiņa beigām dzīvošot Dubultos, Jūrmalā, jo viņas vīrs Imants Freibergs ticis pie tiesībām uz 99 gadiem par „sviestmaizi” nomāt 5884 kvadrātmetrus lielu zemesgabalu Dubultos.

    Attiecīgu lēmumu “teritorijas labiekārtošanai, apsaimniekošanai un apbūves izvērtēšanai uz veciem pamatiem” 30. jūnijā ar Imantu Freibergu paklusām bija noslēgusi Jūrmalas dome, un faktiski šis nomas līgums pavērtu ceļu arī zemesgabala privatizēšanai.

    Atklājoties šim faktam, vispirms Vīķes-Freibergas preses pārstāve Aiva Rozenberga mēģināja iestāstīt, ka tas bijis vienkārši laimīgs gadījums, – “Imants Freibergs vērsās Jūrmalas domē un risināja sarunas par to, kas vispār ir pieejams”, un tad arī izrādījies, ka „pieejams” ir vairāk nekā pushektāru liels zemesgabals kāpu zonā.

    Taču jau drīz izrādījās, ka uz zemesgabalu nebija rīkota nekāda nomas tiesību izsole, un dažs Jūrmalas deputāts atzina – jau labu brīdi iepriekš bijis pilnīgi skaidrs, kam šis zemesgabals tiekot gatavots. Tāpat atklājās, ka darījumu kārtojis Aināra Šlesera partijas biedrs, vēlāk „Jūrmalgeitas” kukuļošanas lietā notiesātais domes priekšsēdētājs Juris Hlevickis.http://m.pietiek.com/raksti/ka_sakas_un_beidzas_pirmais_skandals_ap_vikes-freibergas_velmem_nekustamo_ipasumu_joma

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > Anonīms 10.07.2017. 11.43

    4 mīnusi pie Ērika 8.jūlija 2017 17:27 komenta ir vienkārši nožēlojami. Nu varējāt tak vismaz vienu vārdu iebilst… :)))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > Anonīms 10.07.2017. 14.12

    to andrejs

    Pamēģini Bombejā iespert govij, kas ar ragu iebakstījusi Tavas mašīnas durvīs!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > Anonīms 08.07.2017. 20.44

    Dzeri – zaļie smird vienādi Latvijā un “rietumos”. Arī mūsējie vispirms bija aromātiski un tikai pēc tam, nobrieduši līdz pilngatavībai, pierakstījās pie papagaiļu krāsas uzvalciņa. Bet ne ar ko sliktāki par grīnpīšiem vai zaļo frakciju Eiroparlamentā viņi nav, lai kā necenstos.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Anonīms 08.07.2017. 14.21

    Mums ir tādi “zaļie”, kā Rietumos ( kaut, tur arī ir visādi), izņemot tos Lemberga “zaļos”?

    Manuprāt, tā, drīzāk, ir tāda biznesstruktūra, kas “protestē” tad, kad tai samaksā, un par ko samaksā, un par samaksu vai kādu politisku momentu dēļ var arī “neredzēt” un neprotestēt.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    tonijs > Anonīms 08.07.2017. 14.09

    Klusē arī zaļie. Vai viņiem nekas nav sakāms par to, ka Dūklavs par konjaka pudeli ļāva nocirst Jūrmalā simtgadīgas priedes?

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu