"Vienotības" deputāti aicina pārbaudīt Dūklava sniegtās ziņas amatpersonas deklarācijās • IR.lv

“Vienotības” deputāti aicina pārbaudīt Dūklava sniegtās ziņas amatpersonas deklarācijās

41
NULL
Jānis Dūklavs. Foto: Zane Bitere, LETA

Parlamentārieši aicina īpaši izvērtēt, vai deklarācijās atspoguļots pilns Dūklava tiešā vai pastarpinātā īpašuma esošas mantas klāsts

Vairāki partijas “Vienotība” deputāti saistībā ar žurnālā “Ir” publiskoto informāciju aicina Valsts ieņēmumu dienestu (VID) pārbaudīt zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) valsts amatpersonas deklarācijās sniegto ziņu patiesumu, liecina politiķes Ilze Viņķeles “twitter.com” kontā publicētais iesniegums.

Ar šādu aicinājumu pie VID direktores Ilzes Cīrules vērsušies deputāti Viņķele, Lolita Čigāne, Ints Dālderis, Andrejs Judins un Aleksejs Loskutovs.

Politiķi atsaucas uz “Ir” publiskoto informāciju informāciju, ka “Dūklava īpašumā ir, iespējams, valsts amatpersonas deklarācijās neuzrādīts īpašums Rīgas Brīvostas teritorijā”. Tāpēc lūgts pārbaudīt ministra valsts amatpersonas deklarācijās par pēdējiem septiņiem gadiem sniegto ziņu patiesumu.

Parlamentārieši aicina īpaši izvērtēt, vai deklarācijās atspoguļots pilns Dūklava tiešā vai pastarpinātā īpašuma esošas mantas klāsts.

Dūklavs noliedza, ka viņam piederētu šāds zemesgabals. “Tās ir muļķības, cilvēkiem laikam nav, ko rakstīt. Neesmu lasījis žurnālu “Ir”, un nelasu to,” sacīja Dūklavs, vienlaikus noliedzot, ka viņam piederētu zeme Rīgas brīvostas teritorijā.

Jau vēstīts, ka viesnīcā “Rīdzene” noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

 

Komentāri (41)

jurisml_inbox_lv 07.07.2017. 07.47

normālā demokrātiskā valstī bez nekādām padziļinātām pārbaudēm , amatperzona atkāpjas , bet pie mums otrādi , kamēr neiemetīs aiz restēm , nekāda atkāpšanās, koļēgova netika lielajā amatā par krāpniecību deklarācijās ,proti triju gadu garumā ik gadu saņēmusi pāri 300 000 eu dividēndēs savā firmā bet atstāja iepriekšējā amatā , tātad ļoti labs cilvēks , uz amatu vidā taču bīdīja lembes uzdevumā bez kautkādiem tur konkursiem, tagad nāk klajā lietas par kontrabandas sū*iem , bet viņa tikai smaida , ventspils novada teritorijā atklājies 15 000 tn liels ievesto sū*u kalns , itkā pārstrādei , jau tur mētājas gadiem , pa radio žurnālists iztaujāja Ventspils vides paarvaldes priekšnieci kāpēc gadiem nekas netiek darīits , šī atteica , ka ievestie atkritumi domāti Brocēnu cemeksam kurināšanai , bet tākā tur brīižīem strādā un vairāk stāvot , tad ļoti lēni ejot realizācija , žurnālists nav āmars , iztaujaa Cemeksa atbildīgo inženieri , atbilde bija , ka neviens no tā kantora trīs gadus neko nepiedāvaajot , kurš ir spējīgs mūsu mafiozu pārvaldītajā valstī ieviest kārtību? neticu , ka tas būs jaunais KNABa priekšnieks

+1
0
Atbildēt

0

tvverotajs 06.07.2017. 22.09

Ne par tēmu, bet kā tur bija ar to Arta Kampara deklarāciju?

+1
0
Atbildēt

0

kolpants 06.07.2017. 16.00

Ну заодно тогда и этот момент пусть проверят, попросят пояснения и своего партийного товарища

Paiet kāds laiciņš, viņš padomās. Un tad viņš brauca tanī tur savā braucienā projām, viņš pasauc mani, saka – klausies, es tev piedāvāju tādu variantu. Viņš saka, es personīgi to nevaru atbalstīt – es personīgi – , bet ja tu esi gatavs uzņemties to vadību, tās tēmas, es tevi ielikšu par to premjera vietas…

+1
-2
Atbildēt

1

    Anonīms > kolpants 06.07.2017. 19.19

    kolpant lūdzu raksti latviski – paldies

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu