Mūzikas akadēmijas rektora amata pienākumus turpmāk pildīs Guntars Prānis • IR.lv

Mūzikas akadēmijas rektora amata pienākumus turpmāk pildīs Guntars Prānis

26
Jaunais Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors Guntars Prānis. Foto: ieva Lūka, LETA

Uz amatu kandidēja pieci cilvēki

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Satversmes sapulces balsojuma rezultātā rektora amatā apstiprināts Guntars Prānis, ziņo LETA.

Prānis jau iepriekš strādājis JVLMA, pildot Muzikoloģijas katedras profesora un Senāta priekšsēdētāja amata pienākumus.

Prānis ir pazīstams kā senās mūzikas grupas „Schola Cantorum Riga” dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs, vada Rīgas Doma kori un vokālo grupu „Laudate”. Ar viņa iniciatīvu Latvijā aizsākās Gregorikas nedēļu tradīcija, kuru mākslinieciskais vadītājs viņš ir kopš 1992.gada.

JVLMA Satversmes sapulces priekšsēdētājs Valdis Bernhofs teica, ka uz amatu kandidēja pieci cilvēki, kuru akadēmijas nākotnes skatījumā bija daudz kopīga, kā arī daudz atšķirīga. Visi kandidāti uzsvēra nepieciešamību stiprināt studentu talantu attīstīšanu, bet atšķirīgi ir bijuši rīcības virzieni, ar kuriem to varētu panākt.

Bernhofs uzsvēra, ka visi apstiprinātie kandidāti bija spēcīgi un ar skaidru nākotnes redzējumu, taču Satversmei bija jāizšķiras par akadēmijai vispiemērotāko kandidātu. Viņš arī norādīja, ka ir priecīgs par Satversmes vienotību šajā jautājumā, jo Prānis rektora amatam tika vienbalsīgi apstiprināts jau pirmajā sapulces balsojumā.

Līdz šim rektora amata pienākumus pilda Artis Sīmanis, kurš akadēmijā ir arī saksofona klases profesors. Viņa otrais piecu gadu rektora termiņš beidzas šovasar, līdz ar ko tika izsludināts konkurss vakancei. Saskaņā ar JVLMA statūtiem, rektora amata pienākumus viena un tā pati persona var pildīt ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu