Ir Pēterburgā • IR.lv

Ir Pēterburgā

5
Nakts brauciens ar kuģīti pa Ņevas upi.

Gleznainā Pēterburga ir pilsēta, kura neatstās vienaldzīgu nevienu. Tās bagātīgā arhitektūra, gadsimtiem ilgās tradīcijas, krāšņās mākslas galerijas un pilis izglīto un iedvesmo savus apmeklētājus. Tāpēc Pēterburgu visnotaļ var dēvēt par kultūras un inteliģences epicentru.

Maija brīvdienās žurnāls Ir programmas Ir Kultūras ceļojumi ietvaros aicināja savus lasītājus un domubiedrus doties uz Pēterburgu baudīt pilsētu un mākslu. Četrās dienās vēlējāmies apskatīt bijušās Krievijas impērijas galvaspilsētas ievērojamākās vietas un baudīt tradīcijām bagāto Krievijas baleta mākslu.

Ceļojumam tika sagatavota aizraujoša kultūras programma: piedzīvojām slaveno Pēterburgas Balto nakšu sākumu, ekskursijas laikā vērojām, kā pār Ņevu paceļas tilti. Devāmies izbraukumā ar kuģīti līdz Krievijas Versaļai – slavenajai Pēterhofas pilij. Šeit radās lieliska iespēja izstaigāt ekstravaganto pils kompleksu un izbaudīt, kā mūzikas pavadījumā tiek iedarbinātas greznās strūklakas. Savukārt īstus mākslas šedevrus mēs aplūkojām Ermitāžā un Katrīnas pilī. Arī Pečoru klostera apskate izvērtās par patiesu piedzīvojumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu