Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

2
Pilnīgi svešinieki
Kristīne Simsone


oooo
 Pilnīgi svešinieki / Perfetti sconosciuti. Komēdija – farss, kura pamatā ir aktuālā tēma par cilvēciskās dabas ēnas pusēm un sociālajām maskām. Centrā draugu grupa, kas vakariņojot nolemj cits no cita vairs neko neslēpt un katru telefonā saņemto ziņu vai zvanu atklāt pārējiem. Kā paredzams, maltīte drīz vien iegūst neliela skandāla noskaņu. Lai arī varoņu tērgāšanai šad tad pietrūkst niansētāka pamatojuma, filmu skatīties nozīmē piedzīvot labu komēdiju. Kino no 8. jūnija.

ooo Dižais balets / Bolshoy. Pelnrušķītes stāsts par jaunu meiteni no nelielas ogļraču pilsētiņas, kura pūlas izkarot vietu Maskavas Lielā teātra baleta trupā. Attiecību virāžas, tajā skaitā savstarpējā konkurence, hierarhija un romantika atsauc atmiņā psiholoģisko trilleri Melnais gulbis (ar Natāliju Portmani), taču Dižajam baletam jūtami pietrūkst asuma. Filma ir izstiepta (vairāk nekā divas stundas), stāsts atklājas palēnām un maķenīt juceklīgi. Taču leģendārā teātra aizkulises ir attēlotas sulīgi, savukārt vēstījums ir jauneklīgs un azartisks. Kinoteātros Splendid Palace un KSuns no 9. jūnija.

oooo Kā nozagt miljonu / How to Steal a Million. 1966. gada romantiskā komēdija ar aktieriem Odriju Hepbernu un Pīteru O’Tūlu ir kā radīta vasaras kinoseansam zem klajas debess. Tā ir viens no beidzamajiem darbiem, ko savā ilgajā karjerā veidojis Holivudas zelta laikmeta režisors Viljams Vailers, kurš uzņēmis arī Romas brīvdienas un Ben-Hurs. Filmai piemīt atbruņojošs naivums, dzirkstošs humors un asprātīgas spriedzes ainas. Šī ir viena no filmām, kur Odrijas Hepbernas apģērbus ir veidojis Ibērs de Živanšī. Brīvdabas seanss 10. jūnijā plkst. 22 Kalnciema ielā 35. Biļetes: Bezrindas.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu