FM piedāvā jaunu variantu VID Iekšējās drošības dienesta pārraudzībai • IR.lv

FM piedāvā jaunu variantu VID Iekšējās drošības dienesta pārraudzībai

16
NULL

Dienesta vadītājs būtu tieši pakļauts VID ģenerāldirektoram; Saeimas komisija lēmumu vēl nepieņem

Finanšu ministrija (FM) šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē piedāvāja jaunu risinājumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvades pārraudzībai, kas paredz, ka pārvaldei ir savs vadītājs, savukārt VID ģenerāldirektors varētu saņemt informāciju par pārvaldes lietvedībā esošajām lietām, vēsta aģentūra LETA.

Tādā risinājumā VID būtu divas izmeklēšanas iestādes – Iekšējās drošības pārvalde un apvienotā Finanšu un Muitas policija, katrai būtu savs vadītājs, kas būtu tieši pakļauts VID ģenerāldirektoram, deputātiem skaidroja VID pārstāvji. Ņemot vērā, ka šī ierosinājuma redakcija deputātiem tika izdalīta komisijas sēdes laikā, viņi mudināja par to lemt vēlāk, kad būs saņemts Ģenerālprokuratūras atzinums, ko rosināja Saeimas Juridiskais birojs.

Komisija šodien vēl nepabeidza izskatīt likumprojektu par VID Finanšu un Muitas policijas apvienošanu. Iepriekš koalīcijas partijām bija domstarpības šajā jautājumā. “Vienotība” uzskata, ka VID Iekšējās drošības dienestam jābūt Iekšlietu ministrijas pakļautībā vai finanšu ministra pārraudzībā. Savukārt finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) priekšlikumi likumprojektam paredzēja, ka VID ģenerāldirektors ir arī izmeklēšanas iestādes vadītājs Iekšējās drošības pārvaldei. Tagad FM iesniegusi jaunu priekšlikumu, un deputāti likumprojektu plāno pabeigt nākamnedēļ..

VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule pauda, ka VID vadītājam nevajadzētu tieši strādāt ar operatīvajiem darbiniekiem un izmeklētājiem, tā būtu neveikla konstrukcija, kas nebūtu ilgdzīvojoša. Viņa piebilda, ka VID ģenerāldirektoram būtu jākontrolē, lai netiktu novilcināti lietu izskatīšanas termiņi, lai tās tiktu izmeklētas kvalitatīvi.

Komentāri (16)

basta 24.05.2017. 13.32

“Vienotība” uzskata, ka VID Iekšējās drošības dienestam jābūt Iekšlietu ministrijas pakļautībā vai finanšu ministra pārraudzībā”

Solncevas brigāžu struktūrvienības, čeks priekšposteņa pārraudzībā!!! Nu nu. Ar robežsardzi viņiem vēl par maz?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu