Valdība nespēj pasargāt uzņēmējus no pašvaldību īstenotās konkurences kropļošanas • IR.lv

Valdība nespēj pasargāt uzņēmējus no pašvaldību īstenotās konkurences kropļošanas

27
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Foto: Zane Bitere, LETA

Pašreizējā Saeimā esot liels pašvaldību lobijs, līdz ar to izmaiņu virzīšana esot apgrūtināta, pauda ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Valdība nespēj aizstāvēt uzņēmējus no tirgus kropļošanas, ko izraisa pašvaldības, dibinot savus uzņēmumus, intervijā Latvijas Radio atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), vēsta LETA. 

Lai cīnītos ar to, būtu nepieciešamas normatīvo aktu izmaiņas, kas dotu plašākas pilnvaras Konkurences padomei (KP). Tomēr pašreizējā Saeimā esot liels pašvaldību lobijs, līdz ar to izmaiņu virzīšana esot apgrūtināta. 

Kā norādīja Ašeradens, Ekonomikas ministrija vēlētos iekļaut attiecīgās izmaiņas Ministru kabineta darba kārtībā, bet valdība nolēmusi, ka projekts saskaņojams ar Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, kas tam pretojas.

Ekonomikas ministrs pauda, ka, pašvaldībām dibinot savus uzņēmumus jomās, kurās varētu darboties privātuzņēmēji, notiek konkurences kropļošana. Tādejādi tiek apdraudēta privātuzņēmumu pastāvēšana un kopumā radīta negatīva attieksme pret valsti. Tādēļ Ekonomikas ministrija vēlētos dot KP plašākas pilnvaras ietekmēt procesus. Proti, iecerēts dot tiesības uzņēmējiem tiesības vērsties KP, KP savukārt varētu uzsākt sarunas ar pašvaldībām, bet gadījumos, ja sarunas nedod vēlamo rezultātu, vērsties pret konkurences kropļošanu.

Komentāri (27)

dzeris49 23.05.2017. 12.41

Nevis nespēj, bet negrib.

Visa Latvijas politiskā sistēma balstīta uz korupciju un “savējo” principu, visa piolitiskā “elite”, arī pašvaldībās, ir saaugusi ar politiķiem, kas, īstenībā, ir tikai apkalpojošais personāls, kuram maksā ne pārāk lielu algu par pareizu podziņu spiešanu.

Mums ir lēta, viegli nopŗerkama un viegli iebiedējama politiskā “elite”, ar visām izrietošām sekām.

+3
0
Atbildēt

0

ierados 23.05.2017. 10.00

Ja valdība nespēj, tā ir nespējīga. Labi vismaz, ka kāds nosauc lietas īstos vārdos. Jāatzīst, ka latvju lāčplēšiem mīļš krievu valsts kapitālisma modelis. Ir vara, ir bizness. Nav varas, nav biznesa. Nedomā kāds sīks svešķermenis no malas te rosīties.

+3
-1
Atbildēt

0

Rasa 25.05.2017. 11.26

Pasvaldībās – pasi lemj (arī – pats sev likums), pasi dara un pasi kontrolē.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu