Muļķotāju ansamblis • IR.lv

Muļķotāju ansamblis

6
Aivars Ozoliņš

Partijas sola caurskatāmību, bet balso par amatpersonu algu nepublicēšanu

Priekšvēlēšanu gaisotne? Trīs nedēļas pirms pašvaldību vēlēšanām un ar valdības stāstīto par nodokļu maksāšanas svarīgumu fonā Saeima pagājušonedēļ nolēma, ka tautai nav jāzina, cik nodokļos maksātās naudas valsts amatpersonas saņem atalgojumā. Balsojumu Saeimā varam uzskatīt arī par politiski radniecīgu partiju reālu pieteikšanos sadarbībai vismaz Rīgā.

Zaļo un Zemnieku savienības premjerministrs un finanšu ministre aicina Latvijas iedzīvotājus maksāt nodokļus, tikmēr ZZS frakcija Saeimā kopā ar Saskaņu būtiski ierobežo iespējas nodokļu maksātājiem redzēt, kā viņu maksāto tērē valsts pārvaldes aparāts.

Jau septiņus gadus Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteikts, ka amatpersonām izmaksātais atalgojums jāpublicē. Šādu normu Saeima 2010. gadā pieņēma pēc datu noplūdes no Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmas par valsts amatpersonu, uzņēmēju un privātpersonu algām un nodokļu samaksu. Ziņas par amatpersonu algām publiskoja Ivars Poikāns jeb Neo. Viņu pašu tolaik apcietināja, De facto žurnālistes Ilzes Naglas mājās notika kratīšana, taču līdztekus Saeima pieņēma grozījumus likumā, ka iestādēm ik mēnesi jāpublicē internetā valsts amatpersonu atalgojums.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu