KNAB pārbaudīs bezmaksas koncerta rīkošanu Rīgā pirms vēlēšanām • IR.lv

KNAB pārbaudīs bezmaksas koncerta rīkošanu Rīgā pirms vēlēšanām

42
Grupas ''Bi-2'' uzstāšanās. Foto: Ieva Čīka, LETA.

Līdz šim nav atklāts, no kurienes nāk ”Bi-2” koncerta apmaksas līdzekļi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudīs, vai netiek pārkāpta priekšvēlēšanu aģitācija un vai netiks izmantoti pašvaldības līdzekļi, lai īsi pirms vēlēšanām 27.maijā sarīkotu grupas ”Bi-2” bezmaksas koncertu Lucavsalā, vēsta lsm.lv.

To organizē Rīgas Tūrisma attīstības birojs kā koncertu sezonas atklāšanas sarīkojumu, ziņo aģentūra LETA. Līdz šim nav izdevies noskaidrot, no kurienes ņemti 203 538 eiro koncerta apmaksai.

KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Inga Jaunskunga Latvijas Radio atzinusi, ka birojs vērtēs koncerta rīkošanu, balstoties uz diviem aspektiem. Pirmkārt – vai nav pārkāpts priekšvēlēšanu aģitācijas regulējums, kas nosaka, kā notiek aģitācija pirms vēlēšanām. Otrkārt un vēl svarīgāk, vai koncerta organizēšanā nav iztērēti Rīgas pašvaldības līdzekļi.

Jaunskunga atzina – bezmaksas koncerta rīkošana pirms vēlēšanām rada aizdomas, ka administratīvais resurss tiek izmantots ar mērķi popularizēt domes politiķus, tomēr esot jāpierāda, vai koncerts ir aģitācija.

Labas pārvaldības eksperts Gundars Jankovs norādīja – ja koncertā būs redzami cilvēki ar Rīgas domē pārstāvētas politiskās partijas simboliku, tad ir skaidrs, ka pastāv cieša saistība starp koncerta norisi un pašvaldību vēlēšanām.

Savukārt pētījumu aģentūras SKDS vadītājs sociologs Arnis Kaktiņš aģentūrai LETA paudis, ka bezmaksas koncertu ietekme uz pilsoņu izvēli ir pārvērtēta. Raugoties no kampaņu un balsu vākšanas tehnoloģiju skatu punkta, pasākumu nozīme uz vēlētāju prātiem un gatavību balsot par vienu vai otru partiju ir ļoti pārspīlēta, skaidrojis sociologs.

“Šāda pozīcija nozīmētu par cilvēkiem domāt kā par aitām, kas sajūsmā par koncertu balsos par kaut kādu partiju. Tas tā galīgi nav. Šādas aktivitātes iespaids uz vēlētāju gatavību piedalīties vēlēšanās un balsot par kādu politisko spēku tiek ievērojami pārspīlēts,” pārliecināts Kaktiņš. Viņš uzsvēra, ka cilvēki var iet uz piedāvātajiem pasākumiem, “ēst bezmaksas desas”, taču izvēle vēlēšanās tiek izdarīta, balstoties dziļākos apsvērumos.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 3.jūnijā.

Komentāri (42)

jurisml_inbox_lv 15.05.2017. 11.36

Maizītis:”KNABā jau nav ar ko runāt…”

+3
-1
Atbildēt

3

    basta > 15.05.2017. 11.48

    to Ebenemezers

    Nelaid muļķi! RD vadība un citi prokremliskie noziedznieki primāri ir SAB, DP un IeM klienti, KNABam pēc viņiem jāstāv rindā.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > 15.05.2017. 12.51

    Ja RD vadība būtu saukta pie atbildības par koncertu 9. maijā, Maizītim ne ar vienu KNABā nevajadzētu runāt. Nav lielas uzticības KNAB, nu bet SABam, DP un milicijai es noraustītos pa tiešo ziņot, pat ja uzzinātu par gaidāmu terora aktu. Visticamākais ar svešu identitāti, lai FSFešņiki neatrod, par to paziņotu ASV vai UK vēstniecībām.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > 15.05.2017. 12.19

    iemācies lasīt latviešu valodā un tad sauc citus par muļķiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

zanE. 15.05.2017. 10.19

…jautri bezgala!…lasu un varētu smieties, ja pamestu sajūta, ka sabiedrība tiek uzskatīta par muļķiem, bet…sajūta nepamet, smiekli nenāk, kāpj tikai dusmas…

– “Jaunskunga atzina – bezmaksas koncerta rīkošana pirms vēlēšanām rada aizdomas, ka administratīvais resurss tiek izmantots ar mērķi popularizēt domes politiķus, tomēr esot jāpierāda, vai koncerts ir aģitācija.”

…kā gan KNABs spēs kaut ko saskatīt, ja vēl līdz šim nav ieraudzījis, ka bezmaksas koncertu reklamē Ušakovs no “sava” FB konta…piedevām – kādu gan RD resursu izmantošana, to jau visu organizē Rīgas Tūrisma attīstības birojs, kam ar RD nav, nu, nekāda sakara…tie tak citplanētieši no planētas Rīga…

…ak, jā – kā saka “Labas pārvaldības eksperts Gundars Jankovs – ja koncertā būs redzami cilvēki ar Rīgas domē pārstāvētas politiskās partijas simboliku, tad ir skaidrs, ka pastāv cieša saistība starp koncerta norisi un pašvaldību vēlēšanām.”

…lūk, lūk!…atliek kādam koncertā parādīties ar Vienotības vai Nacionālās apvienības simboliku pie krūts, lai koncerta izdevumus pieskaitītu šīm partijām, vai, ne?…izkontrolēs?…KNABs dosies uz koncertu ar visu savos štatos ietilpstošo darbinieku pulku?…

– “Līdz šim nav izdevies noskaidrot, no kurienes ņemti 203 538 eiro koncerta apmaksai.”

…un neizdosies ar’!…vēl nesen KNAB izbeidza lietu, jo Lembergs ignorēja aicinājumus ierasties uz paskaidrojumu sniegšanu KNABā, līdz ar to KNAB uzskatīja, ka pierādījumi nav gūti un viss ir vislabākajā kārtībā…

…viens neierodas, otrs atsakās sniegt paskaidrojumus, vēl kāds KNABu un medijus pasūta trīs mājas tālāk…un…nekas!…

+2
-1
Atbildēt

2

    traductrice > zanE. 15.05.2017. 11.23

    pie visa Tevis minētā vēl varētu piebilst:

    – ja koncertā būs redzami cilvēki no Rīgas domē pārstāvētas politiskās partijas, bet BEZ simbolikas, tad ir skaidrs, ka NAV NEKĀDAS ciešas saistības starp koncerta norisi un pašvaldību vēlēšanām.

    Skaidrs, ka Kaktiņš vēlētājus neuzskata par auniem. par auniem vēlētājus uzskata KNABS un Rīgas Dome.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > zanE. 15.05.2017. 11.30

    Vēl, kāda sagadīšanās, dzirdēts, ka bezmaksas koncertu rīkos arī RD satelīts Rēzeknes Bartaševičs. Protams, nekādas politikas! Vaikule vispār, kā zināms, uzstājas tikai “labdarības” pasākumos.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

vvilums 15.05.2017. 20.39

Kaķu puikam ,ušakam, neviens neko nevar padarīt. Ar kremļa rašistu atbalstu var darīt jebkuru cūcību, viss tiks nolīdzināts.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu