Nacionālajā operā baleta jauniestudējuma "Pie zilās Donavas" pirmizrāde • IR.lv

Nacionālajā operā baleta jauniestudējuma “Pie zilās Donavas” pirmizrāde

5
Publicitātes foto

Baletam “Pie zilās Donavas” šogad aprit sešdesmitā jubileja

Trešdien, 12. aprīlī plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB) notiks baleta jauniestudējuma “Pie zilās Donavas” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA .

Jauniestudējums tapis par godu tā horeogrāfes, leģendārās baletmeistares Helēnas Tangijevas-Birznieces 110.jubilejai, kas tiks atzīmēta 13.aprīlī. 

“Pie zilās Donavas” jauniestudējumu izveidojis horeogrāfs inscenētājs Aivars Leimanis, muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš, diriģents Farhads Stade, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ināra Gauja un video māksliniece Ineta Sipunova. Galvenās lomas atveido Elza Leimane, Baiba Kokina, Sabīne Guravska un Alise Prudāne (Franciska), Arturs Sokolovs, Raimonds Martinovs, Viktors Seiko un Zigmārs Kirilko (Francis), Jolanta Lubēja, Jūlija Brauere, Laine Paiķe un Annija Kopštāle (Annele). 

Baletam “Pie zilās Donavas” šogad aprit sešdesmitā jubileja – pirmo reizi Rīgā tas iestudēts 1957.gadā, atjaunojumus piedzīvoja 1987. un 1994.gadā. Kopumā tika nodejotas 310 “Pie zilās Donavas” izrādes.

Vairāk informācijas operas mājas lapā

Komentāri (5)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu