Strīķe apstiprina iešanu politikā un kandidēšanu uz Rīgas mēra amatu (papild.) • IR.lv

Strīķe apstiprina iešanu politikā un kandidēšanu uz Rīgas mēra amatu (papild.)

135
Juta Strīķe. Foto: Edijs Pālens, LETA.

Strīķe šodien preses konferencē paziņoja, ka līdz šim lēmumam nonākusi pēc ilgām pārdomām.

Bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersona Juta Strīķe ir iestājusies bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītajā Jaunajā konservatīvajā partijā (JKP) un kandidēs Rīgas domes vēlēšanās.

Strīķe šodien preses konferencē paziņoja, ka līdz šim lēmumam nonākusi pēc ilgām pārdomām.

Topošā politiķe paziņoja, ka būs mēra kandidāte pašvaldību vēlēšanās Rīgā. Arī Bordāns paziņoja, ka startēs vēlēšanās Rīgā un būs viens no partijas mēra amata kandidātiem. JKP iepriekš iestājies bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs. Arī viņš plāno kandidēt vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Jurašs arī bija paudis gatavību aicināt citus bijušos KNAB darbiniekus sekot viņa pēdās — iestāties Bordāna partijā. Jaunās konservatīvās partijas (JKP) mēra amata kandidāti pašvaldību vēlēšanās Rīgā būs politiskā spēka vadītājs Jānis Bordāns, kā arī bijušie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki Juta Strīķe un Juris Jurašs.

Politiskā spēka pārstāvji šodien preses konferencē kritizēja pašreizējo Rīgas domes vadību, kā arī uzsvēra, ka, nokļūstot Rīgas domē, ar “Saskaņu” nesadarbosies. Bordāns skaidroja, ka partijai būs trīs mēra amata kandidāti, bet Strīķei būs pirmais numurs vēlēšanu sarakstā.

Viņš arī akcentēja, ka partijas programmā būs vairāki jautājumu bloki. Tā būšot caurredzamības ieviešana Rīgas domes pārvaldībā, likvidējot koruptīvo sistēmu, partija arī iecerējusi padarīt pilsētas vidi saistošu iedzīvotājiem, viesiem un investoriem. Būtisks jautājums ir arī Rīgas īpašumu apsaimniekošanu.

Komentāri (135)

traductrice 01.03.2017. 12.00

Strīķe, protams, daudz lielāku pienesumu varētu dot, dzenājot korumpantus, nevis sēžot administratīvā amatā, tomēr, ja Strīķe varēs piespiest sabiedrību runāt par Bordāna partiju, partijai kā tādai ir cerības iespraukties. Bordānam līdz vēlēšanām ir jāspēj pārliecināt, ka viņa potenciālie balsotāji neizmetīs savas balsis miskastē. Tas ir lielākais risks. Jo, lai cik cerīga šī partija arī nebūtu, ja tā nespēs aktivizēties (un šobrīd partija joprojām ir ļoti nemanāma), atbildīgs vēlētājs neizšķirsies riskēt ar balsi, kas var nonākt ušmerika pelēkajā zonā.

Strīķe ir ukraiņu Savčenko vietējā versija. Kā “politiķe” droši vien nekādus diženos darbus nepaveiks, jo politika ir kompromisu māksla, uz ko šāda tipa cilvēki nav spējīgi. Bet kā SIMBOLS viņa ir perfekta! Lai Bordāna partijai veicas! Ja izpildīsies priekšnosacījumi, mana balss Bordānam aizies. Cerams, tā domā daudzi šobrīd apmulsušie vēlētāji.

+25
-6
Atbildēt

16

    robotron > traductrice 02.03.2017. 02.44

    Jānis Melnis

    (kā bijušajam JL un “Vienotības” vēlētājam man vienkārši nebija citas alternatīvas)

    Kā bijušais Vienotības vēlētājs bez JKP varēji vēl tikai SC izvēlēties. Ļaunāka jau nekā nebija. Sacerējumus tev, nelietim, skolā iemācīja rakstīt, godaprātu tikai nē.

    +1
    -14
    Atbildēt

    0

    edge_indran > traductrice 01.03.2017. 14.02

    ————-

    Ar balsošanu būs par maz – būs jātaisas vēl viens “maidančiks” ?

    Nadiya Savchenko believes her country needs ‘more or less a dictatorship’ to stand up to Russia and win – and if that means she should be the next president, she says she’s ready to take the job.

    http://www.theglobeandmail.com/news/article34144812.ece/BINARY/w620/web-wo-savchenko28nw1a.jpg

    http://www.theglobeandmail.com/news/nadiya-savchenko/article34144815/

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    edge_indran > traductrice 01.03.2017. 18.32

    ————–

    Nav būtiski, kura “ķeksīšpartija” vinnēs.

    „Demokrātija bez demokrātiem” diemžēl ir fakts.

    http://www.la.lv/wp-content/uploads/2017/02/Ijabs_VK.jpg

    http://www.punctummagazine.lv/2017/02/13/demokratija-gruti-audzejams-augs/

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > traductrice 02.03.2017. 10.22

    Ziemeļvalstu reklamēšanai ir daži trūkumi,tur ir daudz migrantu,kas nestrādā un dedzina mašīnas.Sociāldemokrātijai arī ir daži trūkumi – ir ļoti labi,ka ir daudz mantas,ko taisnīgi sadalīt,bet Latvijā joprojām saražo mazāk kā patērē.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    robotron > traductrice 02.03.2017. 20.05

    andrejs

    Čekas kurmis Bordāns taisās iekabināt pat Ušmerikam? Vēl jau Rīgai ir palikuši īpašumi vairāku miljardu vērtībā un valdošie prokremliskie izdzimteņi nevar aizliegt tos iztirgot un bezgalīgi aizņemties naudu.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    kolpants > traductrice 01.03.2017. 21.23

    Вы в курсе, как сейчас Савченко “на ножах” с нынешней властью, символом которой была, буду в плену?

    ПО аналогии – после попадания в Думу Савченко начала бы критиковать Сейм, декларируя, что корень коррупции не в Риге, а в общей коррупции

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > traductrice 02.03.2017. 19.29

    Tikai muļķi un provokatori var ticēt nodevēja bordāna partijas solījumiem. Kaut vai pasaciņai par bezmaksas sab. transportu visiem. Nevēlos apmaksāt dažādu kategoriju rižāņinu vēlmi trīs reizes nedēļā ziemas spelgonī braukt uz dārziņiem kopt stādījumus.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Normunds > traductrice 02.03.2017. 17.03

    Vienotības” nišu (kura savos ziedu laikos bija vienīgā partija Latvijā, kas lēnām, bet konsekventi, tuvināja mūsu valsti ziemeļvalstu saimei),

    ===================

    Tikai vārdos. Vienotības rīcība nekad nav mūs tuvinājusi ziemeļvalstīm, bet otrādi attālinājusi no tām.

    Kas ir ziemeļvalsts? Tā ir sociāli atbildīga labklājības valsts.

    Tagad, lūdzu, kādu piemēru, kad Vienotība ir virzījusi kaut jel kādu iniciatīvu šajā virzienā?

    Es atceros dažus spilgtus momentus, kad Vienotība gāja pretējā virzienā. Piemēram, Viņķeles iniciatīva atbrīvot no sociālā nodokļa to algas daļu, kas pārsniedz ~3800 eur mēnesī, kā arī Vienotības izmisīgo pretošanos Nacionālās apvienības ultimātam pacelt MINIMĀLO māmiņalgu no 50 uz 100 latiem. Neapliekamā minimuma pazemināšana no 170 eur 2008.g uz 60 eur 2017.g

    Labam kokam labi augļi, sliktam kokam slikti!

    Tagad Tu tici JKP ? Es neticu, ticēšu tikai darbiem.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    Jānis Melnis > traductrice 01.03.2017. 21.52

    Vai es jūtu vēlmi apraudāt “Vienotību” ? Nē. Paši vainīgi. Jau pirms pašreizējās Saeimas vēlēšanām bija sajūta, ka tur “viss ir beidzies” [jo, ja pirmā Straujumas kundzes valdība lika domāt par šīs partijas stagnāciju, tad otrā jau lika bažīties par degradāciju, un pievienošanos “Ulmaņlaiku gaidītāju” saimei], tāpēc jau pēdējās Saeimas vēlēšanās nobalsoju par JKP (kā bijušajam JL un “Vienotības” vēlētājam man vienkārši nebija citas alternatīvas), un līdz pat šim brīdim savu izvēli neesmu nožēlojis, jo “Vienotībā”, kā mēs visi zinām, sākās Zaķa un Āboltiņas ēra, kas noveda šo partiju līdz pilnīgam kraham. (Par tādiem sīkumiem kā “identitātes krīze”, pat nerunāsim !) Tolaik likās pašsaprotami, ka JKP varētu ieņemt “Vienotības” nišu (kura savos ziedu laikos bija vienīgā partija Latvijā, kas lēnām, bet konsekventi, tuvināja mūsu valsti ziemeļvalstu saimei), un ar laiku pretendēt uz šīs partijas (un daļas NA) elektorāta, un pēdējo nedēļu notikumi tikai apliecina, ka savās tā laika prognozēs neko daudz neesmu pārrēķinājies (..)

    Arī situācija, lai “Progresīvie” pārtaptu partijā bija vēsturiski nobriedusi (mūžīgās jukas ar nodokļiem; politiskā stagnācija utt.), jo kreisas partijas niša (kuras biedri sevi spēj apzināties (un rīkoties) kā ziemeļvalstu sociāldemokrāti) līdz šim Latvijā bija absolūti brīva. (Nākotnē daudz ko noteiks “Progresīvo” spēja (vai nespēja (..))uzturēt nepastarpinātu dialogu ar “Nordekas” šoferiem; Rimi un Maximas kasierēm; “stradiņu” medmāsām; Latvijas pastniecēm utt.) Jebkurā gadījumā JKP un “Progresīvie” ir ilglaicīgi projekti, kas gatavi strādāt nākotnei, un, ja gadījumā, kāda no šīm partijām Rīgas domē neiekļūs, šāds rezultāts šīm partijām nebūs nekāda traģēdija, taču, ja RD neiekļūs “Vienotība” vai “Latvijas attīstībai”, tad šīm partijām nāksies rēķināties, ar ļoti neapskaužamām nākotnes “perspektīvām” (būs jāsāk domāt par “mūžības ceļiem”, kurus izgaismo vien noklīdušas Briseles “zvaigznes” saltajās naktīs (..)). Turklāt jāņem vērā, ka daļa no “Vienotībā” un “Latvijas attīstībai” darbojošamies personām sabiedrības acīs ir kļuvušas tik “toksiskas” un “radioaktīvas” (nu kaut vai tādi nenovērtējami izcilnieki kā Jakrina un Jaunupa kungi; dažnedažādi Daugavas pārracēji; ātro kredītu biznesa piekopēji utt., ar kuriem sevi “apjozis” Pūces kungs; tāpat Āboltiņas kundze “Vienotībā”), ka šīm abām partijām pārskatāmā nākotnē būs problemātiski piesaistīt jaunus un izglītotus cilvēkus, kas ir profesionāļi savās jomās (ja no Pūces kunga “mutantiem”, pat Stenlija kausa ieguvējs var pārbīties, tad sapņi par “Singapūras zvejniekciemu”, kas saslēgts ar “Nīderlandes veselības modeli”, laikam ir izsapņoti (..)), ko nevaram teikt par JKP un “Progresīvajiem”, kas jaunu un izglītotu cilvēku vidū varētu raisīt simpātijas un vēlmi pievienoties (..) (Savukārt Bondara kunga “reģionāldarbiniekiem” ar laiku, visticamāk, nāksies atgriezties (un izvērst darbību), vietās no kurienes viņi ir “uzradušies”, proti, Latvijas reģionos.)

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    DD1 > traductrice 01.03.2017. 12.51

    traductrice

    “Strīķe ir ukraiņu Savčenko vietējā versija… kā SIMBOLS viņa ir perfekta! Lai Bordāna partijai veicas! … mana balss Bordānam aizies.”

    Mana balss arī pilnīgi noteikti būs Bordāna-Strīķes partijas kontā.

    +13
    -12
    Atbildēt

    0

    Es > traductrice 02.03.2017. 19.32

    andrej,

    Ko tie noticējušie “provokatori” provocēs? Tos pensionārus braukt ziemā kopt dārziņus? Nu, brauciet Jūs arī, ja reiz tas tik sāpīgi. Nepaliks vismaz rūgtums sirdī ;)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > traductrice 02.03.2017. 19.10

    …Normund…atmiņa ar Tevi izspēlējusi ļaunu joku, jo negribas ticēt, ka ar nolūku izplati melīgu apgalvojumu: – “Neapliekamā minimuma pazemināšana no 170 eur 2008.g uz 60 eur 2017.g”…

    …Latvijā vēl nekad neapliekamais minimums nav bijis 170,- EUR…Tavā piesauktajā 2008.gadā neapliekamais minimums bija 80,- LVL(113,- EUR)…2017.g. ir diferencētais neapliekamais minimums no 60,- EUR līdz 115,- EUR (maksimālais gada neapliekamais minimums 1380,- EUR)…

    http://www.vid.lv/neapliekamais-minimums.html

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > traductrice 01.03.2017. 12.05

    Labprāt piekristu, ja varētu cerēt, Bordāns ar sv.Jutu mazinās tieši ušmeriku elektorātu. Kaut nu tā būtu, tāpēc kādu brīdi pieturēšu domas par uzlēcošo politikas zvaigszni pie sevis.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    Jānis Melnis > traductrice 02.03.2017. 05.52

    Tikko “no frēzes” nācis “robotrons”, un jau ar tik uzskatāmiem (visiem nolasāmiem) defektiem … interesanti kurš, un kurā pasaules malā vēl ražo šādu “lūžņu” ? Patiešām (!), kurš (un no kāda “izejmateriāla” ?) šo štruntu “ir taisījis” ? Jo redzot, kas beigās “iznācis”, ikvienam top skaidrs, ka ne katrs var “pie frēzes stāvēt”, jo ir darbinieki, kuriem “robotroni” vienkārši nesanāk … un tad ar “nobrukušu programmatūru”, raupjām maliņām, smukām bļitkiņām nolīmēti šie “nevērtīgie štrunti” pēcāk nonāk kāda (retāk kādas !) īpašumā, kā izpārdošanās nolaistas “akcijas preces” … “ģešovka” (!) jūs teiksiet, bet ir ļaudis, kas paņem … (un neba mums viņiem pārmest šo vājību !)

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    Jānis Melnis > traductrice 01.03.2017. 15.54

    Tikpat labi potenciālie vēlētāji šajās vēlēšanās nevarēs justies droši, ka “neizmetīs savu balsi miskastē”, nobalsojot par “Vienotību”, jo diez vai daudzi vēlreiz būs gatavi balsot par “mazāko ļaunumu”, redzot, ka viņu acu priekšā ir uzplaucis `taustāms labums`, proti : JKP. Katrā ziņā presings uz “Vienotības” vēlētāju apziņu būs iespaidīgs – no vienas (t.i. labās) puses JKP, no otras (t.i. kreisās)”Progresīvie” (..), tad nu laiks katram “prasties”, un nesākt “trijās priedēs” maldīties … un te, protams, savstarpējas “paneļdiskusijas” interneta portālu “komentos”, var kalpot, kā vēlētāju “noskaņojuma” atsedzējas … Lai nu kā cīņa par Rīgas atslēgām (kaut iluzora) solās būt visnotaļ interesanta – tik pat labi pār kāroto 5% barjeru var nepārvilkt Bondara un Pūces “aprēķina laulībā” dzimušais “enfant terrible”, vai pakuslie “zaļzemnieki” (..), arī Kaimiņa kunga “suņu būdā” saulīte var neiespīdēt (..) Tāpat var vaicāt, vai “nacionālo administratoru” nekronētās “princeses” : Baibas Brokas izvirzīšana par Rīgas mēra amata kandidāti vērtējama ar pluss, vai treknu mīnuss zīmi (..) utt. un tml.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    traductrice > traductrice 01.03.2017. 17.00

    @ Jānis Melnis. Vēlētājs, kas nav SC elektorāts, tiešām ir neapskaužamas izvēles priekšā. Faktiski, lielākais zaudētājs tiešām var būt Vienotība, kuras balsis izšķīdīs pa labi un pa kreisi un transformēsies visādos dīvainos veidojumos. Ja vēl turklāt puslīdz visiem izdosies “sakasīt” 5%, Dome būs tāds frankenšteins, ka bail.

    Skaidrs ir viens, šajās vēlēšanās uz vēlētāja nerviem spēlēs 10 odi un 1 sūdumuša. Kam paveiksies?

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

nomale 01.03.2017. 12.15

Lai veicas! Pietiekami spēcīgs vārds, lai pārliecinātu vēlētājus, ka balss kas atdota par Bordāna partiju neaizies zudumā! Un lai veicas nesacelt kašķi partijā vismaz līdz saeimas vēlēšanām;)

+25
-8
Atbildēt

2

    robotron > 02.03.2017. 02.52

    Baiba

    Sasmakušajā varžu dīķī nepieciešamas pārmaiņas.

    Lai būtu kārtīgas pārmaiņas, varbūt Rīgai vienu atombumbu vajadzētu? Strīķi raksturo tie, kam viņa pieslēgusies.

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

    Baiba > 01.03.2017. 18.00

    Lai veicas. Agrāk mūsu ģimene balsoja par JL, iepriekšējās vēlēšanās par Vienotību, bet RD vēlēšanās noteikti par Strīķi. Sasmakušajā varžu dīķī nepieciešamas pārmaiņas.

    +14
    -11
    Atbildēt

    0

vvilums 01.03.2017. 16.32

Cerams JKP iztiks bez kremļa (krūmiņa) finansējuma, citādi kļūs SC NSL utt. līdziniece.

+12
-2
Atbildēt

1

    robotron > vvilums 01.03.2017. 21.08

    vvilums

    Vai tad čekas firmu finansējums, kas baro Vienotības pidarasus būtu sliktāks par Krūmiņa?

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu