Lepēnai draud EP imunitātes zaudēšana tvītotu "Daesh" zvērību dēļ • IR.lv

Lepēnai draud EP imunitātes zaudēšana tvītotu “Daesh” zvērību dēļ

37
Marina Lepēna. Foto: PHILIPPE LOPEZ, AFP

Lepēna, atsaucoties uz parlamentāro imunitāti, līdz šim ir atteikusies ierasties policijā, lai atbildētu uz jautājumiem saistībā ar šo izmeklēšanu. 

Francijas galēji labējās partijas “Nacionālā fronte” līderei Marinai Lepēnai draud Eiropas Parlamenta (EP) deputātes imunitātes zaudēšana, jo viņa Tviterī parādījusi džihādistu grupējuma “Daesh” zvērību fotoattēlus, otrdien paziņojušas amatpersonas. 

Francijas prokuratūra 2015.gada decembrī sāka izmeklēšanu par vairākiem Lepēnas tvītiem ar šo zvērību fotogrāfijām. Vienā no tām bija ASV reportiera Džeimsa Foulija līķis bez galvas, kuru nogriezuši džihādisti, ziņo LETA.

EP juridiskā komiteja otrdien atbalstīja prokuroru pieprasījumu atcelt Lepēnas kā EP deputātes tiesisko neaizskaramību. Par Lepēnas imunitātes atcelšanu ceturtdien paredzēts balsojums EP kopumā, tomēr EP parasti seko juridiskās komitejas lēmumiem. 

Lepēna, atsaucoties uz parlamentāro imunitāti, līdz šim ir atteikusies ierasties policijā Parīzes piepilsētā Nantērā, lai atbildētu uz jautājumiem saistībā ar šo izmeklēšanu. Pret viņas kabineta vadītāju tomēr ir sākta oficiāla izmeklēšana par “vardarbīgu attēlu izplatīšanu”. Attēliem tvītos bija pievienots paraksts “Tas ir “Daesh””. Tajos bija redzams Foulija asiņainais līķis ar nogriezto galvu uz viņa rumpja, aizdedzināts vīrietis būrī, un tanka pārbraukšana pāri cilvēkam. 

Ārštata žurnālists Foulijs 2012.gadā tika sagūstīts Sīrijā, un 2014.gada augustā “Daesh” kaujinieki viņu noslepkavoja, nogriežot galvu. Lepēna, kurai ir vairāk nekā 830 000 sekotāju Tviterī, adresēja šos tvītus telekanāla “BFM TV” žurnālistam Žanam Žakam Burdēnam, kuru viņa apsūdzēja “Nacionālās frontes” pielīdzināšanā “Daesh”. Foulija vecāki Džons un Daiena pieprasīja nekavējoties aizvākt šos attēlus no Tvitera, kā arī apsūdzēja Lepēnu “kaunpilni necenzētā” attēla izmantošanā saviem politiskajiem mērķiem.

Komentāri (37)

J.Biotops 01.03.2017. 11.45

Ja Lepēnai atņemtu imunitāti un piešķirtu kameru par krievu naudas pieņemšanu un/vai kalpošanu vienam zināmam alfa-tēviņam, es tikai priecātos. Tā vietā madamai piesienas par patiesu fotoattēlu legālu publicēšnu un nepārprotami paustu negatīvu attieksmi prret attēlotajām nelietībām un to autoriem. Kur te noziegums?

Tad jau citu varmāku, krievu, vācu nacionālsociālistu un līdzīgo zvērības attrēlojošas bildes arī aizliedzamas? Grāmatas par holokostu cenzēsim? Pat humāni kreisi liberāli migalainais Eiroņūzis atļaujas parādīt ne visai simpātiskas muslimu izdarības – uz tiesu?

Aizdomas, ko šoreiz vaina nav attēlos, bet to publicētājā – nu dikti gribas tai Lēpēnai patraucēt. Ka tik nu tā vietā praksē neiznāktu laba reklāma.

+7
-1
Atbildēt

3

    robotron > J.Biotops 01.03.2017. 14.38

    J.Biotops

    Ja Lepēnai atņemtu imunitāti un piešķirtu kameru par krievu naudas pieņemšanu un/vai kalpošanu

    Lepēna tikai aizņēmās naudu no bankas, kur krieviem ir kapitāldaļas, tikai tāpēc, ka padarasi bija sazvērējušies pret NF. Kas jādara ar mūsu Pidarasu parķiju, kas apkalpo čekistu firmas? Vai 100 gadi cietumā, pluss pakāršana būtu adekvāti?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 01.03.2017. 13.23

    Vai pie mums netiesāja vienu latvieti, kurš bija pārpublicējis krievu rupeklības par latviešiem? Krievu komentu kopēšana esot bijusi “naida kurināšana”.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 01.03.2017. 13.38

    andrej, šoreiz piekrītu – karošana pret „naida runām” un „naida kurināšanu” pasaulē notiek dikti selektīvi. Dažu virzienu un autoru publikācijas skaitās noziedzīgas, rasistiskas, fašistiskas, agresīvas, citu tikpat agresīvu un asinskāru, tikai kreisāku, progersīvāku u.t.t. – apsveicama vārda brīvības izmantošana.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 01.03.2017. 15.01

Nesn Krievijā ietupināja sievieti, kas pārpublicēja attēlus, kā nometnē ņirgājas par bērniem, liekot tiem izģērbties visu priekšā, it kā viņa propagandēja pedofīliju.

Lepēna nav mans ideāls, bet, kur atšķirība ar šo gadījumu?

+3
-3
Atbildēt

0

POLIITIKAKAL 01.03.2017. 09.12

“Daesh”

Kāpēc jūs “Islāma valsti” apzīmējat ar kaut kādu no dirsas izrautu, nesaprotams kā izrunājamu ķeburu?

+3
-3
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu