Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Kristīne Simsone


oooo
 Logans / Logan. Aizvadītā Berlīnes kinofestivāla zvaigžņu deva – Marvel komiksos balstītās Vilknadža sērijas noslēgums (režisors Džeimss Mangolds) ir negaidīti labs izklaides gabals. Vesternu iedvesmotā filma aizrauj ar Hjū Džekmena spēlētā titulvaroņa raksturu – raupju, ievainojamu un dziļi cilvēcīgu. Stāstniecības ziņā daudzslāņains un skaidri formulēts darbs, kas supervaroņu filmu žanram neliek izskatīties kā ātri aizmirstamam kino pusfabrikātam. Kino no 3. marta.

oooo Nevainīgās / Les innocentes. Ja aizkustināja 2013. gadā iznākusī poļu režisora Pāvela Pavļikovska drāma Ida, vērts noskatīties šo Francijas un Polijas kopražojumā tapušo laikmeta drāmu, kuras autore ir Anna Fonteina (Coco pirms Chanel). Iedarbīgs vēstījums, kas nesaudzīgā kompozīcijā savij gan Otrā pasaules kara noziegumu, ticības un savstarpējo attiecību tēmas. Noskaņu papildina gleznieciskie kadri, kurus filmējusi pazīstamā franču autorkino operatore Karolīna Šampetjēra – viņa arī Leosa Karaksa Svēto Motoru «kameras acs». Splendid Palace, KSuns un Kino Bize no 3. marta.

ooooo Cilvēks ar kinokameru. Viens no nozīmīgākajiem darbiem kino vēsturē. Dzigas Vertova 1929. gadā uzņemtā dokumentālā filma par pilsētvidi ir optimistisks un entuziasma pilns veltījums kinematogrāfam – tolaik jaunam medijam, kas «spēj redzēt labāk par neapbruņotu aci». Filma pauž režisora aizrautību par urbānās vides un tehnikas attīstību – šī laikmeta elpa toreiz valdzināja daudzus konstruktīvisma māksliniekus. Turpmākajos Padomju Savienības pastāvēšanas gados to iznīdēja totalitārā vara. Splendid Palace 8. martā plkst. 19.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu