Atsavinātāji • IR.lv

Atsavinātāji

6
NULL
Indra Sprance

Pirms trim nedēļām Ir stāstīja, kā oligarhu kontrolēti uzņēmumi cenšas no valsts piedzīt 5,8 miljonus eiro par Andrejsalas zemi, no kuras pirkuma atteikušies. Taču Ir rīcībā nonākušie jaunie fakti liecina: šo pašu zemi no valsts viņi atkal grib nopirkt – tikai krietni lētāk. Šāda shēma ļautu viņiem ietaupīt, bet ko iegūtu valsts?

Pret valsti vērsto tiesvedību par 5,8 miljoniem eiro, ko uztur ekspolitiķu Andra Šķēles un Aināra Šlesera ģimeņu kontrolēts uzņēmums, Ir atklāja lasītājiem jau pirms dažām nedēļām. Taču tagad pie tās atgriežamies vēlreiz, jo kļuvuši zināmi jauni fakti par iespējamiem lēmumiem oligarhu biznesa interesēs.

Sākotnēji šķita, ka Andrejsalas attīstītāji ir atteikušies no trekno gadu izskaņā iegādāta dārga zemesgabala un vēlas atgūt naudu, ko iemaksājuši valstij par iesākto, bet nepabeigto darījumu. Taču tagad izskatās, ka oligarhu kontrolētais uzņēmums vēlas ne tikai atgūt naudu, bet negrasās atteikties arī no zemes. Vienīgi 10,5 miljonu vietā par to grib maksāt daudz mazāk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu