Jelgavā sākas Ledus skulptūru festivāls • IR.lv

Jelgavā sākas Ledus skulptūru festivāls

31
Skats no iepriekšējo gadu festivāla. Foto LETA

Piedalās 32 profesionāli tēlnieki, plaša izklaides programma trīs dienu garumā

Piektdien, 10. februārī plkst.18 Pasta salā Jelgavā sāksies Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls “Karnevāls”, kurā piedalīsies 32 profesionālie tēlnieki, raksta aģentūra LETA. 

Pasākumi Pasta salā šodien sāksies plkst.18 un turpināsies līdz plkst.23. Plkst.19.30 paredzēta festivāla atklāšana un uzvarētāju apbalvošana, plkst.20 uzstāsies Roberto Meloni, plkst.21 paredzēta skulptūru spīdēšana un uguņošana, bet plkst.21.15 uz skatuves kāps “Daddy Was A Milkman” no Lietuvas. 

Rīt, 11.februārī, skulptūru parks būs atvērts no plkst.10 līdz 23. Plkst.11 un 13.30 bērni aicināti noskatīties rotaļu izrādi “Talantu meklējot!”, bet plkst.12.30 paredzēts Liepājas ceļojošā cirka “Beztemata” uzvedums bērniem “Alises piedzīvojumi Brīnumzemē”. Plkst.15 “Beztemata” piedāvās uzvedumu “Brēmenes muzikanti”. Plkst.17 un 19 ieplānoti ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, bet stundu vēlāk skatītājus aicina grupa “The Roop no Lietuvas”. Savukārt plkst.20 festivāla viesus priecēs Lauris Reiniks. Vēlāk paredzēta skulptūru spīdēšana un uguņošana, bet no plkst.21.15 par labu noskaņojumu rūpēsies dīdžejs Kress. 

Arī svētdien, 12.februārī, festivāla pasākumi sāksies minētajos laikos. Taču pkst.18 uzstāsies grupa “Carnival Youth”, bet plkst.20 Justs Sirmais. Pasta sala būs atvērta apmeklētājiem līdz plkst.22. 

Visu trīs dienu garumā paredzētas arī citas aktivitātes. “Kultūras” organizētajā skiču atlases konkursā par tēmu “Karnevāls” kopumā tika saņemti 60 mākslinieku pieteikumi un 103 ledus skulptūru skices. Skulptori tēmu interpretē dažādi, kādam karnevāls saistās ar bērnību un svētkiem, kādam ar romantiku un iepazīšanos, bet citam manipulēšanu un slēpšanos aiz maskas. Mākslinieki konkursā piedalīsies divās kategorijās – individuālā skulptūra un komandas skulptūra. Festivāla laikā kopumā taps 45 konkursa skulptūras – 30 mazās un 15 lielās. Papildus tika veidotas vairākas foto skulptūras un ledus bārs.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu