Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Saeima noraidīja priekšlikumu ar likumu liegt valsts un pašvaldību institūcijām dibināt un izdot periodiskos izdevumus un interneta vietnes
kā masu informācijas līdzekļus. Pret priekšlikumu balsoja Zaļo un Zemnieku savienība, Saskaņa, No sirds Latvijai un atsevišķi LRA deputāti. Balsojumā atturējās vairāki Vienotības deputāti.

2016. gadā pirmo reizi kopš 1998. gada vispārējā valdības budžetā bijis pārpalikums, kas, pēc pašreiz veiktā novērtējuma, ir  līdz 0,2% apmērā no iekšzemes kopprodukta. Par galveno faktoru pieaugumam uzskatāmi nodokļu ieņēmumi, kas bijuši par 6% lielāki nekā 2015. gadā – 7,42 miljardi eiro, paziņojusi Finanšu ministrija. Pērnā gadā konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi bija 9,07 miljardi, bet izdevumi – 9,17 miljardi.

Amatā stājies jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs. Tiekoties ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, viņš paudis, ka ir noskaņots uzlabot abu valstu attiecības. Rinkēvičs savukārt Lukjanovam paudis bažas par situāciju Ukrainas austrumos un izteicis aicinājumu Krievijai pildīt Minskas vienošanos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu