Grigules skaidrojuma izplatīšana par balsojumu propagandas apkarošanas jautājumā izmaksās ap 22 000 eiro no EP līdzekļiem • IR.lv

Grigules skaidrojuma izplatīšana par balsojumu propagandas apkarošanas jautājumā izmaksās ap 22 000 eiro no EP līdzekļiem

93
Eiroparlamentāriete Iveta Grigule (ZZS). Foto: Edijs Pālens, LETA.

Kā ziņots, Grigule dienu pēc balsojuma EP saistībā ar rezolūciju, kurā aicināts cīnīties ar propagandu, aģentūrai LETA skaidroja, ka izvēlei balsot “pret” esot bijuši vairāki iemesli.

Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules (ZZS) skaidrojuma sagatavošana un izplatīšana par balsojumu propagandas apkarošanas jautājumā izmaksās aptuveni 22 000 eiro, ziņo aģentūra LETA.

Politiķe aģentūru LETA iepriekš informēja, ka drīzumā sāksies skaidrojošā materiāla drukāšana, savukārt pēc tam tos iedzīvotājiem ārpus Rīgas nogādās, izmantojot pasta starpniecību. Pašreizējie aprēķini liecina, ka 13 000 eiro izmaksās tipogrāfijas pakalpojumi, savukārt 9000 eiro izmaksās pasta pakalpojumi.

Vaicāta, kas segs plānotos izdevumus, deputāte norādīja, ka par to maksās EP Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupa, kurā deputāte ietilpst. Grigule skaidroja, ka tiks izmantots finansējums no grupas īpašā budžeta, kas pieejams katram deputātam. Turklāt, jo lielāka grupa, jo lielāks pieejamais finansējums, piebilda politiķe.

Kā ziņots, Grigule dienu pēc balsojuma EP saistībā ar rezolūciju, kurā aicināts cīnīties ar propagandu, aģentūrai LETA skaidroja, ka izvēlei balsot “pret” esot bijuši vairāki iemesli.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis iepriekš pauda uzskatu, ka atsevišķu Latvijas pārstāvēto EP deputātu rīcība, tostarp balsojot pret rezolūciju saistībā ar Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu, kā arī tiekoties ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, no Latvijas viedokļa nav pieņemama. Arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sacīja, ka šāda rīcība neesot pieņemama. Viņš uzsvēra, ka deputāti savos amatos tika ievēlēti ar cilvēku balsīm, paužot cerību, ka iedzīvotāji nākotnē izdarīs attiecīgus secinājumus.

Grigule aģentūrai LETA pēc Latvijas Zemnieku savienības (LZS) vietējās nodaļas sēdes sacīja, ka esot saņēmusi nedalītu atbalstu un neizvērtēs iespēju izstāties no partijas, kā to piedāvājis Latvijas Zemnieku savienības (LZS) vadītājs Augusts Brigmanis.

Grigule apliecināja, ka esot runājusi ar Brigmani, kurš vaicājis, vai Eiroparlamenta deputātei neesot “par traku, par grūtu, vai labāk nebūtu izstāties un būtu mierīgāk”.

Tomēr, kā tolaik izteicās deputāte, viņa nejūtoties nogurusi un neizvērtēs iespēju izstāties no partijas. “Man vēl ir spars aizstāvēt tās lietas, kas svarīgas vēlētājiem un Latvijas iedzīvotājiem,” viņa klāstīja. Kā izteicās politiķe, viņa sapratusi, ka uzkāpusi uz tāda ceļa, kur daudziem traucējot. “Bet es no šī ceļa nenokāpšu, tas man tikai dod motivāciju un vēl lielāku iekšējo spītu,” viņa sacīja.

 

Komentāri (93)

rinķī apkārt 08.02.2017. 09.38

Vaicāta, kas segs plānotos izdevumus, deputāte norādīja, ka par to maksās EP Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupa, kurā deputāte ietilpst ++++ rekā :) Eiropas liberāļu kārtējā akcija, kurā tiek balstīts Kremlis . Nekas jauns, šī sadarbība starp “eiropeisko vērtību” ieviesējiem tradicionālajā Eiropā un Kremļa komunistiem ilgst jau vismaz 50 – 60 gadus, tikai atjaunotās LR kontekstā pirmo reizi tas notiek tik uzskatāmi.

+6
0
Atbildēt

0

Es 08.02.2017. 13.48

Sveiki, visapkārt

Vai ir kāds, kurš vēlas pieslēgties akcijai, lai sagādātu gribulei nepatīkamus mirkļus, nosūtot ar pēcmaksu tos bukletus viņai atpakaļ? Varbūt ir vēl kādas labas idejas, kuras varētu realizēt.

+3
0
Atbildēt

7

    andrejs > Es 08.02.2017. 14.39

    Organizēt saorganizēties… Sakiet konkr. kas jādara katram vienam.

    Pirms parakstu vākšanas par pāreju uz latviešu val. visās valsts skolās noslēguma uz datora uzprintēju kādus 100 aicinājumus atbalstīt VL iniciatīvu. Tad mēs ar bērniem uz veļukiem izvadājām pa apkārtējām mājām. Nezinu vai tam bija kāds efekts, bet rinda pie tuvākā parakstu vākšanas iecirkņa bija reāli gara, bet latviešu (?) liberastu smilkstēšana tomēr izrādījās spēcīgāka un balsu nedaudz pietrūka,izraisot liberastu sajūsmu preses slejās.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > Es 08.02.2017. 14.48

    Vispirms tomēr ir jāizveido struktūra un tikai pēc tam jāprintē :) Iesākumam, mani interesē, vai ir cilvēki, kuri grib pieslēgties pasākumam. Tad, vai ir idejas, kā tālāk sazināmies un apmaināmier ar idejām… Iespējams, fiksi mājaslapa jāuztaisa…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Es 08.02.2017. 14.17

    Pastāstiet, kas jādara?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Es > Es 08.02.2017. 14.33

    Iespējams, varam talkā aicināt IR redakciju…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Es > Es 08.02.2017. 14.28

    Un, protams, cik iespējams, pavairot ziņu soc. tīklos par to, ka tā var darīt un aicināt cilvēkus to darīt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Es > Es 08.02.2017. 13.54

    Cik vērta ir tāda “sirds izkratīšana” internetā? Jāķeras ir gribulei “pie ragiem”! Ir jādara reālas lietas!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Es > Es 08.02.2017. 14.27

    Pirmkārt, būtu jāvienojas par kādu saziņas veidu, kur varētu apmainīties ar idejām, vienoties par darāmiem darbiem utml.

    Iespējams, jāatrod caur paziņām pieeja Latvijas Pastā kādam, kurš varētu organizēt šo “sūtījumu” apstrādi, lai nav jāstāv rindās pasta nodaļās.

    Iespējams, tā kā izplatīts tiks laukos, ir jāpadomā, vai nevaram saorganizēties brīvprātīgie, kuri savāc un atpakaļ nosūta no veciem cilvēkiem, kuri līdz pastam aizkļūt nevar.

    Jāizdomā, kā un kur visefektīvāk izplatīt informāciju kā nosūtīt atpakaļ ar pēcmaksu, lai Grigule pati samaksā.

    Varbūt ir kādam vēl kāda gaiša doma, ko varam izdarīt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 08.02.2017. 09.54

man nav skaidrs kam tas skaidrojums vajadziigs , lai kaarteejo reizi baaztu kremļa propagandu manaa pasta kastee? par to propagandu veel jaamaksaa , tiešaam eiropadome taa meetaajas ar naudu , varbuut kremlis tur dod savu leptu , par to nebriiniišos ,taa ragan… pardon, būtne nevar cilveekiem aciis skatoties sniegt savus stulbos paskaidrojumus televiizijaa , kas izmaksaatu 10tiem reižu mazaak , bet laikam jau nav drosmes , gļeeva un peerkama baaba, man tas paskaidrojums vispaar liekas lieks , paskaidro vienaa egzemplaaraa un ievieto brigmaņa sarkanaas partijas maajaslapaa un kam naaviigi gribeesies šiis dumiibas izlasiit , lai lasa uz nebeedu

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu