Nacionālajā teātrī pirmizrāde "Savāds atgadījums ar suni naktī" • IR.lv

Nacionālajā teātrī pirmizrāde “Savāds atgadījums ar suni naktī”

27
Skats no izrādes. Foto Kristaps Kalns

Režisors Valters Sīlis. Galvenajā lomā Kārlis Krūmiņš. Izrādē piedalās Daiga Gaismiņa, Daiga Kažociņa, Lāsma Kugrēna, Līga Zeļģe, Ilva Centnere, Uldis Anže, Mārtiņš Brūveris, Normuns Laizāns un Voldemārs Šoriņš 

Sestdien, 5. februārī Latvijas Nacionālajā teātrī notika režisora Valtera Sīļa iestudējuma jauniešiem “Savāds atgadījums ar suni naktī” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA.

Izrāde ir par jaunieti, kurš it kā ir tāds pats kā visi un tomēr jūtīgāks pret apkārtējo pasauli nekā pārējie. Kristofers Būns ir 15 gadus vecs zēns, kurš dzīvo mazā Anglijas pilsētiņā un mācās speciālajā skolā. Viņam ir Aspergera sindroms, viens no autisma paveidiem. Kristofers zina no galvas visus pirmskaitļus līdz 7507 un spēj nosaukt visas pasaules valstis un to galvaspilsētas. Viņam ir izcilas dotības matemātikā un fizikā, viņš lieliski orientējas faktos, taču emociju pasaule pusaudzim ir sveša, cilvēki viņam liekas neizprotami. Kādu rītu zēns dārzā atrod nogalinātu kaimiņu suni Velingtonu, un, par spīti tēva iebildumiem, viņš nolemj šo savādo atgadījumu izmeklēt un atrast vainīgo. 

Izrāde domāta arī pieaugušajiem par to, kā vecāki sadzīvo ar to, ka viņu bērns ir jūtīgāks par pērējiem, kā tas ietekmē viņu dzīvi un savstarpējās attiecības. 

Iestudējumā lomas atveidos Kārlis Krūmiņš, Daiga Gaismiņa, Daiga Kažociņa, Lāsma Kugrēna, Līga Zeļģe, Ilva Centnere, Uldis Anže, Mārtiņš Brūveris, Normuns Laizāns un Voldemārs Šoriņš. Izrādes scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Uģis Bērziņš, horeogrāfe – Kristīne Brīniņa, komponists – Toms Auniņš un gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu